Oj dużo się możesz tu dowiedzieć.
Nawet jakie to jest badziewie ale to zaledwie 0,1% użytkowników.
Jak nie jesteś wybredny i dla ciebie auto ma jeździć to będziesz zadowolony.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-11-14, 13:52
cdi [Usunięty]
Wysłany: 2016-11-14, 13:59
route2000 napisał/a:
Widzę, że masz Merca a już się znudził.... Witaj na pokładzie.
Szukam auta, które zastąpi Suzuki SX4 1.6 benzyna 4x4.
Witaj
Powiedziałbym, że Duster jest większy ... i lepszy w terenie
Ostatnio zmieniony przez Lajkonik 2016-11-14, 14:05, w całości zmieniany 1 raz
cdi [Usunięty]
Wysłany: 2016-11-14, 14:59
Lajkonik napisał/a:
Witaj
Powiedziałbym, że Duster jest większy ... i lepszy w terenie
A teraz będę próbował się jeszcze dowiedzieć nt. awaryjności i jakości. SX4 ma już 9 lat i jest bezawaryjne oraz nie rdzewieje, więc poprzeczka zawieszona jest dość wysoko
Na forum jest jeden przypadek bardzo awaryjnego dustera, w którym już pół auta zostało wymienione chyba. Reszta ma jakieś pierdoły.
Oczywiście były pewne partie (początek produkcji i zaraz po lifcie) z jakimiś wadami ale na razie jest już wszystko opanowane. Przynajmniej na forum nie słychać wśród nowych userów.
Ja osobiście mam z sierpnia i oprócz nieświecącej lampki oświetlenia wnętrza (odkryta w czwartek przed wyjazdem na Jurę) wszystko oki.
Mój jest wyprodukowany w 2010 i jak na razie to tylko w pierwszym, czy drugim roku eksploatacji wysiadł jeden łącznik stabilizatora. Poza tym nic. Drobna ruda pojawiła się w miejscach prawie nie lakierowanych, takich jak wnętrze klapy silnika przy klamrze zamka, czy pod fotelami - drobiazg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum