Takie gwarancje obawiam się, że są teraz normą... W VW auto na gwarancji, a oni, że naprawić nie naprawią, ale zniżkę na nowy mogą dać... Albo w Kii, plastik w słupku B strzela w trakcie jazdy (nikt nie został ranny ) a oni, po trzeciej naprawie wezwali głównego mechanika, który stwierdził, że takie są normy... innym razem naprawiali sąsiadowi skrzynię. 3 miesiące. To jest trudna przeprawa
W każdym bądź razie powodzenia i witam w świecie Dacii i jej gwarancji
Dzięki Od razu mi się lżej zrobiło na sercu Tak po prostu wyjść z salonu nie mogłem niestety, choć byłem bardzo bliski, bo auto na firmę w leasingu. Umowa podpisana, auto zarejestrowane, kasa wpłacona. Odkręcenie wszystkiego prawie niemożliwe, musiałbym szukać chętnego na przejęcie leasingu, a już widzę jak się kolejka ustawia....
Coż, pozostaje jeździć, zobaczymy co dalej
U mnie (przebieg 100km) na luzie 750, z klimą 900 obrotów.
A jak tam z dźwiękami spod maski? Terkocze sobie miarowo?
Czy jak masz wrzucony luz i masz te około 750 obr., bez klimy, i zapniesz 1 bieg, dalej mając wciśnięte sprzęgło, to masz jakiś efekt na obrotomierzu? U mnie obroty rosną do 900 i zaczyna chodzić równo i cichutko....
Auto ma parę dni ale widzę dużo elementów zrealizowanych na zasadzie "jakoś" zamiast "jakość" jak np. spasowanie zderzaka przedniego dolnego czy spasowanie drzwi przód z tyłem (widać różnicę 1-2mm w poziomie czarnych oklein słupków, przy czym linia drzwi idzie równo na górze i dole).
U mnie to samo, odbierałem auto we wtorek i na wszelki wypadek zrobiłem zdjęcia i filmik zderzaka, tak na przyszłość, gdyby ktoś pytał skąd to tak :) Przy reflektorze 3mm, przy nadkolu 0,5mm.......
Ja dodatkowo mam wgniecenia fabrycznie na obu drzwiach przednich, ale to już była grubsza dyskusja z dealerem, ale koncowo dogadaliśmy sie.
Mogliśmy kupić ja Fabie lub Clio, Ty celysee lub Tipo tylko każdy z nas wydałby ok. 10tys zl więcej po to żeby mieć lepsze spasowanie i ogólnie jakośc. Uzytkowo byłoby podobnie (przesiadłem sie też we wtorek do sandero po 9 latach jeżdżenia roznymi Fabiami i nie czuję roznic użytkowych).
Ostatnio zmieniony przez zwirz 2017-06-03, 06:48, w całości zmieniany 1 raz
No powiem Ci, że oglądałem oba zanim kupiłem Logana, ale za tę samą kasę oferowały podstawową wersję plus klima i jakieś pierdoły, nie mówiąc o silnikach... I wcale jakość wykonania nie wyglądała na znacząco lepszą. Do tego tu mam sporą pakę, na której mi zależało, a tam miałbym sedana :)
Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2018-04-08, 20:18
Serwis w Dacii/Renault nie istnieje. Obrażają się jak człowiek ma pojęcie co to jest akumulator i silnik, a jak już wiesz jak pracuje, to jesteś wrogiem. W serwisach nie ma z kim rozmawiać. Większość ludzi widać pracuje tam za karę. Wśród swoich znajomych mam parę Loganów, Dusterów czy Lodgy. Każdy ma jakieś problemy, serwis kwituje "ten typ tak ma", "panie to Dacia, czego pan oczekiwałeś" albo "ESP - ekonomiczny system produkcji".
U mnie terkotało łożysko sprzęgła w okolicy 20.000 km w mojej Dacii. Jak nacisnąłem sprzęgło przestawało. Pojechałem, mówię że terkocze i pewnie się rozsypie. To jak się rozsypie to będą myśleć. Póki co uspokoiło się. Ale teraz robiłem przegląd przy 40.000 km i jest to mój ostatni przegląd w ASO. Szkoda pieniędzy dla tych gamoni. Gwarancja to fikcja.
_________________ Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2018-04-09, 13:48
Łódź, Warszawa, mój lokalny. Wszędzie ładnie patrzą jak auto kupujesz. Jak serwisować to po gwarancji najlepiej, wtedy wymieniają co chcesz, nawet dobre części.
_________________ Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3951 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-07-23, 18:00
A co Ci to przeszkadza? U mnie jest tak od zawsze, na uruchomionym silniku prędkościomierz lekko "podskakuje" tak do 5 km/h jeżeli samochód stoi. Tak jest dopóki nie ruszę, później podczas zatrzymań w czasie jazdy już nie.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-07-23, 19:00, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum