Marka: Nie, mój
Model: Ma być lodgy
Silnik: 1.6
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2016-11-03, 13:19 problem z dealerem
Witam wszystkich.
Mam na imię Rafał i wciąż nie mogę zostać szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem Lodgy.
Dealer u którego zamówiłem Lodgy strasznie przeciąga datę wydania. Na zamówieniu mam wyznaczoną datę odbioru do 20.10.16 ale do dziś dnia (3.11.16) auta niema. Sprzedawca jedyne co ma mi do powiedzenia to że auto "płynie".
Czy takie sytuacje to normalne u Dacii czy ja mam jakiegoś pecha?
Marka: Nie, mój
Model: Ma być lodgy
Silnik: 1.6
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2016-11-03, 14:20
Dealer to Mador-Gadocha w Jaworzu k/ Bielska-Białej.
To co jest w umowie akurat niema większego znaczenia, bo ja nie zamierzam rezygnować z zakupu, bo auto mi potrzebne. Chciałbym tylko wiedzieć czy taka sytuacja jest normalna czy dealer coś ściemnia. Bo mi takie głupie myśli chodzą po głowie np. że auto zostało zniszczone po drodze i próbują go klepać.
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-03, 14:25
Ja tak kiedyś miałem to po moim stwierdzeniu że mnie to g... obchodzi bo auto jest u mnie zaplanowane do eksploatacji od określonego w umowie terminu i w takim razie niech ponoszą straty to mi dali identyczne auto zastępcze w którym tylko za paliwo płaciłem
Nawet mi to odpowiadało i bez stresów przejeździłem miesiąc użytkując samochód dilera
u mnie troszk einaczej sytuacja wygladała, chodzilo o to ze auto juz było od jakis 10 dni ale nie mieli karty wozu pozniej cos innego wychodzilo , wiec im powiedzialem albo mi szykuja auto na odbiór na dany dzien ktory ja wyznaczylem tzn w ciagu 3 dni albo zrywam umowe i niech sobie wezma zaliczke :) Efekt byl taki ze w ciagu 3 dni auto było :) odebrane.
ps popros o dane zamowienia i zadzwon do Daci Polska czy li renault ;) :) i sie dowiedz u nich co z Twoim zamowieniem sie dzieje.
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum