Zgodnie ze schematem wyjścia do wzmacniacza można podłączyć do styków złacza CN1201:
- AUX_L =38
- AUX_R =40
- GND =39
Są one dostepne też na punktach na płytce drukowanej oznaczonych
- AUX_L =TP1229
- AUX_R =TP1230
- GND =TP1203
Wygląda na to że są do sprawdzenia jeszcze inne mozliwości.
1. Złacze oznaczone jako CN 100
Opisy na rysunku
2. piny wzmacniacza mocy układu scalonego TDF 8546 - oznaczony jest jako IC110.
W załączeniu opis pinów.
Wejścia sygnałowe po DSP już w postaci 4 kanałowej oznaczone są jak:
IN1 - pin 12 Audio LR
IN2 - pin 13 Audio LF
IN4 - pin 15 Audio RR
IN3 - pin 16 Audio RF
Masa pin 14
mn_audio_zlacze.jpg
Plik ściągnięto 134 raz(y) 15,96 KB
MN_audio.jpg
Plik ściągnięto 165 raz(y) 47,41 KB
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2014-06-28, 22:23, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2014-06-28, 23:58
element IC110 ma 27 pinow jest to element przykrecony do radiatora i posmarowany jakims bialym (smarem) chyb- jutro dam foty bo mi bateria padla. tylko piny sa jakos dziwnie opisane.w/g ciebie .CN100 to najprawdopodobniej wtyczka z radia po wzmacniaczu
Ostatnio zmieniony przez shrek 2014-06-29, 00:05, w całości zmieniany 1 raz
Od spodu tej płyty powinieneś zobaczyć oznaczenia układu i wskazany pin numer 1 oraz 5
Załączam powiększony obraz tej części oraz wskazany kierunek liczenia ( takim trójkącikiem) a na czerwono sposób numerowania pinów ( w serwisówce na schemacie widok ze strony 52)
Wg schematu są to sygnały przed wzmacniaczem mocy - a chyba o to ci chodzi aby wyciągnąć je do zewnętrznego wzmacniacza.
Bo wejście na wzmacniacz wewnętrzny masz wyprowadzone w gniazdku na płycie frontowej.
Jako mini jack stereo.
piny_IC110.jpg
Plik ściągnięto 272 raz(y) 40 KB
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2014-06-29, 00:50, w całości zmieniany 2 razy
Masz dwa rozwiązania , albo wzmacniacz podpięty do wyjść głośnikowych albo zabawa z lutowaniem do punktów lutowniczych na płycie głównej.
Polecam rozwiązanie użyciem wyjść głośnikowych - bezpieczniej i łatwiej .
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-05-22, 17:05
Ja mam podlaczone dwa monobloc i dwukanalowy przez hi imput. Mozesz tez tak jakpisze jas_pik wyciagac rca.
Gra fajnie. Ci co slyszeli moga potwierdzic. Na rynku sa fajne wzmaki z hi input i jakosc jest lepsza niz przez przejsciowki.
Co chcesz zalozyc?
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-05-22, 17:16, w całości zmieniany 1 raz
Chwilowo miałem podpięty wzmacniacz Bose z Lancii Delty/Dedry. Mocowo ok, ale wali tak wysokimi tonami, że słuchać się tego nie da więc szukam innej opcji.
Raczej skłaniałbym się ku wzmacniaczowi pięciokonałowemu i jeszcze takiemu, który ma separowane wejścia głośnikowe.
W rca bym się pobawił, ale nie wiem jak stratne są te konwertery RCA
MediaNav nie ma fabrycznego wyjścia zasilającego, bo byłoby ono bezsensowne - prościej i lepiej podłączyć urządzenie bezpośrednio do instalacji elektrycznej, np w skrzynce bezpieczników kabiny albo (większe moce) do skrzynki elektrycznej w komorze silnika lub nawet do akumulatora (oczywiście poprzez dodatkowy bezpiecznik).
Nareszcie mogę się odniesc . Poniewaz dopiero teraz mam w realu zabawki . To musze stwierdzic ze całkiem fajnie to gra. A mój polot ze wzmacniaczem chyba pójdzie w niepamiec .
To jeszcze wygłusz drzwi, wstaw nowe porządne głośniki, osobno tweetery ( wtedy warto zmienić ustawienia za pomocą ddt4all aby zaznaczyć że masz zainstalowane osobne tweetery) i zobaczysz jak to całkiem fajnie gra :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum