Ja również wersje outdoor sam posiadam takową w kolorze białym i wygląda naprawde super normalnie to jest zupełnie inny samochud silnik 1,6 sce przejechane 1800 km pozdrawiam
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3951 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-11-17, 12:16
michele napisał/a:
...kamera cofania seryjnie...
Ogólnie na konfiguratorze niemieckim w ogóle outdoora nie ma, ale za to gaz jest wszędzie - tak przynajmniej mi wyszło jak wczoraj się nim pobawiłem.
Kamera cofania w Outdoor jest w opcji a nie seryjnie...
Outdoor to nazwa "na Polskę", być może gdzieś jeszcze. W innych krajach (także u Helmutów) odpowiednie jej wersje to "Stepway Celebration". Ale u nich jest wersja 5-miejscowa i więcej silników. U nas Outdoor musi mieć 7 miejsc...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2017-11-17, 12:29, w całości zmieniany 1 raz
W innych krajach zbliżone wersje to "Stepway Celebration"
Nie, tak to chyba tylko w Niemczech - gdzie indziej to Explorer, Unlimited, Trotamundos, BRAVE, Summit, i tylko czasem jako Stepway, a innym razem jako Seria Limitowana.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3951 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-11-17, 14:06
laisar napisał/a:
Dymek napisał/a:
W innych krajach zbliżone wersje to "Stepway Celebration"
Nie, tak to chyba tylko w Niemczech - gdzie indziej to Explorer, Unlimited, Trotamundos, BRAVE, Summit, i tylko czasem jako Stepway, a innym razem jako Seria Limitowana.
No fakt. W każdym razie nazewnictwo wersji, zwłaszcza limitowanych, nie jest międzynarodowe a bardziej przypisane do kraju.
Jeżdżę lodgy na gazie od 4 miesięcy. Dotychczas przejechałem 9k. Codziennie do pracy ok. 35 km w jedną stronę, z czego połowa w korkach - spalanie gazu 8,6 l. W trasie najmniej było 7,9 l.
Generalnie bardzo przyjemnie.
Fakt, pisząc seryjnie myślałem, o tym, ze fabryka instaluje, a nie, żę każdy ją ma.
A też co ciekawe, zastanawiam się, dlaczego tego niebieskiego w DE nie na tej wersji, co u nas.
No paleta silników lepsza i można LPG sobie wybierać...
Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2015 Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sie 2016 Posty: 507 Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-11-20, 14:16
mat_84 napisał/a:
Witajcie,
Powiększa mi się rodzina i rozważam zakup lodgy. Samochód bardzo fajny, ale w wersji Outdoor wygląda zdecydowanie najlepiej.
Teraz pytanie. Czy ktoś z Was jest w stanie sensownie odpowiedzieć mi na pytanie dlaczego w wersji outdoor nie ma możliwości zakupu benzyny z LPG? Nawet sprzedawca nie jest w stanie tego wytłumaczyć.
Zostałem z problemem czy brać doposażoną Laureate +LPG czy outdoor bez LPG. Cena jest bardzo zbliżona.
Jaki problem? Kupujesz outdoor bo ładniejszy i montujesz samodzielnie LPG w profesjonalnym zakładzie - po problemie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum