Wysłany: 2010-03-01, 21:40 Podświetlenie gniazda zapalniczki i sterowania lusterkami
Właśnie zauważyłem u siebie brak podświetlenia w zapalniczce. Zapewne przepaliła się żarówka podświetlająca pierścień zapalniczki. Pytanie niby banalne - Jak dostać się do przepalonej żaróweczki ??? Czy ktoś już to robił ?
_________________ Dacia LOGAN MCV - AD 2008 , 1,5 dCi
odkręcić pokrywę tunelu.odłączyć przewody zasilania zapalniczki,i regulacji lusterek , namęczyć się z wyciągnięciem gniazda zapalniczki.Czy żarówka jest wymienna nie pamiętam
Wysłany: 2013-11-27, 17:12 Podświetlenie zapalniczki i regulacji lusterek - logan II
Witam wszystkich !
Mam pytanie do wlascicieli nowych modeli Dacia.Czy w nowym modelu gniazdo zapalniczki i pokretlo do regulacji lusterek bocznych jest podswietlane w momencie wlaczenia swiatel ?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2954 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-08, 07:44
laisar napisał/a:
Regulacja nie.
A nie orietujesz sie moze czy jest to przystosowanie tzn. brak kabla, diody ?
Czy moze nie przewidziane? Wiem najlepiej rozebrac i zprawdzic, ale jakos kiepsko z czasem u mnie.
A jest tam coś białego? Przeźroczyste wstawki? Czy tylko białe kropki namalowane? No chyba, że w celu podświetlenia wywiercisz dziurki w czarnym joysticku albo oświetlisz go z góry, od zewnątrz.
Raz ktoś tu chciał rozdzielić lewą i prawą strzałkę kierunkowskazów w desce rozdzielczej, ale chyba się nie udało.
(Bo niepotrzebne - i tak używa się tego bez patrzenia, to po co podświetlać).
Te joysticki Renault ładował chyba do wszystkich swoich modeli i nigdzie nie były podświetlane. Dopiero inny typ, obsługujący składane lusterka i wyglądający jak gamepad, ma diodę, ale jest w innym rozmiarze, więc podmiana nie byłaby prosta.
Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2018 Posty: 173 Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-04-27, 07:34
Dzięki, czy po za Dacią podchodzi od każdego innego modelu Reno? Chodzi mi głównie żeby nie kombinować z wtyczką, na której jest prąd do podświetlenia, tylko gniazdo zapalniczki go nie ma.
Ostatnio zmieniony przez traks 2019-04-27, 07:38, w całości zmieniany 1 raz
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 282 Skąd: LU
Wysłany: 2019-04-29, 17:49
Jeżeli chodzi o ładowarkę usb zamiast gniazda zapalniczki - to można powiedzieć że te ładowarki są uniwersalne. Podłączasz + i - z zapalniczki i już. Ja musiałem delikatnie rozwiercić otwór po zapalniczce. Myślę że w Reno wszędzie będzie taka sama sytuacja.
U chińczyka dostępne są różne kolory podświetlenia.
Z koncernu Reno to na pewno Primera P12 miała podświetloną zapalniczkę i popielniczkę. Bardzo podobała mi się również podświetlona stacyjka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum