Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Z ulgą przyjmuję że, mimo wszystko, bagażnik ma rozsądne 400+ litrów, także z kołem zapasowym pod podłogą.
Poszukam jeszcze tylko czy nie warto np. kupić dojazdówki i w ten sposób zaoszczędzić trochę miejsca w bagażniku.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-04-06, 06:45
Bagażnik 4x4 (nawet z pełnowymiarowym kołem we wnęce) nadal ma swoje 415 l.Tyle tylko,że powierzchnia załadunku jest nieco wyżej niż w 2x4. I nie jest to jakaś drastyczna różnica, bo przecież karoserie a więc i 5 drzwi, zderzak itd w obu wersjach są identyczne.Po usunięciu rolety mamy całkiem dużą i foremną kubaturę. Jeśli ktoś chwilowo potrzebuje powiększyć ją jeszcze, wystarczy wyrzucić pokrywę koła oraz samo koło z miski, usunąć otaczające je styropianowe wkładki-szuflady. Mamy wtedy na pewno ponad 500 l, jak słusznie zauważył Cav. A jeśli 2 pasażerów z tyłu nie jest zbyt rosłych, po złożeniu oparcia 1/3 kanapy zyskujemy kolejne cenne centymetry, szczególnie na długość (woziłem tak np paczki z Ikei).
Otóż to! Natomiast Niemcom wyszło w testach, że Duster 4x4 ma nieco ponad 360 l bagażnika - wkładali nieduże sześciany i tyle udało się w Dustera 4x4 włożyć. Gdzieś pokazywałem wyniki tego tekstu. Może na dusterklub...
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-04-06, 17:37
piku napisał/a:
Waski78 napisał/a:
443 / 408 Tak podaje producent
Otóż to! Natomiast Niemcom wyszło w testach, że Duster 4x4 ma nieco ponad 360 l bagażnika - wkładali nieduże sześciany i tyle udało się w Dustera 4x4 włożyć. Gdzieś pokazywałem wyniki tego tekstu. Może na dusterklub...
Są różne normy mierzenia bagażnika, te 400 l to raczej ilość powietrza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum