Korzystam z Philipsa RacingVision 150 %. W porównaniu ze standardowymi żarówkami jest miazga. Warto zainwestować, bo różnica jest spora. Żarówki warte swojej ceny.
Korzystam z Philipsa RacingVision 150 %. W porównaniu ze standardowymi żarówkami jest miazga. Warto zainwestować, bo różnica jest spora. Żarówki warte swojej ceny.
Ile czasu masz te żarówki i jeszcze jak długo wytrzymają bezawaryjnie? Bo takie żarówki jakie masz to szybko się wypalają, jakieś 7-12 miesięcy mają trwałość.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ile czasu masz te żarówki i jeszcze jak długo wytrzymają bezawaryjnie? Bo takie żarówki jakie masz to szybko się wypalają, jakieś 7-12 miesięcy mają trwałość.
Żarówki użytkuję dopiero od miesiąca. Niemniej jednak jakość światła jest naprawdę dobra.
Gdzieś w necie był test żarówek - brali pod uwagę jasność świecenia (że z jak daleka widać auto), zasięg (jak daleko dochodzi światło), trwałość i cenę. Wyszło, że niektóre w ogóle nie powinny być nazywane żarówkami, bliżej do świeczek im było.
Ja osobiście polecam LONG LIFE z Lidla .... zwykłe paliły się raz na pół roku .... odkąd założyłem long lify na razie spokój ( a to już z 5 lat będzie )... fakt że dają bardziej żółtą barwę niż inne
Ostatnio zmieniony przez kakus 2017-04-02, 09:12, w całości zmieniany 1 raz
Z tymi "oryginalnymi" to sie nie popisali, wsadzili najtańsze markowe żarówki osramy biluxy. Pierwszy padł po niecałych 30k, wymieniłem je na philipsy longlify po 12 pln sztuka czyli dwukrotnie droższe i mające tylko 3100 kelwinów wg. opisu a ròżnica w barwie światła na plus znaczna.
W Roverze kiedyś non stop przepalały mi się narvy, więc kupiłem niby xenonowe żarówki od chińczyka po 2zł sztuka i spokojnie 20 tys zrobiły
, a przy tym dobrze świeciły w dusterze fabryczne przepaliły się pierwszy raz po ok. 30tys, teraz są philips night breaker za około 80 zł. Świecą ok, ale wiadomo że są wyżyłowane i jestem ciekaw ile posłużą.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-05-12, 20:33
W końcu po prawie dwóch miesiącach udało mi się pojechać autkiem po zmroku i przetestować te nowe żarówki - H4 Philips +30%.
I powiem, że jestem bardzo miło zaskoczony w stosunku do tych oryginalnych Osram. Może nie świecą w jakiś zauważalny sposób dalej, ale dają o wiele więcej światła - szczególnie widoczne to jest na poboczu.
Polecam tym bardziej, że są tanie jak barszcz
Cześć.
Mam pytanko - czy ktoś z Was jeździł lub jeździ sandero 1 na takich żarówkach - h4 osram night breaker unlimited?
Jakie macie wrażenie bo zastanawiam się czy takich nie zapodać?
Dzięki za info
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum