Wysłany: 2016-11-26, 18:25 Wymiana szyby czołowej a gwarancja
Po kilku miesiącach jazdy zrobiła mi się paskudna rysa na szybie czołowej. Rysa jest bardzo głęboka i przeszkadza podczas normalnej jazdy. Byłem już w warsztacie NordGlass w Łodzi, gdzie powiedziano mi że szyba kwalifikuje się tylko do wymiany. Koszt 320zł, po 2h auto do odbioru z nową szybą. Myślę, że zdecyduje się na wymianę, ale mam wątpliwości jak to wpłynie na gwarancję producenta samochodu. Czy ktoś z Was ma informację na ten temat?
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-26, 18:30
Pewnie ASO może wycofać gwarancję na powłokę lakierniczą w okolicy szyby czołowej. Możesz spróbować z AC, wtedy sugerowałbym na gwarancji tak na wszelki wypadek robic w ASO. ASO zamontuje oryginał a nie zamiennik jak NordGlass .
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2016-11-26, 18:33, w całości zmieniany 2 razy
Jeśli miałbym to robić z AC, to po pierwsze musiałbym sprawdzić czy nie stracę zniżek, a po drugie nie jestem pewien czy ubezpieczyciel zakwalifikuje rysę jako uszkodzenie kwalifikujące szybę do wymiany - co innego np. odprysk kamienia.
Zapytam jeszcze w ASO ile sobie policzą za wymianę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum