Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1963 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2017-06-17, 21:37
Po rysunku wychodzi, że jest a jak rok temu chciałem takę uszczelkę kupić to nie było jej nigdzie, ani w internecie, ani w sklepach z częściami do aut francuskich ani w w IC czy nawet w ASO w którym pracownik poinformował mnie ze ta część nie występuje oddzielnie tylko z kompletną obudową
- Świece zapłonowa - niby wymieniałeś ale warto je wykręcić i wyczyścić.
- Przewody zapłonowe - sprawdzić czy nie mają przebicia tz. jak będzie ciemno spryskać wodą i sprawdzić czy nie maja przebicia ( czy iskra po nich nie skacze) lub dla hardcorowców można sprawdzić w dzień - spryskać wodą i złapać za kabel ale kopnięcie dużym prądem jest nie przyjemne :P
- Sprawdzić stan cewki zapłonowej tz. Odkręcić od dekla zaworowego i sprawdzić czy od dołu nie jest popękana - jakiekolwiek uszkodzenie kwalifikuje ją do wymiany.
W sumie to było by to tyle, osobiście obstawiam Cewkę zapłonową
Dzięki za podpowiedzi.
Po mglistym i mokrym poranku wszystko wskazuje na układ WN.
Cewkę oglądałem przy okazji regulacji zaworów, ale to sagem.
Sprawdzę w nocy czy widać przebicie.
Miłej niedzieli
Cewki SAGEM są do d... Wymień na BERU o ile są na wyposażeniu.
No i witam ponownie...
świece nowe, przewody nowe, cewka nowa, czujnik Halla wyczyszczony...
objawy wciąż te same.
Spadek mocy rano, tylko pod obciążeniem, przez pierwsze kilkaset metrów.
Jedyny błąd z komputera to rozpoznana przerwa spalania.
Już mi pomysłów brak.
Napisz dokladnie jaki blad. Czy zostal sprawdzony czujnik temperatury, praca czujnika walka/walu na zimnym silniku.
bład 6128. Rozpoznana przerwa spalania.
Tak jak pisałem, nie mam możliwości podpięcia komputera bezpośrednio po nocy. A jak jestem w warsztacie, to niczego sugerującego przyczynę nie znajduję.
Witam,
czy ktoś z forumowiczów dysponuje programem oraz wiedzą, i podjąłby się zdiagnozowania mojej usterki?
Do serwisu jakoś nie mam zaufania, i zostawiam sobie wizytę w ich warsztacie jako ostateczność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum