Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-02-07, 13:34
PiotrWie napisał/a:
To da się w ten sposób tyle zarobić ze warto spędzić pół życia za kółkiem??
Ale to nie jest główna forma zarobkowania
Mam w rodzinie dziewczynę, która dojeżdża na studia do Łodzi i bardzo często zabiera ze sobą współpasażerów poprzez serwis Bla Bla Car- kredytują jej w pełni koszty dojazdu
Ambasador ( wielu osobom udało się w chwili odbioru )
A coż to jest - masz opisane w zakładce moja Dacia.
Ty zakupując pojazd z kuponem Ambasador otrzymujesz przedłużenie gwarancji do 5 lat za 1 zł ( zamiast ceny standardowej) za zwiększenie limitu ponad standardowe 60 kkm musisz dopłacić - ale i tak jest to wartość otrzymana od Dacii/Renault rzędu 800 zł
A ten który Ci dał kupon dostaje kupon wartości 800 zł na zakupy/opłaty części/usług/akcesoriów - ale tylko w tym salonie w którym zakup został zrealizowany.
Trzeba sprawdzić , jak dobrze pamiętam max 160 kkm, czyli możesz mieć gwarancję do przebiegu 100 kkm+160 kkm=260 kkm/5 lat w zależności co będzie szybciej.
Ja wykupiłem 100kkm+60kkm czyli do 160 kkm , ale chyba się przeliczyłem bo w 2,5 roku mam tylko 70 kkm.
Też o tym słyszałem. Chcą wycofywać silniki diesla stopniowo zaczynając od najmniejszych modeli. Diesle mają zostać tylko w autach dostawczych i ciężarowych.
Trzeba sprawdzić , jak dobrze pamiętam max 160 kkm, czyli możesz mieć gwarancję do przebiegu 100 kkm+160 kkm=260 kkm/5 lat w zależności co będzie szybciej.
Ja wykupiłem 100kkm+60kkm czyli do 160 kkm , ale chyba się przeliczyłem bo w 2,5 roku mam tylko 70 kkm.
Poczekaj, to chyba tak nie działa. Standardowa gwarancja Dacii to obecne 3 lata lub 100 kkm, można ją rozszerzać, ale na pewno nie do takiego poziomu jak piszesz. Ambasador daje chyba 5 lat lub 60 kkm (czyli przebieg gorszy, niż oryginalnie), ale można dopłacić do 100 kkm (ale nie dodatkowych, tylko w sumie).
Ambasador daje chyba 5 lat lub 60 kkm (czyli przebieg gorszy, niż oryginalnie)
Nie jest to prawdą.
Najpierw działa gwarancja 3 lata/ lub 100k km. Gdy ona się skończy bo miną 3 lata lub przekroczysz 100k km to od tego momentu zaczyna obowiązywać Formuła Non stop na kolejne 2 lata lub 60k km (chyba że dopłacisz do większego przebiegu niż owe 60k km). Sam mam ambasadora i dokładnie tak jest to określone w umowie którą podpisywałem, dokładnie tak samo tłumaczył mi to diler podczas zamawiania auta.
Ostatnio zmieniony przez Drozu 2017-02-08, 10:25, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Reanult
Model: Trafic
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-08, 11:07
Drozu napisał/a:
gfedorynski napisał/a:
Ambasador daje chyba 5 lat lub 60 kkm (czyli przebieg gorszy, niż oryginalnie)
Nie jest to prawdą.
Najpierw działa gwarancja 3 lata/ lub 100k km. Gdy ona się skończy bo miną 3 lata lub przekroczysz 100k km to od tego momentu zaczyna obowiązywać Formuła Non stop na kolejne 2 lata lub 60k km (chyba że dopłacisz do większego przebiegu niż owe 60k km). Sam mam ambasadora i dokładnie tak jest to określone w umowie którą podpisywałem, dokładnie tak samo tłumaczył mi to diler podczas zamawiania auta.
to jest możliwe, ale 260 kkm do których rozpedzil się jas_pik raczej nie
Marka: Reanult
Model: Trafic
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-08, 11:08
Piotr napisał/a:
Też o tym słyszałem. Chcą wycofywać silniki diesla stopniowo zaczynając od najmniejszych modeli. Diesle mają zostać tylko w autach dostawczych i ciężarowych.
możliwe, ale możliwe że jednak zdecydowali wejść w diesle z adblue
nie wiem skąd kierownik serwisu ASO ma informacje, ale z racji zajmowanego stanowiska nie są do pominięcia
Najpierw działa gwarancja 3 lata/ lub 100k km. Gdy ona się skończy bo miną 3 lata lub przekroczysz 100k km to od tego momentu zaczyna obowiązywać Formuła Non stop na kolejne 2 lata lub 60k km
Niby które zdanie w tym dokumencie mowi co innego? Ja widze wyraznie zapis w punkcie data wejscia w życie:
"Usługi świadczone w ramach usługi FNS zaczynają być wykonywane w dniu w ktorym kończy sie gwarancja fabryczna pojazdu"
"Wybrany przez Klienta maksymalny przebieg kilometrów jest naliczany od wartości „0” na liczniku pojazdu niezależnie od daty zawarcia niniejszej umowy."
Nie wiem o jakiej umowie mówisz i czy masz umowę o FNS w ramach ambasadora ale na mojej jest napisane jak byk:
Czas gwarancji 36msc/100kkm + 24 msc/60kkm
Ostatnio zmieniony przez Drozu 2017-02-08, 16:33, w całości zmieniany 1 raz
Zapis w mojej umowie dotyczy przedłużenia gwarancji o 2 lata i o przebieg 60 kkm (czyli mam gwarancję na 5 lat /przebieg 160 kkm w zależności co szybciej się wypełni).
W serwisach Renault czytają zapisy gwarancyjne tak jak ja a nie tak jak Ty to odczytujesz.
Cytat:
Usługa Formuła Non Stop będzie świadczona w czasie określonym w Formularzu bądź do momentu osiągnięcia przez pojazd maksymalnego przebiegu
kilometrów zgodnie z zapisem w Formularzu. Wybrany przez Klienta maksymalny przebieg kilometrów jest naliczany od wartości „0” na liczniku pojazdu
niezależnie od daty zawarcia niniejszej umowy.
Okres, w jakim świadczona będzie usługa Formuła Non Stop, kończy się wraz z upływem pierwszego z dwóch wymienionych powyżej terminów, tj.
w dacie określonej w Formularzu lub z chwilą osiągnięcia przez pojazd określonego w Formularzu przebiegu. Z chwilą upływu jednego z tych dwóch
terminów Klientowi nie przysługują żadne świadczenia określone w niniejszych Warunkach Ogólnych.
Czas i przebieg kilometrów, na które została wykupiona usługa Formuła Non Stop, nie mogą być przedłużane lub zwiększane. W przypadku wymiany
licznika kilometrów zostaną zsumowane kilometry wskazane przez poprzedni oraz nowy licznik.
Z tego co zacytowałeś wynika coś dokładnie odwrotnego.
60 kkm (od nowości) to przebieg po którym przedłużona gwarancja przestanie działać.
.
Czytasz to co chcesz zobaczyć a nie to co została napisane w umowie. A zapis to : 36msc/100kkm + 24 msc/60kkm . Czyli jeśli przebieg 100 kkm osiągnę wczesniej niż w ciągu 3 lat to wskauję na gwarancję FNS.
Cav napisał/a:
Nigdy nie spotkałem się, żeby taka gwarancja cokolwiek przedłużała, a wykupuję ją od 10 lat w autach wielu marek.
Jeśli nie przedłuża to po co ją wykupujesz?
Mam tak samo jak u kolegi Drozu
Drozu napisał/a:
Nie wiem o jakiej umowie mówisz i czy masz umowę o FNS w ramach ambasadora ale na mojej jest napisane jak byk:
Czas gwarancji 36msc/100kkm + 24 msc/60kkm
Zapis z regulaminu
Cytat:
Usługi świadczone w ramach usługi Formuła Non Stop zaczynają
być wykonywane w dniu, w którym kończy się gwarancja fabryczna pojazdu objętego usługą
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-02-08, 18:35
jas_pik napisał/a:
Cav napisał/a:
Z tego co zacytowałeś wynika coś dokładnie odwrotnego.
60 kkm (od nowości) to przebieg po którym przedłużona gwarancja przestanie działać.
.
Czytasz to co chcesz zobaczyć
Czytam to co zacytowałeś.
Nie pozostawia to wątpliwości.
"Usługa Formuła Non Stop będzie świadczona w czasie określonym w Formularzu bądź do momentu osiągnięcia przez pojazd maksymalnego przebiegu
kilometrów zgodnie z zapisem w Formularzu. Wybrany przez Klienta maksymalny przebieg kilometrów jest naliczany od wartości „0” na liczniku pojazdu "
0 - 60 kkm, oznacza 60 kkm na liczniku, a nie 160.
jas_pik napisał/a:
a nie to co została napisane w umowie. A zapis to : 36msc/100kkm + 24 msc/60kkm . Czyli jeśli przebieg 100 kkm osiągnę wczesniej niż w ciągu 3 lat to wskauję na gwarancję FNS.
Nie wskoczysz, chyba że wykupisz taką na 120 kkm.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2017-02-08, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
Usługa Formuła Non Stop będzie świadczona w czasie określonym w Formularzu bądź do momentu osiągnięcia przez pojazd maksymalnego przebiegu
kilometrów zgodnie z zapisem w Formularzu.
Zarówno czas jak i maksymalny przebieg o którym mówi to zdanie jest określony w formularzu umowy FNS i wynosi:
Czas gwarancji 36msc/100kkm + 24 msc/60kkm a więc gdzie widzisz problem ?
Poza tym jak juz pisałem wcześniej FNS nie obowiązuje dopóki trwa gwarancja fabryczna. Gdy gwarancja fabryczna się skończy to dopiero wowczas mamy prawo ubiegać się o cokolwiek w ramach FNS.
Mówi o tym zdanie regulaminu które juz cytowalem:
"Usługi świadczone w ramach usługi FNS zaczynają być wykonywane w dniu w ktorym kończy sie gwarancja fabryczna pojazdu"
Ostatnio zmieniony przez Drozu 2017-02-08, 18:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum