Wysłany: 2016-10-01, 06:23 Logan II / MCV II - podwozie
Czy mógłby ktoś z szanownych Państwa wrzucić fotki podwozia Waszych Loganów (nadkola, wydech, progi przy drzwiach)?
Najlepiej gdyby to były egzemplarze które już mają jedną, dwie,trzy(:?:) zimy na polskich drogach za sobą....
Ostatnio zmieniony przez grzes74 2016-10-08, 13:39, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3750 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-10-01, 08:35
Tam jest gruba warstwa zabezpieczenia antykorozyjnego z PCV i jakiejś żywicy - jak nie jest uszkodzona mechanicznie to i z 10 lat nic się dziać nie będzie. ..
I to jest prawie to o co chodziło... tyle że z tego co zrozumiałem zdjęcia z lutego 2014, wóz odebrany we wrześniu 2013. A te półosie i zwrotnice(?) już całkiem pokryte rudym nalotem...
Pytanie jak te "antykorozyjne PCV i żywice" wygladają po x-dziesięciu tys km i kilku latach. Autor bloga już dwa lata nie daje znaku życia na Forum.. A szkoda...
Kiedyś podobny patent (wykończenie nadkoli) był w Yarisach II gen. No ale półosie nie miały rudego nalotu...
Może przy okazji jakiegoś przeglądu/ wymiany opon ktoś by coś uprzejmie podrzucił.
Ja tam zawsze oglądam Renatę od spodu jak jest okazja....
Thx.
u mnie po roku użytkowania Logana też były takie rdzawe naloty , ale to jeszcze było do przyjęcia
najgorzej że miałem kolor ten niebieski podstawowy BLUE NAVY , i po zimie miałem drzwi i błotniki na dole poodbijane do podkładu przez kamyki, żeby było śmieszniej to jeszcze podkład był koloru białego.
takie dziurki jak głowka od szpilki ,z 20 z jednej i z dwadzieścia z drugiej strony plus klika na masce.
Byłem z tym na serwisie to powiedzieli mi że lakier jest akrylowy i jest miękki i że mogłem brać metalika
wtedy jest jeszcze klar.
Coprawda nie logan...
2-letnie Sandero MCV 1.5 dci- przebieg poniżej 50 tys. Rant na progu.
Pytanie czy to ktoś przytarł? Czy TTM.... - woda, piaski, sól... itd itp.
Na amortyzatorach też rudawe naloty......
PS.: Wyciszenie diesla 1.5 dość słabe. Słychać ciągle jakby jakiś element osłon podwozia rezonował.... Zawieszenie Stepway wydawało dziwny dźwięk przt wjeżdżaniu na krawężniki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum