Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2016 Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Mar 2016 Posty: 140 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-03-29, 09:45
A czemu zakaz linków do allegro. Wygasną to wygasną, może pojawią się nowe, a jak inaczej odnosić się do rzeczy tam sprzedawanych? Ściągać stronę na swój serwer?? Tak samo można zakazać umieszczania obrazków na serwerach bo mogą serwer skasować itp.
Co do firm to fakt można wprowadzić jakiś ujednolicony jasny i czytelny regulamin.
Ja mam prośbę o aktualizację skóry i wersję mobilną optymalizowaną na słuchawkę bądź tableta, korzystam na codzień z 4" wyświetlacza i głównym powodem dla którego tworzę znacznie większą ilość treści na forum Renault miast tutaj jest brak dostosowania forum do urządzeń mobilnych.
Ew moduł do obsługi TapaTalk rozwiąże sprawę.
Pozdro Dacia
_________________ a nail that sticks out, is hammered down
bezwypadkowo
Model: Sandero Open
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2016 Posty: 639 Skąd: Wro
Wysłany: 2016-10-06, 10:47
A ja mam sprawe z anty-botem przy rejestracji - liczene tych kropek to jakas pomylka. Nie wiadomo, ktore liczyc. Musialem probowac chyba z 10 razy, zeby mi wyszlo.
Ostatnio zmieniony przez pixa 2016-10-06, 10:47, w całości zmieniany 1 raz
Przed "szalonymi kropkami" były zwykłe (a la domino), a wcześniej 4-cyfrowe kody niby-CAPTCHA (cha cha). Efekt: w szczycie niemal po 100 rejestracji spam-botów _dziennie_...
Przy aktualnym rozwiązaniu pojawia się 2-3 spamerów miesięcznie.
Wiem, że to trochę dziwne i może upierdliwe, ale nic lepszego na razie nie mamy. Gdyby jednak ktoś miał pomysł, to niech się nim podzieli, zobaczymy, co da się zrobić.
(TSD liczba nowych użytkowników nie spadła po wprowadzeniu kolorowej rejestracji, więc większość chyba zdaje to badanie wzroku łączone z testem na inteligencję (((; ).
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-22, 21:15
Drodzy Admini zacznijcie pilnować trochę forum. To co się dzieje w tematach to anarchia do kwadratu. Temat o wymianie wycieraczek a 50% dyskusji o kolorze felg (przykład z głowy bo nie chcę nikomu sprawiać przykrości ze pisze nie na temat).
Sam zacząłem na tym forum pisać "od czapy".
Nie o umoralnianie mi chodzi ale jak wchodzę na temat o np konkretnym silniku tzn że nie interesują mnie "tpisy czyjejś żony". Czytanie wątków zaczyna być wówczas stratą czasu a nowy użytkownik będzie miał mega trudności albo coś wartościowego z tematu wybrać i się zniechęci do tego forum.
Niech każdy pisze co mu ślina na język przyniesie byle w temacie.
Przeglądając forum czasami w chodzę w dyskusję tak daleko posunięte, że wspólnego wpisów odnośnie tematów nie ma nic wspólnego a tylko zajadła polityka góruje.
A ja mam pomysł na stworzenie i przypięcie, np. w dziale ogólnym, tematu "Krótkie pytanie - szybka odpowiedź"
Użytkownicy mogli by tam zadawać proste, często powtarzające się pytania typu "jakie wycieraczki do Dustera?" albo "jak sterowane jest sprzęgło w moim aucie? hydraulicznie czy na linkę?" itp.
W tym temacie pytania mogły by się powtarzać oczywiście, ważne aby były to stosunkowo proste pytania na które można udzielić szybkiej, nie długiej podpowiedzi.
Odciążyło by to wiele wątków z offtopu oraz ograniczyło tworzenie nowych krótkich tematów.
czy może zrobić porządek z userami odnośnie akcji "voucher" ilu jest takich którzy jedyne co napisali to tam i nic poza tym to jawne wyłudzanie i tyle... o martwych duszach nie mówiąc już którzy albo nigdy się nie zalogowali albo ostatnio kilka ładnych lat temu
_________________ jednoosobowy SANDERO OFF ROAD TEAM POLAND
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-08-21, 21:00
przemoc84 napisał/a:
albo ostatnio kilka ładnych lat temu
Trochę poczułem się wywołany do wytłumaczenia się z kilkuletniej przerwy... Moja MCVka nie ma jakichś ciekawych przypadków do opisania, jest obdrapana, tu i ówdzie łapie ją korozja, mechanicznie w bardzo dobrym stanie, a to żeby ją w takim stanie utrzymać generuje koszty. Przed urlopem po raz pierwszy od 10lat wezwałem do niej lawetę, stanęła pompa paliwa z powodu LPG. Przelało to trochę czarę goryczy i zapadła o wymianie auta, na początku na jakąś używaną Mazdę 5, ale problemy z zagazowaniem i cena zmusiły mnie syna marnotrawnego do powrotu do Dacii, a to znowu do powrotu na Forum, żeby obczaić jak się dzisiejsze DRAKULE zachowują. Fakt trochę przysępiłem, ale w końcu 800 zł piechotą nie chodzi, za to Daćką jeździ...
Ostatnio zmieniony przez Mamert 2018-08-21, 21:05, w całości zmieniany 1 raz
Mamert, zauważ całą mą wypowiedź Ty masz 776postów mnie chodziło o tych co 2-3 posty razem w dziale witam jak się przypadkowo zdarzy i w voucherze 2 kolejne...
_________________ jednoosobowy SANDERO OFF ROAD TEAM POLAND
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-04-15, 19:11
Cześć :)
Jakiś czas temu w dziale "Kupię" wyrzuciłem ogłoszenie dotyczące chęci zakupu Logana. Obecnie jest ono już nieaktualne, więc temat chyba można usunąć - pozostawiam do decyzji osób funkcyjnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum