Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
[MN1] Tips and tricks MediaNav 1 standard
Autor Wiadomość
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2016-12-27, 14:37   

Problem rozwiązala zmiana czytnika kart micro sd. Nie rozumiem związku, ale cos jest na rzeczy, po zmianie (czytnik na usb spalil sie calkiem) wszystko gra.
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2016-12-27, 14:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2016-12-31, 11:31   

wczoraj testowalem zmiane loga startowego :)

https://youtu.be/oz3fR1xi6-U

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-01, 20:52   

http://chomikuj.pl/starap...,5696516374.rar

Upgrade zmieniający kamerę na tryb pełnoekranowy do MN1, prawdopodobnie nie ruszy na 6.0.3MD (udającym evo)
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2017-01-01, 20:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
jozef969 



Marka: Ford/Dacia
Model: Galaxy/Lodgy
Silnik: 1.9tdi/1.5dci
Rocznik: 2002/2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lip 2013
Posty: 124
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2017-01-04, 21:27   

lesiu11 ty wypróbowałś ten upgrade , masz może jakieś zdjęcie albo filmik jak to wygląda w praktyce.
a co z regulacją ostrości jest po ubgradzie taka możliwość czy jej brak :?:
Pozdrawiam jozef969.
_________________

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-05, 17:32   

tak sprawdzony i działa, regulacja ostrości i włącznik linni pomocniczych jest, tylko przesunięte i przezroczyste zeby nie przeszkadzaly
 
eplus 
koneser ;)



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 2157
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2017-01-05, 19:12   

Kamera chyba nie ma fokusa? Ta ostrość to sharpness, odszumianie?
 
jozef969 



Marka: Ford/Dacia
Model: Galaxy/Lodgy
Silnik: 1.9tdi/1.5dci
Rocznik: 2002/2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lip 2013
Posty: 124
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2017-01-05, 21:02   

lesiu11 napisał/a:
tak sprawdzony i działa, regulacja ostrości i włącznik linni pomocniczych jest, tylko przesunięte i przezroczyste zeby nie przeszkadzaly


OK dziękuję 8-)
_________________

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-05, 21:54   

eplus, chodzi o jasność i kontrast, po prostu domysliłem sie o jakie suwaki chodzi
 
Krzysko 


Marka: Renault
Model: Laguna
Silnik: 1,9dCi
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-09, 19:03   

Obraz z kamerki

Kamerka.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 32,55 KB

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-09, 19:44   

no i pięknie :)
 
geno13 
Zielony listek


Marka: renault
Model: laguna ii
Silnik: 1.8 16
Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Skąd: kielce
Wysłany: 2017-01-13, 22:09   

witam.mam problem chciałem usunąć nakladke a usunąłem jakieś pliki z storage1 i radio wiesza mi się na logo. odpala z plikiem bin z penriva tylko win ce.nie mam kopi zapasowej. próbowałem upgare.lgu do 4.0.3 ale tez nie działa. proszę o pomoc
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 1791
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-13, 22:27   

Jak masz 4.0.6 to nie wracaj do 4.0.3.
W windowsie wejdź do Storage Card1 uruchom plik upgrade.exe i miej w tym momencie na pendrive plik upgrade.lgu do 4.0.6 powinien uruchomić upgrade i powrót do czystej wersji 4.0.6. A później z powrotem uwolnienie .
Na przyszłość nie usuwaj plików ze StoragrCard1 to są pliki systemowe i konfiguracyjne do Windows i MN.
Wszelkie dane i zmiany można robić na SC4
_________________
www.facebook.com/mediapik/
 
geno13 
Zielony listek


Marka: renault
Model: laguna ii
Silnik: 1.8 16
Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Skąd: kielce
Wysłany: 2017-01-15, 08:07   

4.0.6 zainstalowało sie ,pozniej Connect diag tool ,wrzuciłem pendrive zainstalowało się jeszcze raz i wisi na logo nie idzie dalej.Z nk.bin nie odpala ani zaden upgare.lgu. co robic? musze przelutowac pamiec?
 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-15, 10:31   

mogę odkupić tą navi to sobie przelutuje :)
 
geno13 
Zielony listek


Marka: renault
Model: laguna ii
Silnik: 1.8 16
Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Skąd: kielce
Wysłany: 2017-01-15, 11:10   

wolalbym sam wlutowac albo zlecic komus cos takiego bo male te punkciki a ja lutownicy dobrej nie mam.ale jesli nie znajde chetnego to sam bede kombinowal.
 
Krzysko 


Marka: Renault
Model: Laguna
Silnik: 1,9dCi
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-15, 13:02   

Pamięć stacji radiowych i BT, to ta sama pamięć?
Pamięta jedynie kod zabezpieczający, reszta się resetuje po każdym wyłączeniu zapłonu.
 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 136
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-15, 17:21   

Krzysko, tak to ta sama pamięć, dokładnie miesci się na storage card 2

nic już z tym nie zrobisz (karta pamięci nie przyjmuje dancyh), pozostaje wymiana karty pamięci

kod radia mieści sie w innej pamięci, dokładnie w micom
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2017-01-15, 17:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 1791
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-15, 18:58   

@Krzysko.
Wejz do Windowsa ( z dBoota lub z pliku NK.BIN na pendrive i zrób skanowanie pamięci StorageCard2 za pomocą narzedzi dyskowych Windowsa .
Jeśli usunie wszystkie błedy to będzie działać.4
Aczkolwiek z mojego dowiadczenia ten sposób działa tylko dla układów pamięci produkowanych przez Sandisk lub Micron.
Jesli masz układ pamięci produkcji kHynix (Hynix) to rzedako sie udaje naprawa za pomoca narzedzi wbudowanych w Windows.
Czasami sa jeszcze inne metody mały programik stmana i wgranie całego zrzutu pamięci 4.0.6
Zrzut całej pamięci ( 3,5 GB) z wersji 4.0.6
http://skroc.pl/c9aac
_________________
www.facebook.com/mediapik/
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2017-01-15, 19:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne