Wysłany: 2016-11-17, 13:17 Cykanie podczas pracy wycieraczek
Szanowni Forumowicze
Chciałem was zapytać czy to normalne, że w nowym (rocznik 2016) Dusterze, przy pracy wycieraczek przednich na pierwszej szybkości i tylnych w ogóle, słychać z lewej strony deski rozdzielczej takie cykanie. Pojawia się ono gdy włączę wycieraczki przednie na pierwszą szybkość i wtedy przy podnoszeniu się ich słychać "cyk cyk". Przy przejściu na wyższą szybkość odgłos ustaje. To samo przy spryskiwaniu szyb przednich.
Podobny dźwięk jest też przy włączeniu wycieraczki tylnej.
Nie jestem pewien czy to "fizjologiczne" u Dustera, albowiem posiadam go dość krótko i dotąd nie zauważyłem tego cykania. Nie wiem czy dlatego, że go nie było, czy inne odgłosy go zagłuszały, lub po prostu rzadko jeździłem po deszczu.
Czy mogę się udać z tym problemem do serwisu, czy mógłbym sam coś z tym fantem zrobić?
To cykcykator lewego bumbulator
Jak wyżej to normalne. Stuka zwora przekaźnika.
W innych auta podobnie. Tylko lepsze wygłuszenie mają. A te nowsze wycieraczki mają sterowane cyfrowo. Choćby LIN w WV grup.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-11-17, 17:15
a niby co? to oczywista oczywistość
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-11-17, 17:16, w całości zmieniany 1 raz
arczi_88
Wydaję mi się, że wcześniej tego nie słyszałem przy używaniu wycieraczek.
No ale skoro to norma to nie pozostaje mi nic innego jak pokornie to cykanie znosić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum