Dawno nie pisałem nic na forum , choć przeglądam je dość regularnie.
Teraz do rzeczy.
Potrzebuję namiar ew numer katalogowy na spinkę /plastikowa czerwona/ do zamka tylnych drzwi w Dacii Dokker - do cienkiego cięgna które , odblokowuje zamek z kluczyka.Montowałem kamerę cofania i wkładając cięgno na ślepo , niestety ją połamałem. Na razie otwieram z centralnego zamka , ale awaryjnie by się przydała.
Dzięki za szybką reakcję!!!
Do zamka nr 10 na górze wchodzi cięgno nr 25 /cienkie/ W blaszce zamka jest otwór do którego jest włożona ta właśnie spinka , w którą wchodzi końcówka cięgna i tak fajnie ją się zatrzaskuje na cięgnie. To drugie cięgno /nr 4/ ma żółtą spinkę i służy do otwierania drzwi i tu jest wszystko ok.
Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Tak myślałem że będzie kłopot.
Jest kilka spinek do Renault , ale muszę wyjąć zamek i zmierzyć średnicę otworu , w który wchodzi ta nieszczęsna spinka. Spinki zamienniki kosztują grosze /od 0,9 do 4,6 zł w zależności od średnicy otworu i pręta/. drożej wyjdzie przesyłka , ale w wolnej chwili spróbuję.
Jak nie znajdę spinki to zrobię jakoś inaczej. Jasne że zamka nie będę wymieniał.
Pełen szacunek za wiedzę i chęć pomocy.
Pozdrawiam - Andrzej Januszkiewicz
Ty mówisz o Lodgy , gdzie jest klapa a ja mam Dokkera w którym są dwoje drzwi z tyłu i zamek jest inny. Nie mniej spinka jest podobna albo taka sama. Dzięki wielkie , ale dzisiaj kupiłem taką spinkę /jakieś rzemiosło ale wymiary te same/ za całe 3 zł w zaprzyjaźnionym sklepie motoryzacyjnym ze wszystkim.
Jutro spróbuję ją założyć i dam znać czy wszystko ok.
Wracam do tematu.
Niestety spinka rzemieślnicza była za duża i nic z tego nie wyszło.
Pojechałem do ASO w Łodzi i spytałem pana od napraw blacharskich czy mi pomoże. Za kilka minut przyniósł mi oryginalną spinkę , za którą nic nie zapłaciłem - założyłem do zamka i wszystko działa tak jak powinno. Wraca /przynajmniej u mnie/ zaufanie do ASO , a może jest to kwestia przyzwoitych ludzi - w Łodzi jest tylko jedna , więc nie wymieniam nazwy żeby nie być posądzonym o reklamę. Niby drobiazg , ale sprawił kłopot .
Bardziej chyba ta
http://salko.pl/elementy-...al-Renault.html
W ASO robią naprawy blacharskie więc pewnie też im się zdarzy ukruszyć przy wymianie zamka.
Nie pytałem skąd ten pan ją ma , tylko podziękowałem i już.
Być może to jest ta którą proponował mi SHREK /fotka wcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum