3-4 miech to naprawdę niewiele - ja wczoraj byłem w salonie Hondy luknąć na HR-V, autko fajne ale... czas oczekiwania na model "pod siebie" 8 miesięcy do roku :/ - pan dealer dość obszernie wytłumaczył że HR-V i Jazz składają tylko w fabryce w Meksyku i priorytet ma rynek azjatycki, inna sprawa w przypadku Civic'a czy CR-V - tutaj fabryka jest w GB i oczekiwania ~ 3 miechów...
Tak więc wydaje mi się że w przypadku Dacii/Renault nie ma seryjnie na co narzekać - może być znacznie gorzej :)
Lodgy zamówiona 20 maja z terminem odbioru 31 sierpień stoi już na placu u Dealera i czeka na tzw. "przegląd zerowy", który zaplanowany jest na najbliższy wtorek... Wczoraj byłem obejrzeć jeszcze brudny i oklejony samochód prosto z transportu, dzisiaj załatwiłem rejestrację i ubezpieczenie... pozostało tylko zapłacić fakturę i odebrać auto :)
Cieszy fakt że przyjechała 2 tyg przed planowanym terminem (wyprodukowana 29 lipca) a więc z transportem się uwinęli w 2 tyg.
Marka: Dacia
Model: Sandero Open
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2016 Posty: 639 Skąd: Wro
Wysłany: 2016-11-13, 11:17
U mnie zakup 3.10 (ale salon zamówił wczesniej), planowany wg umowy odbiór 10.12, a wczoraj mail, ze data dostawy to 28.11 ale jeszcze może się zmienić.
Ostatnio zmieniony przez pixa 2016-11-13, 11:18, w całości zmieniany 1 raz
A ja dostałem informacje że ma być dopiero ok 15 grudnia
Umowa spisana 4 lipca czyli to będzie ponad 5 miesięcy
Upomniałem się o opony zimowe i ponoć mam dostać gratis
Marka: Renault
Model: Fluence
Silnik: Limited
Rocznik: 2016
Wysłany: 2016-12-02, 19:49
Witam
A u mnie wzięli się za produkcję za szybko - miałem mieć rok 2017 i odbiór w lutym a tymczasem dostałem wiadomość, że będą produkować w grudniu - odbiór w styczniu - a ja tak nie chcę - od razu rok w plecy więc zmiana zamówienia i czekamy dalej
Pozdrawiam
Pabloo
Model: Sandero Open
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2016 Posty: 639 Skąd: Wro
Wysłany: 2016-12-03, 20:16
A ja tam sie ciesze, ze zarejestrowalem moje Sandero 30.11 - przynajmniej posiadam wersje z normalnym silnikiem Mam zamiar pojezdzic albo 5 lat (do konca gwarancji) albo do zajechania auta (10-12 lat?) i wtedy nie bedzie mialo to zadnego znaczenia, ze jest z konca 2016, a nie poczatku 2017.
Model: Był Logan MCV II PH II / jest Jogger
Silnik: Było 0.9 TCe LPG / jest 1.0 TCe LPG
Rocznik: 07.12.2016 / 2022
Wersja: Extreme 5-os.
Wysłany: 2016-12-27, 22:13
Zamówienie złożone 26 października, auto do dealera przyjechało 22 grudnia do odbioru jest na piątek 30 grudnia :) maly minus bo alarmu nie będę miał w dniu odbioru bo pan elektryk zachorował :(
Piszę dopiero teraz ale to z wrażenia.
Odebrałem wreszcie swoje Sandero Stepway II w dniu 19-12-2015 po ponad 5 miesiącach oczekiwania.
Auto jest w kolorze Szary Platynowy - CUDO
jestem mile zaskoczony silnik 0,9 TCE jest dość żwawy .
Siedzi się dosyć wysoko ale właśnie tak chciałem
jak na razie po tygodniu - -wszystko OK
W zeszłą sobotę zamówiłem dla teściowej nowe Sandero.
Koniecznie chciałem wersję z silnikiem 1.2 16V, sprzedawca na dzień dobry powiedział, że prawdopodobnie się to nie uda bo ten konkretny silnik w nowym Sandero zostanie zastąpiony trzycylindrowym 1.0 SCe.
Po 20 minutach grzebania w systemie dotarł do informacji, że w 4 tygodniu do produkcji wejdzie prawdopodobnie ostatnia partia 1.2 16V i udało się podpisać umowę :)
Planowany odbiór na koniec kwietnia/początek maja. Dokładniejsze info dostanę pod koniec tego tygodnia.
_________________ '05 Renault Laguna II Grandtour 1.9 DCi Initiale Paris
'17 Dacia Sandero 1.2 16V Laureate - zamówiona
W zeszłą sobotę zamówiłem dla teściowej nowe Sandero.
Koniecznie chciałem wersję z silnikiem 1.2 16V, sprzedawca na dzień dobry powiedział, że prawdopodobnie się to nie uda bo ten konkretny silnik w nowym Sandero zostanie zastąpiony trzycylindrowym 1.0 SCe.
Po 20 minutach grzebania w systemie dotarł do informacji, że w 4 tygodniu do produkcji wejdzie prawdopodobnie ostatnia partia 1.2 16V i udało się podpisać umowę :)
Planowany odbiór na koniec kwietnia/początek maja. Dokładniejsze info dostanę pod koniec tego tygodnia.
Nie jest dobrze ja mam planowaną produkcje na 10 tydzień a liczę że odbiorę najpóźniej w połowie marca
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-25, 13:18
brzuch0 napisał/a:
Nie jest dobrze ja mam planowaną produkcje na 10 tydzień a liczę że odbiorę najpóźniej w połowie marca
Musiałbyś mieć farta z terminami rejsu Maroko-Słowenia - potem trasą lory do Polski i wreszcie wydania za składu centralnego żeby to się wszystko zgrało w trzy tygodnie . Ja miałem produkcję Lodgy w połowie października a samochód dotarł do salonu w ostatnim tygodniu listopada.
Także raczej bez szans :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum