Witam, zgubiłem kluczyk główny od auta Duster 2013.
Przy zakupie dostałem dwa kluczyki. Pierwszy taki z dwoma guziczkami z pilotem do alarmu i drugi bez pilota (serwisowy). Kluczyk z pilotem został utracony...
Pytanie do tych co maja dwa kluczyki:
Czy jak otworzycie samochód kluczykiem serwisowym przy włączonym alarmie, to po uruchomieniu silnika alarm się wyłączy? Na serwisie nie byli pewni a eksperymentować bez pilota od alarmu nie chcę ;).
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-09-16, 18:37
Jeżeli to prosty alarm nie zintegrowany z immobiliserem a podłączony jedynie do otworów drzwiowych i posiadający czujniki ruchu, to najprawdopodobniej będzie sobie spokojnie wył przez określony z góry czas niezależnie od tego, czy silnik będzie na chodzie.
Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2016-09-16, 18:49
Jesli to fabryczny alarm, to powinien sie wylaczyc. Co gorsza wyjscie z samochodu juz pozniej nie wlacza alarmu, wiec zostawiasz go bez "opieki alarmu", do czasu, gdy bedziesz mial nowego pilota.
Swoja droga warto poszukac w necie, czy takiego pilota nie mozna kupic i doprogramowac samodzielnie. Bedzie duzo taniej niz usluga ASO.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum