Ja we wtorek miałem przegląd po roku (wa-wa, aleje jerozol.), moje materiały, za robociznę 148 pln , nie narzekam
Jedyne do czego mogę się przyczepić to może niezbyt dokładne umycie auta no ale
przegląd po roku (wa-wa, aleje jerozol.), moje materiały, za robociznę 148 pln
Czy możesz z faktury podać wyszczególnienie czynności oraz liczbę roboczo godzin, cenę za godzinę. W Lublinie liczą jednak dwa razy tyle. Chcę im pokazać, ze gdzie indziej jest taniej.
Ja do Lublina-Nazaruka juz nie jeżdzę... byłem na 1-szym przeglądzie i stwierdziłem że to jedno wielkie złodziejstwo u nich.
Na 2gi przegląd pojechałem na Puławską do Warszawy bo mieli samą robociznę właśnie w granicach do 200 zł brutto z porównaniu z Lublinem i Siedlcami.
3ci przegląd ASO Siedlce, nie pamiętam ceny samej robocizny bo części tak jak na 2gi przegląd miałem swoje ale nie opłacało się już jechać do Warszawy...
Dzisiaj dzwoniłem z prośbą o wycenę do Siedlce i czekam na info jakie ceny za samą robotę - no i pewnie ich płyn hamulcowy bo w tym roku już muszę wymienić, także wezmę od nich....
Także piku nie patrz że może masz Lublin pod nosem bo czasem pojedziesz jak ja nawet 120km dalej ale za te pieniądzę co ci zostaną to pójdziesz z rodziną do ZOO a i na obiad Ci zostanie...
Ostatnio zmieniony przez wojciech_69 2017-03-23, 09:46, w całości zmieniany 2 razy
Wojciech 69 (no, ja to mam skojarzenia ) ,
Ostatni0o Nazaruk zszedł znacząco z ceny i sądzę, że jak pojadę z konkretnymi informacjami nt. roboczo godzin i kosztów przeglądu (robocizny), to jeszcze coś utarguję. I już będzie OK. Dlatego proszę Kolegów o te wyszczególnienia - ale i tak jeszcze nikt nie odpowiedział na te prośby.
Czy możesz z faktury podać wyszczególnienie czynności oraz liczbę roboczo godzin, cenę za godzinę. W Lublinie liczą jednak dwa razy tyle. Chcę im pokazać, ze gdzie indziej jest taniej.
Są to ceny brutto. Nie znam pełnej historii pojazdu, ponieważ nie robi Pan przeglądów u nas - stąd wypisuję wszystko to co producent przewiduje po IV roku użytkowania."
Wojtek,
Robocizna - cena OK.
Ceny części i oleju są natomiast wysokie. Ceny z listopada 2016 w ZSI wynosiły: Olej Elf 5W30 5L Evolution Full Tech FE (do diesla) 120 zł, filtr oleju - 26 zł, uszczelka - 3 zł, filtr kabinowy - 30 zł, filtr powietrza - 26 zł, filtr paliwa (wymieniałem przed zimą) - 110 zł (wszystko oryginalna części Renault); przesyłka 16 zł.
Właśnie jestem na przeglądzie po 5 latach w RRG W-wa Puławska, cena za przegląd podstawowy, bez ryczałtu, ale po rabatach lojalnosciowych/klubowych 401 płn.
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-03-23, 14:19
wojciech_69 napisał/a:
A teraz dowód na zawyżanie cen przez Nazaruka....
filtr powietrza i kabinowy łatwo wymienić samemu - oszczędność robocizny 70 zł
filtr powietrza + kabinowy kupiony w necie - oszczędność co najmniej 60 zł (kabinowy za 118 w aso to jakieś jaja! ) - razem półtorej stówki w kieszeni, podobnie można zaopatrzyć się taniej w olej(prawie dwie stówki za motrio to jeszcze większe jaja! efl evolution srx 5w40 5l kosztuje w necie poniżej setki) - razem 2,5 stówki w kieszeni
podsumowując: - jeśli musimy już jechać do aso (szczególnie Nazaruk), materiały warto nabyć samemu w sieci i samemu wcześniej wymienić filtr powietrza i kabinowy - jak chcą, niech sobie sprawdzają czy zostały wymienione
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2017-03-23, 14:28, w całości zmieniany 9 razy
A ja właśnie oddałem Dustera w ręce serwisu Autospektrum w Wieliczce. (...)Materiały dałem własne : olej ELF 5w40 SXR, filtr oleju(ori), podkładka, filtr kabinowy węglowy (ori) z przesyłką kosztowały mnie 183 PLN.
(...) wlasnie odebrakem auto. koszt robicizny zgodnie z faktura = 199 PLN
Możesz napisać, co wchodziło w zakres przeglądu i jak Ci wycenili poszczególne etapy/elementy przeglądu (liczba rbg i cena za rbg i za każdą czynność brutto)?
na fakturze mam takie wpisy:
Serwis OT rabat 7% cena 151.13 PLN
wymiana filtra kabiny rabat 9% cena 11.38 PLN
suma operacji 162.51 netto, 199,89 PLN brutto
jesli chodzi o RBG, to chybato te wpisy:
OT jest 1,3
a przy wymianie filtra jest 0,1.. to chyba ilosc RBG
Słuchajcie, każda wycena nie uwzględnia wymiany filtru kabinowego i powietrza - mówiłem że wymienię sam!
A teraz szok............. Puławska Warszawa: 233,26 zł ! ! !
(mogę zamieścić PDF-a który dostałem... - tylko nie wiem czy wliczyli swój płyn hamulcowy ale już do nich pisze...))
----------
z płynem hamulcowym + wymiana: 391,76 - czyli cena podobna do innych salonow (np. Siedlce ~ 393 zl)
Ps. ale i tak taniej niż zapłacił Domel
Gratulacje, ale tu małe sprostowanie w moich 400 pn wepchnęli filtr kabinowy z wymianą (120 pln)-f..ck, przeoczyłem to, sam bym w 10 minut wymienił.....;-)
Za to żeby nie było tak różowo...... dół 6-tej strony wątku. Podsumowując polecam gorąco RRG Puławska jeżeli chodzi o przeglądy i naprawy w ramach gwarancji-bez problemu wszystko robią co trzeba, ale zdzierstwo i złodziejstwo przy wycenach napraw pogwarancyjnych...:-(
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2017-03-23, 21:52, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115 S&S
Rocznik: 2016
Wersja: Duster
Wysłany: 2017-05-22, 15:32
Przed dokonaniem przeglądu po pierwszym roku eksploatacji Drakulki poprosiłem mailowo o przysłanie ofert od RRG Warszawa oraz Decar-a
Robocizna - 258 zł
Części Motrio - 501 zł
Części oryginalne + olej ELF - 666 zł
Podałem ceny brutto
Różnice kosztów przeglądów pomiędzy obiema firmami były minimalne (kilka złotych) więc wybrałem salon najbliżej umiejscowiony na Morach.
Warto wziąć ze sobą wydrukowaną ofertę ponieważ na miejscu okazuje się że cena podskoczyła o 30 zł. Dopiero po okazaniu oferty okazało się, że można kliknąć w inny kwadracik w systemie i cena jest mniejsza
Wysłany: 2017-05-23, 20:02 cena zwykłego przeglądu Lodgy w ASO to 519 zł.
tyle zapłaciłem za tzw. pierwszy przegląd okresowy po pierwszym roku od zakupu w ASO Dacia/Renault Dzięciołowski w Jeleniej Górze, ale warto się targować, bo przez telefon zapowiedzieli mi koszt 650 zł.
Model: Dokker
Silnik: dci 1.5, 90 KM
Rocznik: 2016
Wersja: Stepway Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 283 Skąd: W-Wa, teraz CH
Wysłany: 2017-05-24, 07:14
ja robie w Niemczech bo tam tanizna w porownaniu ze Szwajcaria i za Dokkera po pierwszych 20tu tysiacach dalem 230 ojro...
od dziesieciu lat robie przeglady i wieksze naprawy tutaj
Batholomä Waldshut
w starym Loganie MCV najwieksza i najdrozsza naprawa byla wymiana sprzegla... po 160-ciu tysiacach km... kosztowalo cos kolo 900 ojro
Szykuję się właśnie na przegląd po 4 latach. Części i płyny eksploatacyjne jak zwykle zakupię sobie przez internet ale nigdzie (instrukcja obsługi, karta przeglądów i gwarancji, forum) nie mogę odnaleźć ile mam kupić płynu hamulcowego do Logana II 1.2 16V? Znalazłem tylko na forum, że do starego Logana wchodziło 0,5 litra płynu ale ile do Logana II to już nie.
Co do przeglądów w ASO to mimo tego, że miałem dokupioną gwarancję na 5 lat to ten ostatni przegląd po 4 latach sobie odpuszczam po tym jak w zeszłym roku skasowali mnie na 325 zł (gdzie części miałem swoje). Tym razem jadę do mojego zaprzyjaźnionego mechanika, który mi to zrobi w normalnej cenie.
Chyba "uwolnili" ceny przeglądów na dacie.
Siostra obdzwoniła Kraków oraz Katowice (okolice) i najtańszy podstawowy przegląd STEPWAY-a 0,9Tce po 4 roku 350zł bez materiałów. Natomiast pełny z materiałami nawet 1300zł.
Ciekawostka: jeden serwis to nawet 270zł sobie zażyczył za trzy świece.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2017-06-12, 20:09, w całości zmieniany 3 razy
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-08-02, 14:03
Mam pytanko.
Auto odebrane 9 września 2015 roku. Pierwszy przeglad zrobiony 18 sierpnia 2016 roku.
Ktory termin mnie obowiązuje w przypadku drugiego przeglądu?
Bo na infolinii Dacii twierdzą, że rok od ostatniego przeglądu a pracownik serwisu, że liczy się data sprzedaży
Czyli kto ma rację
Marek1603 napisał/a:
Chyba "uwolnili" ceny przeglądów na dacie.
Siostra obdzwoniła Kraków oraz Katowice (okolice) i najtańszy podstawowy przegląd STEPWAY-a 0,9Tce po 4 roku 350zł bez materiałów.
Mnie wycenili robocizną za drugi przegląd na 360 zł w Rybniku. W zeszłym roku było to coś około 300 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum