Wysłany: 2016-10-24, 22:50 lodgy dziwna dziura w podwoziu
Witam.
Podczas zmiany opon zauważyłem dziwną dziure przy prawym przednim miejscu na lewarek od strony wewnętrznej.
Czy ta dziura jest fabryczna?
Przepraszam za jakość zdjecia ale ciężko pod samochodem zrobić dobre zdjęcie.
Zaznacze ze samochòd mam od nowości luty 2016
W poniedziałek jadę 4 raz na naprawę czujników cofania to może pozwolą mi wejść, zrobić lepsze zdjęcie i odpowiedzieć na pytanie. Ale ja juź ASO nie ufam i dlatego was pytam bo jeszcze mam gwarancje.
Screenshot_2016-10-24-23-47-37-1.png
Plik ściągnięto 72 raz(y) 221,53 KB
Ostatnio zmieniony przez Kkonrado 2016-10-24, 23:11, w całości zmieniany 2 razy
Moim zdaniem to lekka niedoróbka fabryczna, świadcząca o niekoniecznie wysokiej jakości pracy. Ale wygląda to tylko na nieplanowaną, przypadkową "zakładkę" między warstwami zabezpieczającymi. Myślę, że nie ma się czym martwić - to żadna dziura chyba nie jest, woda nie powinna tam wpływać i niszczyć blachę.
Skąd masz tak pochlapane różnymi farbami podwozie?
Moim zdaniem to lekka niedoróbka fabryczna, świadcząca o niekoniecznie wysokiej jakości pracy. Ale wygląda to tylko na nieplanowaną, przypadkową "zakładkę" między warstwami zabezpieczającymi. Myślę, że nie ma się czym martwić - to żadna dziura chyba nie jest, woda nie powinna tam wpływać i niszczyć blachę.
Samochód był podnoszony nieorginalnym podnosnikiem i porysowal miejsca gdzie był podnoszony wiec trysnołem czerwonym podkładem i farbą.
dziura jest głęboka.
Pytanie czy wy macie taka dziure ? i czy mam coś z tym robić, czy się nie martwić i olać.
Ostatnio zmieniony przez Kkonrado 2016-10-25, 09:02, w całości zmieniany 2 razy
a może to od podnoszenia właśnie? skoro porysował, to może i wgniótł...
Niemozliwe , porysowal tylko prog a nie podloge. Interesuje mnie tylko czy ta dziura jest fabryczna i jest np odplywem czegos czy ktos ja zrobil. Jeżeli nie jest fabryczna to pewnie trzeba będzie ją zabezpieczyć.
Ostatnio zmieniony przez Kkonrado 2016-10-25, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Samochód był podnoszony nieorginalnym podnosnikiem i porysowal miejsca gdzie był podnoszony wiec trysnołem czerwonym podkładem i farbą.
dziura jest głęboka.
Pytanie czy wy macie taka dziure ? i czy mam coś z tym robić, czy się nie martwić i olać.
jak ktos ci podnosil auto i porysowal, to dziwie sie, ze sam sobie to zabezpieczales...
a moze przy podkladaniu lewarka kts nie trafil w prog i dlatego byl porysowany?
auto podnosi sie orginalnym lewarkiem tylko samemu, w warsztatach nie maja orginalnych podnosnikow do kazdego samochodu...
dał byś zdjęcie z większej odległości żeby zlokalizować gdzie to jest .
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie! wizyte w ASO przelożyli na 07.11 jak bede mial mozliwosc to zrobie lepsze zdjecie.
Zdjęcia nie mam ale samochód ogładałem z mechanikiem ASO i stwierdził że nie wie co to jest i nie widać by było to uszkodzenie mechaniczne, a raczej na fabryczna robote ale jego zdaniem miejsce jest zabezpieczone przed korozją
Ostatnio zmieniony przez Kkonrado 2016-11-09, 15:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum