Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
[MN1] Tips and tricks MediaNav 1 standard
Autor Wiadomość
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2016-12-27, 14:37   

Problem rozwiązala zmiana czytnika kart micro sd. Nie rozumiem związku, ale cos jest na rzeczy, po zmianie (czytnik na usb spalil sie calkiem) wszystko gra.
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2016-12-27, 14:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2016-12-31, 11:31   

wczoraj testowalem zmiane loga startowego :)

https://youtu.be/oz3fR1xi6-U

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-01, 20:52   

http://chomikuj.pl/starap...,5696516374.rar

Upgrade zmieniający kamerę na tryb pełnoekranowy do MN1, prawdopodobnie nie ruszy na 6.0.3MD (udającym evo)
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2017-01-01, 20:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
jozef969 



Marka: Ford/Dacia
Model: Galaxy/Lodgy
Silnik: 1.9tdi/1.5dci
Rocznik: 2002/2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lip 2013
Posty: 132
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2017-01-04, 21:27   

lesiu11 ty wypróbowałś ten upgrade , masz może jakieś zdjęcie albo filmik jak to wygląda w praktyce.
a co z regulacją ostrości jest po ubgradzie taka możliwość czy jej brak :?:
Pozdrawiam jozef969.
_________________

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-05, 17:32   

tak sprawdzony i działa, regulacja ostrości i włącznik linni pomocniczych jest, tylko przesunięte i przezroczyste zeby nie przeszkadzaly
 
eplus 
koneser ;)



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 2318
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2017-01-05, 19:12   

Kamera chyba nie ma fokusa? Ta ostrość to sharpness, odszumianie?
_________________
Dyplomowany gdybolog, mniemanolog, wróż z fusów
 
jozef969 



Marka: Ford/Dacia
Model: Galaxy/Lodgy
Silnik: 1.9tdi/1.5dci
Rocznik: 2002/2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lip 2013
Posty: 132
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2017-01-05, 21:02   

lesiu11 napisał/a:
tak sprawdzony i działa, regulacja ostrości i włącznik linni pomocniczych jest, tylko przesunięte i przezroczyste zeby nie przeszkadzaly


OK dziękuję 8-)
_________________

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-05, 21:54   

eplus, chodzi o jasność i kontrast, po prostu domysliłem sie o jakie suwaki chodzi
 
Krzysko 


Marka: Renault
Model: Laguna
Silnik: 1,9dCi
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-09, 19:03   

Obraz z kamerki

Kamerka.jpg
Plik ściągnięto 62 raz(y) 32,55 KB

 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-09, 19:44   

no i pięknie :)
 
geno13 
Zielony listek


Marka: renault
Model: laguna ii
Silnik: 1.8 16
Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Skąd: kielce
Wysłany: 2017-01-13, 22:09   

witam.mam problem chciałem usunąć nakladke a usunąłem jakieś pliki z storage1 i radio wiesza mi się na logo. odpala z plikiem bin z penriva tylko win ce.nie mam kopi zapasowej. próbowałem upgare.lgu do 4.0.3 ale tez nie działa. proszę o pomoc
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2083
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-13, 22:27   

Jak masz 4.0.6 to nie wracaj do 4.0.3.
W windowsie wejdź do Storage Card1 uruchom plik upgrade.exe i miej w tym momencie na pendrive plik upgrade.lgu do 4.0.6 powinien uruchomić upgrade i powrót do czystej wersji 4.0.6. A później z powrotem uwolnienie .
Na przyszłość nie usuwaj plików ze StoragrCard1 to są pliki systemowe i konfiguracyjne do Windows i MN.
Wszelkie dane i zmiany można robić na SC4
_________________
www.facebook.com/mediapik/
 
geno13 
Zielony listek


Marka: renault
Model: laguna ii
Silnik: 1.8 16
Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Skąd: kielce
Wysłany: 2017-01-15, 08:07   

4.0.6 zainstalowało sie ,pozniej Connect diag tool ,wrzuciłem pendrive zainstalowało się jeszcze raz i wisi na logo nie idzie dalej.Z nk.bin nie odpala ani zaden upgare.lgu. co robic? musze przelutowac pamiec?
 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-15, 10:31   

mogę odkupić tą navi to sobie przelutuje :)
 
geno13 
Zielony listek


Marka: renault
Model: laguna ii
Silnik: 1.8 16
Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Skąd: kielce
Wysłany: 2017-01-15, 11:10   

wolalbym sam wlutowac albo zlecic komus cos takiego bo male te punkciki a ja lutownicy dobrej nie mam.ale jesli nie znajde chetnego to sam bede kombinowal.
 
Krzysko 


Marka: Renault
Model: Laguna
Silnik: 1,9dCi
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 11
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-15, 13:02   

Pamięć stacji radiowych i BT, to ta sama pamięć?
Pamięta jedynie kod zabezpieczający, reszta się resetuje po każdym wyłączeniu zapłonu.
 
lesiu11 


Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Gru 2014
Posty: 145
Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-01-15, 17:21   

Krzysko, tak to ta sama pamięć, dokładnie miesci się na storage card 2

nic już z tym nie zrobisz (karta pamięci nie przyjmuje dancyh), pozostaje wymiana karty pamięci

kod radia mieści sie w innej pamięci, dokładnie w micom
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2017-01-15, 17:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2083
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-15, 18:58   

@Krzysko.
Wejz do Windowsa ( z dBoota lub z pliku NK.BIN na pendrive i zrób skanowanie pamięci StorageCard2 za pomocą narzedzi dyskowych Windowsa .
Jeśli usunie wszystkie błedy to będzie działać.4
Aczkolwiek z mojego dowiadczenia ten sposób działa tylko dla układów pamięci produkowanych przez Sandisk lub Micron.
Jesli masz układ pamięci produkcji kHynix (Hynix) to rzedako sie udaje naprawa za pomoca narzedzi wbudowanych w Windows.
Czasami sa jeszcze inne metody mały programik stmana i wgranie całego zrzutu pamięci 4.0.6
Zrzut całej pamięci ( 3,5 GB) z wersji 4.0.6
http://skroc.pl/c9aac
_________________
www.facebook.com/mediapik/
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2017-01-15, 19:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
Jaggen 
Pavveł


Marka: Renault
Model: Laguna
Silnik: 2.0 F4RT
Rocznik: 2003
Dołączył: 01 Gru 2016
Posty: 17
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2017-01-20, 19:56   

Witam,

Dzięki uprzejmości Jas_pika oraz jego kolegów z forum francuskiego (a w szczególności djeman ) udostępniam wersję 7.0.5 dla Media Nav 1 (fałszywe evo). Kamera cofania nie testowana (bo takowej nie posiadam)
Naprawiony został błąd z kasowaniem się poziomu głośności dla nawigacji/telefonu. Pozostał jednak ten w którym MN uruchamia się na głównym ekranie (ale jak zostawiliśmy na radiu to radio dalej będzie grało)

U mnie, by wszystko działało poprawnie musiałem zastosować pewną kolejność (inaczej wywalało błąd „Problem File corruption detected. Navigation stops”
1. Nakładka od Jas_pika uwalniająca navi oraz wrzucająca jego nakładkę (instrukcja w linku – adresy „Mega” trzeba kopiować a nie klikać na hiperłącze)
http://www.daciaklub.pl/f...ad.php?id=15054

2. Wgranie nakładki 6.0.3 (pierwsza wersja fałszywego evo)
https://mega.nz/#!LkN1hQQS!dpPRda3crBcT9STN2Dj-zfvBsI0fn4esnVdiMQwLaQ8

3. Wgranie nakładki 7.0.5 (aktualizuje też dboota do nowszej wersji)
https://mega.nz#!GpkE0BKB!UujMs29G9sJ-GdVG2Kj71WM13Am328wb2feAqStKg3c

Z miłą chęcią zapoznałbym się z opinią kogoś, kto spróbowałby nagrać 7.0.5 bezpośrednio na uwolnioną 4.0.6 (ostatnią oryginalną), by sprawdzić czy też miał takie błędy jak ja.
By przywrócić wszelkie zmiany podrzucam link do pliku usuwającego 7.0.5. Nakładka Medi@pik w tym wypadku pozostaje.
https://mega.nz/#!3xsEhTjQ!n8z7hOSWrB8hzRJkoIdcFz0gdiaSRo0-dYyX5w1Oodo

IMG_20170120_142615_resized_20170120_063851284.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 145,44 KB

IMG_20170120_142608_resized_20170120_063849904.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 152,74 KB

IMG_20170120_142537_resized_20170120_063850446.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 133,19 KB

IMG_20170120_142523_resized_20170120_063848948.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 151,29 KB

IMG_20170118_171925_resized_20170120_063849434.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 144,09 KB

IMG_20170118_171838_resized_20170120_063850859.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 222,94 KB

Ostatnio zmieniony przez Jaggen 2017-01-21, 17:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
m81wwski 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Dołączył: 17 Gru 2016
Posty: 23
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-26, 13:21   

Chciałbym odgrzać kotleta i zapytać o ikony na pulpicie Media Nav I.
Zamiast standardowych żółtych napisów i ikon chciałbym mieć takie:

Może ma ktoś paczkę do podmiany wyglądu.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2083
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-26, 13:25   

Zmień nazwę katalogu M0 na M1 i odwrotnie w StrorageCard1/System/Img
_________________
www.facebook.com/mediapik/
 
m81wwski 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Dołączył: 17 Gru 2016
Posty: 23
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-26, 16:12   

Dzięki jas_pik tylko nie ma zainstalowanej klawiatury ekranowej :(

Chyba że mogę to zrobić z poziomu ukrytego menu
Ostatnio zmieniony przez m81wwski 2017-01-26, 16:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2083
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-26, 17:30   

Wyciągasz kartę SD i przeglądasz/edytujesz pliki i katalogi na każdym PC-cie . Sektor Storage Card jest normalnie widocznie i możesz dokonywać dowolnych operacji na plikach na każdym komputerze.
Nie widać na standardowych narzędziach pozostałych sektorów karty pamięci. Do tego musisz użyć innych programów/Linuxa
_________________
www.facebook.com/mediapik/
 
Meggerja 


Marka: Renualt
Model: Megane
Silnik: 1.5dci
Dołączył: 09 Lut 2017
Posty: 10
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-02-09, 22:02   

Witam, mam MN1 z zainstalowaną karta SD i od kilku dni walczę z softem . Czy jest możliwe wgrać soft 603 tak żeby działało aha radio i jednocześnie żeby były ikony tak jak w starej wersji z Renault? Próbowałem zmieniać foldery m0 i m1 ale mam albo ikony z Evo te kolorowe albo stare ikony dacia . Chciałbym jeszcze zmienić logo startowe ale zupełnie nie wiem jak je wgrać. Czy znajdzie się ktoś pomocny ?
Bardzo dziekuje
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2083
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-09, 22:10   

Baw się nie na MN tylko na samej karcie.
Pobaw się różnymi plikami graficznymi na zwykłym komputerze bo bez problemu widzisz pliki ze Storagecard.
Ja Ci nie pomogę bo nie zajmowałem się samą grafiką.
Dopiero jak sobie wszystko postawiasz włóż kartę do MN.
Moje dotychczasowe zabawy z logo nie były zbyt udane i sie tym nie zajmuję . Bardzo łatwo jest uwalić bootloader - poprzez jego zablokowanie.
_________________
www.facebook.com/mediapik/
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne