warto dac te 3500 dodatkowo ? dealer nie moze mi niestety wymienic w tym pierwszym aucie radia classic na MediaNav, a mnie pomaranczowe podświetlenie denerwuje choc moze sie przyzwyczaje a nawet polubie 😉
nie chce po odebraniu auta juz nic zmieniac we wlasnym zakresie, nie mam na to czasu i nie bawi mnie to, stad to pytanie
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-01-07, 21:13
Jak dla mnie zdecydowanie opcja numer 1 - i kolor zdecydowanie ładniejszy i łatwiejszy w utrzymaniu ;)
A do podświetlenia nie mam zastrzeżeń - jest bardzo subtelne i nie drażni w czasie jazdy nocą
Do tego oponki zimowe.
Marckok, ja zawsze mocuje uchwyt z lewej skrajnej strony szyby przedniej, nie centralnie. Takie położenie w ogóle nie rozprasza i dobrze widać wszystko.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: Reanult
Model: Trafic
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-07, 21:57
route2000 napisał/a:
Marckok, ja zawsze mocuje uchwyt z lewej skrajnej strony szyby przedniej, nie centralnie. Takie położenie w ogóle nie rozprasza i dobrze widać wszystko.
a jak z zasilaniem ? bo gniazdo zapalniczki jest na srodku...
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-01-07, 22:03
Ja mając navi w telefonie kładę go na zegarach za kierownica, zasłaniając wyświetlacz z godziną. Trzyma się dobrze, nie przesuwa się i nie trzeba mieć metrowego kabla do ładowania.
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-01-07, 22:10
Mam taki uchwyt na telefon montowany na kierownicy - nawet to zdało egzamin swego czasu.
Zawsze tez możesz sobie podłączyć na krótkim kablu jakiś mały powerbank i położyć go na podkładce antypoślizgowej.
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2017-01-07, 22:14, w całości zmieniany 2 razy
Kolorem jeździł nie będziesz a za 53500 zł bez problemu skonfigurujesz sobie takie MCV z tempomatem, MediaNav, podłokietnikiem, skórzaną kierownicą i na alu.
Wysłany: 2017-01-07, 22:58
Kubuch napisał/a:
Kolorem jeździł nie będziesz a za 53500 zł bez problemu skonfigurujesz sobie takie MCV z tempomatem, MediaNav, podłokietnikiem, skórzaną kierownicą i na alu.
z tym silnikiem w wersji poliftingowej ? nie bardzo
a jak z zasilaniem ? bo gniazdo zapalniczki jest na srodku...
Zgadza się, zrobiłem taki dodatkowy stały zasilacz włączony wyłącznikiem na USB i umieściłem je po lewej stronie pod przyciskami i jest podłączony do zasilania gniazda zapalniczki.
I nie mam żadnego problemu z kablami. Kabelki ZAWSZE można je przedłużyć.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-08, 18:40
W opcji 1 by się chyba na autostrady tempomat przydał. Kamery, czujniki do tej wielkości auta to chyba przesada a skóra to ...
Ja jakbym kolor brał to czerwony bo już rzygam tymi srebrno, szaro, błękitnymi metalikami
Do tego felgi Mak'a Milano Red 16-stki i auto wg mnie wyglądać może na prawdę fajnie:
mcv2 2.jpg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 19,59 KB
Ostatnio zmieniony przez mojo 2017-01-08, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2017-01-08, 19:24
nie mam luksusu dobierania wszystkiego, bo nie moge czekac 3 miesiecy na wyprodukowanie auta wg wskazówek - a na placach u dealerow w Polsce jest w tej chwili 14 Loganow MCV 1.5 dCi 90 KM
IMHO tempomat na polskich autostradach średnio sie przydaje - za często jakis TIR czy cos innego zajezdza droge (testowalem w Megane i co chwile musialem wylaczac
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-08, 19:39
Marckok napisał/a:
nie mam luksusu dobierania wszystkiego, bo nie moge czekac 3 miesiecy na wyprodukowanie auta wg wskazówek - a na placach u dealerow w Polsce jest w tej chwili 14 Loganow MCV 1.5 dCi 90 KM
IMHO tempomat na polskich autostradach średnio sie przydaje - za często jakis TIR czy cos innego zajezdza droge (testowalem w Megane i co chwile musialem wylaczac
Przyznaje Ci rację bo mnie też sprawia problem jazda z tempomatem bo albo za wolno albo za szybko, trudno się wstrzelić przy wyprzedzaniu ale są tacy co ten wynalazek uznają za zbawienny.
To 1-sza opcja super
Wysłany: 2017-01-08, 21:09
mojo napisał/a:
Przyznaje Ci rację bo mnie też sprawia problem jazda z tempomatem bo albo za wolno albo za szybko, trudno się wstrzelić przy wyprzedzaniu ale są tacy co ten wynalazek uznają za zbawienny.
To 1-sza opcja super
też tak sądzę, a jednak 3500 różnicy to sporo grosza, bez MediaNav się obejdę, tym bardziej że jak pokazał przykłady Lodgy nawet wersja Prestige nie zmienia sytuacji przy odsprzedaży
Model: Logan II
Silnik: 0.9 TCe Easy-R
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2016 Posty: 248 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-01-09, 13:05
mojo napisał/a:
Marckok napisał/a:
To 1-sza opcja super
Tempomat bardzo fajnie działa jak masz Easy-R. Wtedy faktycznie możesz uznać że cię to odciąża przy prowadzeniu. Autostrady w PL są raczej dość puste, więc nie ma tutaj dużego problemu pod warunkiem że nie jesteś typem który musi koniecznie jechać z prędkością jaką sobie aktualnie wymyśliłeś. Tutaj trzeba się nieco dostosować do tego jak jadą inni.
Jakby był dodatkowo adaptacyjny to wogle była by bajka.
Brąż Vision- nowy lakier na MCV wygląda naprawdę ładnie - jest jedno takie auto w PL dostępne jakby co - rocznik 2016 więc przy finansowaniu opony zimowe w cenie i gwarancja 5lat do 80 000km.
Tak z innej beczki. Skąd Wy wiecie ile zostało w Polsce samochodów??:) Ja zanim zorientowałem się wlazłem na cennik sandero stepway i interesujący mnie model już wyprzedany...
Wysłany: 2017-01-09, 15:09
Łogo napisał/a:
Tak z innej beczki. Skąd Wy wiecie ile zostało w Polsce samochodów??:) Ja zanim zorientowałem się wlazłem na cennik sandero stepway i interesujący mnie model już wyprzedany...
dealer ma podgląd na aktualny stan magazynu centralnego i auta u innych dealerów, o ile nie zostały one im już zafakturowane i nie są zarejestrowane na dealera
No właśnie
Na stronie Dacii Sandero i Logan nie są wymienione w gamie Dacii. Czyżby zostały wycofane z oferty Dacii i do sprzedaży pozostało tylko to co jest na stoku magazynowym ?
Dziwne, bo o ile Logana sprzedawał się kiepsko to Sandero raczej dobrze!
Ostatnio zmieniony przez olek1972 2017-01-09, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
Mam nadzieje, że to tylko prace na stronie i Sandero z Loganem wrócą.
Niestety martwi cennik, w którym te samochody są , ale wersje 1.0 Sce mają status "wyprzedane". Czy mam rozumieć, że były , choć ja w żadnym salonie ich nie widziałem i już nie wrócą ? W innych krajach nie ma z tym problemu !
Dacia potrafi zaskakiwać....
Ostatnio zmieniony przez olek1972 2017-01-10, 07:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum