Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,6 MPI LPG
Wysłany: 2018-01-18, 21:00 Stepway DOkker w gazie?
Podoba mi się designe STEPWAY ale nie robia w LPG
Co myślicie o kupieniu Dokkera silnika 1,6 100km w benzynie i zagazowanie go ?
Utracę gwarancje na silnik.. ale może warto?
Rozmyślałem też nad Diesel.. ale jakoś się boję tych silników i całej otoczki z ropą związanej
Wysłany: 2018-01-18, 22:25 Re: Stepway DOkker w gazie?
TTramp napisał/a:
Podoba mi się designe STEPWAY ale nie robia w LPG
Co myślicie o kupieniu Dokkera silnika 1,6 100km w benzynie i zagazowanie go ?
Utracę gwarancje na silnik.. ale może warto?
Rozmyślałem też nad Diesel.. ale jakoś się boję tych silników i całej otoczki z ropą związanej
hmm jakiej otoczki ?? ja mam 2 dacie w dizlu i poprzednie auta też, jak sie dba to tak sie ma, nic sie nie psuje, wszystko działa jak należy !!
wszystko zależy ile jezdzisz km.. rocznie
ja w gazie nie kupuję bo szkoda mi miejsca, zreszta u mnie by sie nie sprawdził
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Do meritum.
Nie ma nowego dokera 1,6 MPI tylko 1,6 SCe. A instalacje można założyć. Zapytaj u Łyki na Al. Pokoju.
Wszystkie modyfikacje wpływają na utratę gwarancji na zmieniany element.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,6 MPI LPG
Wysłany: 2018-01-19, 21:43
Witam witam
Własnie o to chodzi ze do wersji Outdoor czy tam Stepway nie mozna firmowo założyć gazu.
Tylko do wersji Laureat jest on oferowany.
Pytałem u Łyki na al. Pokoju i oni też tego nie rozumieją dlaczego producent wprowadził takie ograniczenia. Dużo ludzi się pyta o tą wersję z LPG, a oni rozkładają ręce.
Co do Diesla.
Wydaje mi się że jest nagodonka na ON i że za parę lat zabronią wjazdu do większych miast itd, a i ceny paliw wzrostną ze względu na generowane zanieczyszenia diesli.
A jak z dogrzewaniem dokkera zimą na ON? Duże wnętrze... da radę?
Jak na krótkich przebiegach po mieście? Ma to sens?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum