Poprzednio kupowałem tańsze zestawy np. Allegro czy z Lidla. Zużywają się szybko, wszystko tam się czepia a i zakładanie nie do końca jest dobrze pomyślane.
Na tylnych rzadko kto siedzi, raczej służą jako przestrzeń bagażowa ;)
Po zakupie postaram się o kilka zdjęć. Wybrałem zestaw brązowy, no bo jaki inny do cayou?
Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1,2
Rocznik: ----
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-06-14, 15:51 fotele sandero I i II
mam pytanie, czy fotele w sandero I i II są takie same. Zamówiłem sobie pokrowce do 2ki, a przysłali mi do 1ki i zastanawiam się czy będą pasowały czy też nie.
Krótki komentarz do pokrowców , bo po takim czasie mogę się już wypowiedzieć. Nic się pod tyłkiem nie przesuwa , przetarć brak , zużycia nie widać , myje się rewelacyjnie samą zwilżoną gąbkom. Odkurzanie sierści po psach bajka.
Krótki komentarz do pokrowców , bo po takim czasie mogę się już wypowiedzieć. Nic się pod tyłkiem nie przesuwa , przetarć brak , zużycia nie widać , myje się rewelacyjnie samą zwilżoną gąbkom. Odkurzanie sierści po psach bajka.
A najważniejsza sprawa czyli jak się zachowują latem? już ciepło było.
nagrzewają się, kleją to tyłka?
Nagrzewają jak każde gdy samochód stoi w pełnym słońcu ale dramatu nie ma , do tyłka się nie kleją , bo mam alcantarę wszytą w miejscu zada i na plecach. W volvo V70 miałem pełną skórę i tam to się kleiły dupa do fotela, skóra w obu przypadkach w "skóra". Ten czarny kolor skóry perforowanej z Mirexu nie jest do końca czarny to bardziej coś jak bardzo ciemny szary , praktycznie kolorem pokrywa się z plastikami w Draculi .
rysiek223 [Usunięty]
Wysłany: 2017-01-28, 14:55 Pokrowce jakie do Sandero 2
Witam wszystkich i proszę Was o pomoc w wyborze pokrowców do mojego autka, przeglądałem trochę po internecie i jestem zdezorientowany, przede wszystkim zamierzam kupić pokrowce szyte na miarę, chciałbym się zmieścić w kwocie ok 200 ale jak będzie trzeba dołożę do 300 pod warunkiem ze warto. Z tego co czytałem z eko skóry raczej odpadają nie mają za dobrych opinii, w grę wchodziłby raczej zakup pokrowców welurowych lub z alcantary. Zauważyłem jeszcze że większość pokrowców jest w ciemnych barwach, chciałbym coś zmienić, a może trochę rozjaśnić moje wnętrze? Jakie macie swoje doświadczenia w tym temacie, będę wdzięczny za każdą sensowną opinię.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-01-28, 15:07
Ja kupiłem w http://www.pokrowcecardo.pl/ - mam od 2 lat, fajny materiał (kolory można dobrać według tego co mają). Uwzględnione dziury pod isofxy oraz to, że w fotelach są poduszki powietrzne. Cena też jest ok. Czekałem niecały tydzień.
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2017-01-28, 19:42
Ja zamówiłem w 2010 roku do Sandero i do VW Up w 2014 roku tu: http://anmax.info/
Naprawdę super wykonanie - doskonały kontakt (kiedy firma pomyliła się przypadkowo z dzieleniem kanapy błyskawicznie dosłała pasujący pokrowiec na swój koszt - nie żądając zwrotu starego pokrowca). Pokrowce - jakość ekstra w Sandero służą już prawie 7 lat i jak nowe.
Ostatnio zmieniony przez krakry1 2017-01-28, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
W końcu zamówiłem pokrowce u Mirex II do swojego Duster'a. Częściowo skórzane, częściowo materiałowe. W sobotę montaż :) oczywiście podzielę się fotkami, na pierwszy rzut oka wyszło jak chciałem.
Też chciałem pokrowce, ale sprzedawca uprzedził mnie, że jeżeli fotele są kubełkowe to pokrowce nie będą przylegały do nich na całej powierzchni. Dlatego dzięki tej informacji zrezygnowałem z zakupu.
Założyłem na siedzeniu obok kierowcy matę elektryczną podgrzewającą i uważam, że jest to jakieś rowiązanie zastępcze. Dokupię drugą na miejsce kierowcy.
Oczywiście adres z Allegro i wizyta osobista w sklepie niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Sprzedawca uprzedził, że środek oparcia nie będzie przylegał do fotela. Uwierzyłem.
Pokrowce od MIREX II dotarły do Mnie. Zostały wykonane wg mojego projektu tak jak chciałem i wyszło fajnie. Częściowo skórzane (D15 - tył, boczki, małe elementy na siedziskach) , częściowo materiałowe (C162 czarny + C182 szara kratka - siedziska) z białymi podwójnymi przeszyciami.
Po założeniu wyszło całkiem dobrze. Na tylnej kanapie ułożyły się idealnie, przednie fotele też bardzo dobrze się ułożyły choć fotele są "kubełkowe" i są to tylko pokrowce a nie tapicerka.
Fotki poniżej. Na żywo wyglądają ciekawiej :)
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2017-02-11, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Widzę, że pokrowce z firmy Mirex faktycznie ładnie się prezentują. Ponieważ w moim Lodgy będą stoliki w oparciach przednich foteli, zapytałem, czy coś da radę z tym zrobić? Panowie odpowiedzieli, że bez problemu coś wykombinują - i to jest elastyczne podejście do klienta, które bardzo mi się podoba . Zaoferowali do siedmiomiejscówki pokrowce za 420 zł. Długo czekaliście na wykonanie?
Z tego co pamiętam około 7-10 dni. Jeżeli chodzi o moje pokrowce po kilku dniach ładnie przednie się ułożyły ( w stosunku do tego co na fotkach powyżej)
Ja jestem zadowolony z nich.
Czy ktoś zamawiał pokrowce w internecie i może coś polecić? Oferty wszędzie są podobne - http://motosklep.eu/pokro...os-od-2012.html
W 10 miesiącu użytkowania tapicerka w Lodgy po kontaktach z dziećmi coraz bardziej nie daje się doczyścić, więc zastanawiam się nad takim rozwiązaniem.
i są na ostatniej stronie zdjęcia moich pokrowców, nie tanie ale wyglądają niczym tapicerka (na fotach jeszcze przednie się nie ułożyły ale teraz jest już ok)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum