Ja przy zamówieniu na początku kwietnia mojej Lodgy Stepway Outdoor po negocjacjach dostałem 2800 rabatu w formie dodatków Tylko ten czas oczekiwania mógłby być trochę krótszy
Salon Zięba Katowice narazie polecam
Ostatnio zmieniony przez Thomaski 2017-04-05, 10:36, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-04-20, 17:38
Negocjuję zakup nowej Dacii Duster (2017) i chyba coś drgnęło bo dziś dostałem ofertę z upustem 5360 zł
Albo zaczęły się wyprzedaże przed wprowadzeniem nowego modelu albo to jakaś przywałka.
Najgorzej że to drugi koniec Polski
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-04-20, 19:32
wat napisał/a:
pluto szybkość z jaką zmieniasz samochody czasem mnie przeraza, ale fajnie ze znowu może będzie duster
Takie czasy
Tym razem potrzebuję prostego auta (jako II w rodzinie) na dojazdy do pracy oraz przemieszczanie się w kiepskim terenie.
Pierwsze pytanie - to to upust na rocznik 2017, przewidziany dopiero do produkcji?
Drugie pytanie - Laureatka 1.6 czy wyższa wersja obładowana wszystkimi możliwymi dopłatami?
Wysłany: 2017-04-20, 19:44
Tak na rocznik 2017 wersja Blackshadow Sce 115 z kamerą cofania, kołem zapasowym, pakietem country, kolor biały - najniższa cena z 11 salonów to jak na razie 52800 zł.
Dostępność koniec maja, początek czerwca.
Negocjacje trwają dalej....
Wysłany: 2017-04-21, 22:44
Kubuch napisał/a:
pluto napisał/a:
Najgorzej że to drugi koniec Polski
Co za filozofia? Idziesz z konkurencyjną ofertą do salonu w swoim mieście i kupujesz.
I zapewnię jak ujżą ofertę konkurencji to dadzą takie upusty ? Ta
Mam oferty 11 salonów z 6 województw i w każdym z nich jest inna filozofia przyznawania lub oferowania zniżek. Jedni dają upust w gotówce, inni w pakietach dodatkowych, jeszcze inni mix lub nawet jak jeden z salonów w dolnośląskim - lot balonem .
Zależy co dla kogo ma znaczenie - i w jakiej kwocie są upusty.
Na zachodzie kraju jest jakaś zmowa i wszyscy dają w okolicy 2000-3000 zł myśląc pewnie że większości nie będzie się chciało gnać na drugi koniec Polski (to się zdziwią).
I zapewnię jak ujżą ofertę konkurencji to dadzą takie upusty ? Ta
A nie? Ja tak zrobiłem a Pan z salonu nawet nie chciał oglądać tej wyceny tylko od razu poprawił swoją ofertę i auto zamówiliśmy na miejscu w Bydgoszczy.
Marka: Kia
Model: Rio
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Mar 2017 Posty: 131 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2017-04-23, 20:22
Ostatecznie nie kupię Dacii (na razie - pamiętajcie! :) ), ale w związku z tym, że ten wątek był dla mnie cenny i że w swoich negocjacjach zaszedłem dość daleko, to coś napiszę.
Kontakty telefoniczne z dilerami z innych miejscowości: warto sprawdzić, poprosić o wycenę mailem, ale reakcje są różne. Od odmowy negocjacji w ten sposób, po całkiem dobre oferty na starcie (3,2% rabatu wobec wyjściowych 2% u większości).
Faktycznie, niektórzy chętniej dają rabaty w akcesoriach, a niektórzy chętniej takie rabaty biorą, na pewno warto to rozważyć.
Co mi się udało uzyskać przy zainteresowaniu Sandero 1.2 sce + lakier + koło zapasowe? 2% rabatu oraz akcesoria z montażem gratis (dywaniki, chlapacze, listwy boczne na drzwi, listwa na próg bagażnika). Można powiedzieć, że sumarycznie ok. 1600 zł rabatu, a przy podpisywaniu umowy była szansa na jeszcze ok. 400 w akcesoriach.
Ja obdzwoniłem dzisiaj całe pomorze i po małych negocjacjach udało mi się trochę zjechać z cen a i podobierać trochę dodatków.
Lodgy w wersji Laurente z LPG, 7 miejsc, podstawowy kolor granatowy
z dodatkowym media Nav Evo, + fotele grzane + elektryczne szyby tył + parktronic.
Całość wyszła 54660PLN
Wynegocjowałem dodatkowo automatyczny hak z montażem oraz 2 komplety dywaników (plastik i tekstylne). Oraz mały rabat w wysokości 660PLN.
Jak dla mnie Graty o wartości 2070PLN + rabat czyli razem 2730PLN to przyjemny dodatek.
Jedyny minus to 35 tydzień roku jako przewidywany termin odbioru, ale powiedzmy, że przeżyję do tego czasu
Także po majówce składam zamówienie i dołączam do wielkiej rodziny strasznie neutralnego auta. Ale w tej cenie to widzę prawie same pozytywy. Jak to mówią, plusy dodatnie przysłaniają plusy ujemne
..... i będzie potem Pan zadowolony!
Mam Lodzie już 3 lata bezproblemowo. Ostatnio teraz odstawiłem je do ASO, bo mam małe zawilgocenie w lewej półosi oraz miedzy skrzynią biegów a silnikiem. Mają to zrobić w ramach gwarancji, a gwarancja już prawie się skończyła, tzn. parę dni przez upływem 3 lat zgłosiłem ten problem i umówiłem się na termin odstawienia auta do serwisu ostatniego dnia gwarancji czyli daty zakupu auta
Aha, jeszcze zgłosiłem "bujany" fotel kierowcy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
To ja dorzucę cos od siebie do tego tematu. W moim przypadku przy Lodgy 1.5 dCi 110 wersja Outdoor 7os + elektryczne szyby tył+koło zapasowe+ pakiet easy service 5L/100 000km dostalem rabat 2000PLN ale o żadnych innych dodatkach już nie dało się rozmawiać.
Pakiet Country sobie podarowałem, pewnie hak zakupie oddzielnie i sam zamontuje za rada kolegi Drozda
Ale termin oddania samochodu dość odległy, na środek września.
W Krakowie, w dwóch salonach (Łyko, Auto Spektrum) z miejsca wliczają rabat ok 3,5% na Dustera. Negocjować dalej ciężko, za dobrze im się sprzedają. Udało mi się dostać dywaniki.
Ja dostałem 1800 w Zięba Katowice , super ludzie i serwis . Polecam
Pietrzak to porażka i tragedia , byłem tam na servisie z laguną , zniszczyli elementy, nie naprawili policzyli więcej jak u Zięby ,a kierownik serwisu to najbardziej niemiła osoba pod słońcem . Widziałem poza tym jak jeżdżą samochodami - zero szacunku do cudzej własności , a jak coś zniszczą to idą w zaparte że tak było wcześniej a klient to złodziej i naciągacz .
Mi udało się się wynegocjować cenę 52tys za dustera w wersji open 1.6 SCE+LPG. Kolor, klimatyzacja wraz z hakiem holowniczym, dodatkowo dywaniki. Po podpisaniu umowy przypomniało mi się o chlapaczach. Sprzedawca ma przemyśleć i myśle ze da rade go na to jeszcze namówić.
Jesteś w stanie dostać rabat na Dacię 5%, ale niestety tylko u niektórych dealerów, więc trzeba dzwonić, chodzić i pisać, aż wreszcie dostaniesz. Z tego co wiem to Gdynia i Katowice dają najlepsze rabaty (ja dostałem w Katowicach 4% i Pan sprzedający (Daniel Rybarek) powiedział - spoko, od ręki Panu taki daję). Myślę, że gdybym spytał o 5% to też bym dostał, ale byłem zadowolony z 4%, więc już dalej nie pytałem.
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 282 Skąd: LU
Wysłany: 2017-11-24, 13:49
Nazaruk Lublin - dostałem rabat ok 3000,- i niestrawność. Sprzedawca obiecał dorzucić dywaniki. A przy odbiorze stwierdził że nie może ich dać bo na umowie nie ma takiego zapisu. Nie znoszę robienia z gęby cholewy. SERDECZNIE ODRADZAM !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum