Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-07-29, 22:07
jas_pik napisał/a:
Zadziała i jeszcze kamerę dostanie :)
jas_pik napisał/a:
Dostanie za to prezent - do samodzielnego podłączenia - zobaczymy jak jak zareaguje :)
Nawet do glowy mi to nie przyszlo.
Dzis odebralem radio. Rozpakowywuje, wyciagam MNE, ogladam, zona pyta czyjuz dziala, patrze, a yam w kartonie pudeleczko. Na poczatku myslalem, ze jas_ pik cos tam dolozyl zeby radio dobrze opakowac, ale nie dalo mi to spokoju, siegam do pudelka, patrze i ku mojemu zdziwieniu dostalem prezent.
Nie wiem za co, ale mile to bylo. Kolega jas_pik naprawil moje Mne i podarowal mi kamere cofania. Nie wiem czm zasluzylem, ale DZIEKUJE.
Kamera zostanie zalozona, ale dopiero po moim urlopie tzn. na poczatku wrzesnia( chyba, ze znajde czas na urlopie).
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-07-29, 22:13, w całości zmieniany 2 razy
Ciesze się że prezent się spodobał.
Może założysz dwie kamery ?
I przy okazji zdradź sposób na tanie przesyłki do FR bo poczta MN jeszcze można wysłać pocztą ale jeśli paczka wazy około 10 kg to często się zastanawiam czy nie taniej by było polecieć tanimi liniami bo może wyjść to taniej.
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-07-30, 07:11
Nie ma tajemnic.
Wyslales paczke do przewoznika ktory jezdzi co sobota PL-FR do Paryza. Napisales na paczce "Darek", zeby bylo ja latwiej znalesc gosciowi, ktory odbieral ja dla mnie. On znowu jezdzi co tydzien do Paryza odwiedzic swoja corke, wiec przy okazji odbiera mi paczki i przywozi do mnie.
Place przewoznikowi 10e+ koszty po Polsce. Znam go, wiec nawet odbiera mi paczki za pobraniem i rozliczam sie z nim tutaj.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-07-30, 07:17, w całości zmieniany 1 raz
Kamera zostanie zalozona, ale dopiero po moim urlopie tzn. na poczatku wrzesnia( chyba, ze znajde czas na urlopie).
Zakładaliśmy już czujniki cofania w MCV-ce na zlocie w Zrębicach to i się kamerę założy. Trzeba tylko nasze połówki upić, aby się nie czepiały za bardzo.
Wysłany: 2017-08-04, 23:10
jas_pik napisał/a:
Może założysz dwie kamery ?
.
Mysle o tym tylko ta druga potrzebuje bez opcji mirror. No i tak mysle ze do tych twoich schematow to jakis przelacznik by sie przydal, bo jak wrzycamy wsteczny to zapala kamera z tylu, a np w czasie jazdy/ parkowania chcemy cos zobaczyc to jak?
No i przed chwila znalazlem(przez przypadek) stara wtyczke z zasilacza z kompa, az sie ucieszylem. Wyszarpalem MN i powkladalem piny w swoje miejsca no i podlaczylem prowizorycznie czy dziala. Rezultat:
Shrekowa morda w MN
Jak znajde jutro czas to zainstaluje reszte malymi kroczkami byle do przodu.
20170804_231656.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 54,13 KB
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-08-04, 23:13, w całości zmieniany 2 razy
To i może ja Cię wykorzystam do założenia kamery bo ja do prac mechanicznych mam raczej dwie lewe ręce ?
Skoro już to ćwiczysz
A przycisk do wyzwalania musi być - skupiłem się na teorii a nie na sterowaniu przełączania
Wysłany: 2017-08-05, 14:10
Dzis rano moja wlascicielka(czyt. Fiona) popuscila mi smycz i zostawila mnie,zebym skonczyl to co rozkopalem wczoraj, czyli kamere cofania. Bylo troche ciecia, pilowania, klejenia, ciagniecia kabli (nie myslec glupio), ale juz po zabiegu. Dziala
I tu jeszcze raz chcialbym podziekowac koledze jas_pik, ze dolozym mi roboty w weeken (tej przyjemnej) . Dzieki.
Dziala poprawnie.
Tu zapodalem pare fotek.
Wysłany: 2017-08-06, 12:20
Tak swieca pomimo, ze swiatla sa wylaczone.
Gasna po zamknieciu drzwi lub po uplywie jakigos tam czasu od zgaszenia auta. Standart 20 min tak jak radio.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-08-06, 12:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie taki znowu klasyk, c15 klepali do 2005 roku aż Berlingo wyszło, co niezmienia faktu że fajne auto zbudowane na bazie Visty, kumpla rodzice mieli takiego od nowości, 1,9 diesel, z 15 lat im dobrze służył jako dostawczak do sklepu, pieszczotliwie nazywany więźniarką
Jasiu - Visy nie Visty .
Pamiętam jak dziś, że na początku lat 90-tych widziałem Visę GTI na giełdzie w Lubinie. Samochód w porównaniu z "cywilnym" miał z przodu cztery okrągłe reflektory, spoilery, aluski, fajne sportowe wnętrze, silnik 1,6 o mocy na pewno powyżej 100 KM i na mnie, który miał wówczas "naście" lat zrobił ogromne wrażenie.
A tu jeszcze filmik z Visą "Ży Ty I" w roli głównej, bo tak Francuski lektor czyta nazwę . ŻyTyI normalnie .
Ostatnio zmieniony przez luk006 2017-09-23, 12:24, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum