Niedawno obejrzałem filmik, przedstawiający upgrade 3 prostych detali pod maską dustera. Pierwsza rzecz to uszczelka, którą kupiłem już kilka dni po zakupie auta, ale dopiero teraz dopatrzyłem się małych plastikowych odbojów, których zadaniem jest lepsze trzymanie maski. Wiecie gdzie to kupić?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie wiem, po co prezentujący pryska wodą. Aby łatwiej nałożyć uszczelkę, należy użyć silikonu w spraju. Przy okazji wyprze wilgoć.
Wodą wyparuje i uszczelka zostanie się na miejscu. A smar wędzie ładnie podgrzać gumę i do tego ciągle będzie luźno się przesuwać. Bo smar się zostanie.
Marka: Dacia
Model: Duster/ Logan II
Silnik: 1.5 dCi/ 1.2
Rocznik: 2013/ 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2017-02-24, 16:34
Moulder, ja mam cos podobnego...
Patrz zdjecie. OEM spoiler. Pisze podobnego, bo on nie zmienia przebiegu strugi, tak jak ten twoj z zalacznika. Co do szczeliny miedzy atrapa i maska, to tutaj nic sie nie zmienia i bez uszczelki nie poprawisz sytuacji. Plusy tej nakladki z mojego, czy twojego linka sa takie, ze ta czesc maski nie posiada odpryskow lakieru (kamyki) po zimie. Poza tym, jak uderzylem w gawrona, to nie wgiolem pokrywy (skonczylo sie na dobrze slyszalnym, tepym odglosie uderzenia).
spoiler1.jpg
Plik ściągnięto 5412 raz(y) 36,39 KB
IMG_20170225_075904..jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 145,8 KB
Ostatnio zmieniony przez ex_perimental 2017-02-25, 08:27, w całości zmieniany 7 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum