Marka: ..
Model: ....
Silnik: ...... Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2016 Posty: 197 Skąd: ziemia łódzka
Wysłany: 2017-01-20, 12:56 Silnik 16V 75 KM zostaje w Sandero i Loganie po lifcie
Słyszałem, że w Sandero i Loganie po lifcie silnik 16V 75KM ma być zastąpiony jednostką 3 cylindrową Sce75.
A tutaj zaskoczenie:
www.dacia.pl > Samochody nowe > nowe Sandero > Konfigurator (nareszcie działa)
i można wybierać silnik zarówno Sce75 jak i 16V 75 KM
Czyżby mieli jakieś problemy techniczne z Sce75 i stary sprawdzony 16V 75 KM nadal zostaje?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-20, 15:30
Nie po to wydawali kasę na dostosowanie SCE żeby "utrzymywać" równolegle dwa "identyczne" silniki. Owszem była przez jakiś czas sytuacja że oferowano 1.4 MPI i 1.2 16V na różnych rynkach ,ale było to związane z normami emisji CO2 i tym że 1.4 MPI był tańszy w produkcji. Tu jest raczej odwrotnie SCE jest i tańszy i oszczędniejszy .....
Gdyby rzeczywiście tak się stało, to byłoby zajebiście. Mój dylemat byłby rozwiązany, bo na chwilę obecną, nie mam ochoty dopłacać 4 i pół koła do TCE, a sce jako trzycylindrówka zupełnie mnie nie interesuje. Natomiast D4F znam z mojego byłego Clio, uważam za silnik bardzo dobry, sprawdzony i ekonomiczny.
Zobaczymy co pokaże cennik na 2017. Narazie w żadnym z cenników obejrzanych przeze mnie przed chwilą (DE/FR/RO), nie ma Sandero w wersji z silnikiem 16V 75 KM (zapewne w domyśle 1.2)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum