Mój 2 sie spóźnił chyba z 3 miesiące , na szczęście dacia to samochód nudny jak wózek sklepowy więc wiadomości opóźnieniach przyjmowałem jak prognozę pogody.
Dostałem wszystko się zgadzało , reklamacja napisana i nie uznana i koniec tematu.
Nawet mi się nie spieszyło odbierać bo miałem inny samochód pod domem a koniec końców sandero od 2 tygodni stoi nie używane bo wole dojeżdżać stary sprzęt.
Ja rozumiem jak ktoś czeka na jakieś cacko typu impreza STI alb golfa gti ale dacia
Zależy co dla kogo jest cacko.
Dla mnie na pewno nie golf gti.
No i moja Lodgy odebrana. Wszystko zgodnie z planem i zapowiedziami, wyjechałem w piątek, 15 grudnia, czyli w zapowiadanym 50 tygodniu. Dokumenty dostałem już we wtorek i mogłem sobie na spokojnie rejestrować, więc w piątek na ostateczny odbiór przyjechałem już z blachami.
Musiałem zrobić tylko jedną dodatkową wycieczkę do ASO na nałożenie ceramizacji, bo zdecydowałem się na to we wtorek, 12 grudnia, jak dowoziłem hak do montażu i nie zdążyli przed wydaniem zrobić. W poniedziałek na 8 rano wóz wstawiony, o 17:30 odebrany.
Mam nadzieję, że będzie służył.
Koniec końców:
Zamówienie 26 września 2017
Odbiór 15 grudnia.
Kolejna Lodgy na stołecznych ulicach. Blue Navy Outdoor dCi 110KM.
Zamówiona 3 października. Zarejestrowana w piątek dzisiaj odebrana. Miała być w 50 tygodniu czyli praktycznie bez opóźnienia. Trochę problemów komunikacyjnych ze sprzedawcą - dzień przed odbiorem dokumentów okazało się że już nie pracuje w Dacii - nie wnikam czy sam odszedł czy został wywalony - ale podejrzewam tą drugą opcję.
Wieczorkiem testowa przejażdżka z całą rodzinką
Cóż koledzy dojechało moje cacko .Dwa dni póżniej ze względu na obłozenie w serwisie. Obsługa na 5+. Jestem zadowolony. Wszystkim wesołych Swiat Bozego narodzenia .
Dzwonić po salonach i się pytać. Salony mają pozamawiane egzemplarze w ciemno (wersja wyposażenia + silnik), które mogą ponoć przez krótki czas konfigurować "pod klienta". Ja zamówiłem dustera ponad tydzień temu i ma być w połowie kwietnia.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-02-27, 18:14
maugu napisał/a:
Tak sprawdzałam, mojej wersji nie mają i jeszcze nie zapisują
przy zamówieniu indywidualnym pod konkretnego klienta 2-3 miesiące
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2018-02-27, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Witam po długiej nieobecności...mój czas oczekiwania na nową Dacię ( DD 2 wersja Prestige, napęd 4x4 silnik 1,2 benzyna 125KM) czekam do października Konkretów dowiem się 17 marca kiedy to oddaję mojego Loganka ( idzie w rozliczeniu).
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-03-08, 13:09
maugu napisał/a:
Odbiór sierpień?
trudno teraz ocenić, jak zaczną produkować modele z fabrycznym LPG, wtedy będzie można dokładniej wyliczyć czas odbioru
Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.0
Rocznik: 2018
Wysłany: 2018-03-18, 17:55
Mi tydzień temu dealer powiedział, że zamówiona przeze mnie pod koniec zeszłego roku Dacia Logan MCV na 11 tydzień nie została jeszcze wyprodukowana i nie wiadomo kiedy będzie. Masakra, co z tym zrobić?
Zerknij w umowę, na kiedy zobowiązali się dostarczyć Ci auto. Jeśli data mija, są tam zapisy o wezwaniu ich do dostawy. Potem ewentualnie dalsze kroki.
Właśnie się dowiedziałem, że dealerzy wstrzymują zamówienia na nowe Dustery 1.2 Tce i 1.6 Sce? Praktycznie teraz można zamówić tylko diesla. Ma to podobno związek z obowiązkowym filtrem cząstek stałych w silnikach benzynowych od jesieni 2018. Dziwne bo przecież homologację już mają? Dodatkowo podobno będzie zmiana na silnik 1.3Tce (!?). Czy ktoś to może zweryfikować? Aż mi się nie chce wierzyć biorąc pod uwagę "rozmach" kampanii reklamowej Dustera w mediach.
P.S. Coś jest nie tak z kodowaniem tekstu na forum... Czy to tylko u mnie?
Ostatnio zmieniony przez sobol1976 2018-03-22, 15:04, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum