Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-04-28, 12:38
Michał B24 napisał/a:
Taki sam Duster jest dostepny w Kaliningradzie. Ale 2.0 silnik to nie jest, ani duzy silnik, ani jakis specjalnie mocny.
W porównaniu do tego co jest oferowane w Polsce to jednak jest dużo mocniejszy silnik.
Prywatnie to się zgodzę że to nie monstrum tylko po prostu skręca mnie jak czytam wypowiedzi zakochanych użytkowników Dacii, którym de facto Renault może każdy shit wcisnąć i tego bronią argumentując np ponad 115 KM to już to auto wyleci z trasy.
edit
Renault dokładnie to analizuje i dlatego w Polsce można podnosić ceny nie dając nic w zamian bo jak ktoś już uzbiera na pierwsze nowe auto to łyknie wszystko. Taki jest tok myślenia ludzi z RP i w sumie mają widać rację.
Oszukańczy rynek auto wtórnych też robi swoje, to fakt.
Ostatnio zmieniony przez mojo 2017-04-28, 12:48, w całości zmieniany 2 razy
Z tym silnikiem auto lepiej jezdzi na trasie, ale tez napewno lepiej jedzie w terenie, podczas gdy wcale nie jest ciezsze. Jedyna wada tego silnika, to byc moze wieksze spalanie. Choc, śmiem wątpić, aby to było zauważalne. A na wspolczesne trendy, to wyzsza emisja CO2 wedlug aktualnych norm.
Ostatnio zmieniony przez Michał B24 2017-04-28, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2017-04-28, 16:01
mojo napisał/a:
Michał B24 napisał/a:
Taki sam Duster jest dostepny w Kaliningradzie. Ale 2.0 silnik to nie jest, ani duzy silnik, ani jakis specjalnie mocny.
W porównaniu do tego co jest oferowane w Polsce to jednak jest dużo mocniejszy silnik.
Prywatnie to się zgodzę że to nie monstrum tylko po prostu skręca mnie jak czytam wypowiedzi zakochanych użytkowników Dacii, którym de facto Renault może każdy shit wcisnąć i tego bronią argumentując np ponad 115 KM to już to auto wyleci z trasy.
edit
Renault dokładnie to analizuje i dlatego w Polsce można podnosić ceny nie dając nic w zamian bo jak ktoś już uzbiera na pierwsze nowe auto to łyknie wszystko. Taki jest tok myślenia ludzi z RP i w sumie mają widać rację.
Oszukańczy rynek auto wtórnych też robi swoje, to fakt.
Wersje silnikowe i wyposażenie Dacii jest takie same w całej Unii Europejskiej, czasem jakaś wersja później wejdzie na dany rynek i tyle. Polski rynek nie jest aż tak ważny by coś robić z myślą o nim - oferuje się to samo co w całej Unii.
A Duster południowoamerykański nie jest klonem Dacii przede wszystkim dlatego że jest inaczej pozycjonowany - jego ceny są na podobnym poziomie jak ceny innych marek - tam pełni rolę taką jak u nas marka Renault.
A 2,0 16v jest sparowany z automatem i tak ustawiony że maksymalna prędkość tego samochodu to 173 km/h więc nie jest demonem prędkości ( źródło - http://www.renault-me.com...ster/index.html )
Tylko nasi obecni rządzący myślą, że zachodni kapitaliści nie śpią, nie jedzą tylko knują jak by tu wykorzystać Poskę
Ostatnio zmieniony przez PiotrWie 2017-04-28, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
Masa podawana jest pojazdu gotowego do drogi, znaczy z pełnym bakiem, nawet pełnym zbiornikiem do spryskiwacza.
popatrz sobie na masę innych aut 4x4.
Miałem Mitsu ASX 1.6. Ważył 1270kg, czyli dość lekki, lżejszy sporo od Golfa VI, a nawet VII. Postawiony na tej samej płycie podłogowej, nawet rozstaw osi jest ten sam, zawiecha ta sama drugi outlander jest 400kg cięższy...
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3750 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-05-04, 12:14
Powinni to , powinni tamto, Carlos Ghosn czytuje te narzekania i pewnie mu się zajady ze śmiechu robią :)
P.S. Wróciłem z majówki na francuskim wybrzeżu atlantyku. Tak na oko co trzeci młodszy niż dwa lata samochód to Dacia. Duster , Sandero w wersji Stepway są częściej widywane na drodze niż jakiekolwiek Citroeny. A trzeci świat niech sobie kupuje te okazje po dziadku z dwulitrowymi silnikami i szaleje po rozklekotanych drogach powiatowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum