Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Wysłany: 2018-01-26, 19:48 Kontrolka temperatury silnika - logan II
Czy jest możliwe bym nie miał kontrolki niskiej temperatury silnika? W Skodzie żony jest. Jak odbierałem auto wydawało mi się, że jest bo widziałem, że coś podobnego jak w Skodzie świeci na niebiesko. Nawet zagadałem o tym , że nie ma "termometru" więc jak się dowiedzieć, że auto się przegrzewa. Usłyszałem odpowiedź, że zapali się czerwona kontrolka. I rzeczywiście po właczeniu zapłonu przez chwilę jakiś czerwony wężyk się pali. Chyba muszę jednak przeczytać instrukcje obsługi... Choć w instrukcji może o tym być bo w wersji Laureate mogli już dawać.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Wysłany: 2018-01-26, 20:07
O.K. nie ma i powiedzmy, że ta od niedogrzania w istocie potrzebna nie jest. I nawet nie wiem po co ja zamontowali w Skodzie . Wszak wiadomo, że zaraz po odpaleniu silnik rozgrzany nie jest... może jako informacje, że można już więcej "potów" z silnika wydusić... Ale to istotne chyba w rajdach... Natomiast kontrolka przegrzania jest już dużo istotniejsza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum