Marka: Dacia
Model: Sandero Open
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2016 Posty: 639 Skąd: Wro
Wysłany: 2017-11-09, 21:50
Teoretycznie, bo Pan Heniek w razie awarii będzie musiał udowodnić, że spełnia warunki techniczne i robi wg serwisówki. Jak dla mnie sprawa skończy się w sądzie.
I tu moje pytanie. Stuknie mi zaraz 3000km i chciałbym zrobić wymianę oleju + filtrów. Jechać do ASO czy mogę zrobić u Pana Janusza nie tracąc gwarancji?
Tak, ale przede wszystkim dlatego, że jeśli p. J. nic nie zepsuje, to nikt się tym nie przejmie, a jeżeli filtr oleju będzie oryginalny - to zapewne nawet nie zorientuje.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-01-10, 13:42
Kacper_Potocki napisał/a:
I tu moje pytanie. Stuknie mi zaraz 3000km i chciałbym zrobić wymianę oleju + filtrów. Jechać do ASO czy mogę zrobić u Pana Janusza nie tracąc gwarancji?
kup po prostu odpowiedni olej i oryginalny filtr, wymianę zrobi pierwszy lepszy kumaty pan Janusz. Jeśli nie masz płyty pancernej pod silnikiem dojście jest dobre, jeśli płyta jest, to mimo otworu inspekcyjnego warto ją odkręcić i przy okazji zakonserwować śruby mocujące. Pamiętaj o nowej podkładce pod korek spustowy.
Nie można serwisować poza siecią nie tracąc gwarancji z jednego prostego powodu.
Gwarant wymaga aby usługi były wykonywane według jego techniki naprawczej. Dla gwaranta usługi zgodnie z jego wytycznymi moga prowadzić podmioty które przeszły szkolenie u importera i mają stosowne zaświadczenie(oczywiście płatne). Żaden serwis poza aso nie ma takiego zaświadczenia. Jedyny co zmieniała ustawa unii to dostęp każdej firmy do tych szkoleń ale ceny są celowo zaporowe.
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2018-01-12, 20:20, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum