... bez wyciągania silnika na wierzch , co samo w sobie kosztuje już 1500 zł ....
No, po takiej wiadomości nie mogłam spać całą noc. Musiałam sprawdzić w internetach i chyba nie jest tak źle. To tylko kwestia serwisu i odpowiednich przyrządów. Ale dlaczego za minutę pracy brać, aż 1500zł?
https://www.youtube.com/w...ucoEvFI#t=0m50s
;)))
Ha,ha,ha, no naprawdę sprawnie im poszło z tą wymianą silnika, ale podejrzewam, że dalej jak za tą linię to nie dało by się jechać. Może CAV miał takie szczęście, że ze swoim Dusterem trafiał do takiego serwisu i dlatego Dusterce co chwilę coś innego dolegało
Wszyscy piszą o wyciąganiu silnika, nikt nie pisał o ponownym montazu :D
Dziś przyglądałem się nowemu Dusterowi kiedy czekałem na wymianę oleju.
Bardzo mi się spodobało wkomponowanie kamery poniżej znaczka Dacia na przodzie auta :)
Wiecie w jakiej sytuacji załączana jest ta kamera? Zapewne współpracuje z przednimi czujnikami parkowania tylko nie za bardzo wiem jak to się sprawdza.
Przednia kamera występuje chyba tylko wtedy, jak auto posiada na wyposażeniu pakiet kamer MultiView 360*. Załączanie poszczególnych kamer występuje poprzez wybranie ikony jednej z 4 kamer na wyświetlaczu. Opcja ta przewiduje oprócz przedniej dwie kamery w lusterkach, oraz tył. Normalna wersja Prestige ma seryjnie tylko tylną kamerę cofania.
To chyba film komediowy? Co to za biały kaptur nad ekranem? Obraz z przedniej kamery widziany przez dziurę w kształcie loga Dacii wyciętą niestaranie scyzorykiem w tekturze. A te esy-floresy z bocznych kamer to są namalowane na drzwiach? Bo chyba nie na podłodze.
Wiecie w jakiej sytuacji załączana jest ta kamera? Zapewne współpracuje z przednimi czujnikami parkowania tylko nie za bardzo wiem jak to się sprawdza.
Poza wyborem kamery przez ekran MN, włącza się ona również automatycznie jeśli z wstecznego od razu wbijemy jedynkę - wtedy obraz z kamery tylnej przechodzi w przedni i działa do prędkości ok 20km/h. Przednich czujników w Dusterze nie ma.
Ostatnio zmieniony przez funyo 2018-03-01, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-01, 21:11
Dziś przyglądałem się Dasterowi 2018 , dzienne LEDy ale nijak ich nie mogłem wypatrzeć , jak je zamontowano, czy wymienne, , jaki typ. Obsługa oczywiście ani be , ani be. Nikt nic w salonie nie wie.
Początkowo byłem zdecydowany SS, nowy DD wpadł mi w oko, ale w obydwu przypadkach brałem pod uwagę opcję z gazem. Robię ok 22-24 tys rocznie i wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem. Szkoda, że z tym gazem w nowym DD jest spora dawka niepewności. Nie chodzi już o sam serwis, ale także o codzienne funkcjonowanie (na podstawie postów jednego z Użytkowników, który opisuje swoje przeboje w Dokkerze) Rozumiem, że to ten sam silnik?
Według sprzedawcy (dziś jeździłem testówką full) są to czujniki martwej strefy, gdy wyjeżdżamy np. spomiędzy samochodów itp. Nie piszczą one, gdy dojeżdżamy przodem do przeszkody, bo brak dwóch przednich centralnych czujników, które już z tyłu występują.
Marka: Kia
Model: Rio
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Mar 2017 Posty: 131 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2018-03-01, 22:10
Ktoś zna szczegóły Dni Otwartych? Wrzucam w tym wątku, bo wyglądają dość "dusterowo", chyba można się przejechać i coś wygrać. Czy w zeszłym roku też były takie Drzwi Otwarte (niezależnie od Pikniku)?
Nie chodzi już o sam serwis, ale także o codzienne funkcjonowanie (na podstawie postów jednego z Użytkowników, który opisuje swoje przeboje w Dokkerze) Rozumiem, że to ten sam silnik?
Nie o sam silnik chodzi co o instalację to po pierwsze, a kolega ma 1,6 MPI, a w dusterze jest już SCE.
Dzisiaj byłem z żoną w salonie Renault-Dacia pooglądać tego Dusterka2. Wprawdzie na salon dadzą go dopiero 10 marca jak będą dni otwarte Dacii, ale na polu trochę pooglądaliśmy.Okazało się , że nie ma problemu nawet z jazdą, więc udało mi się nim przejechać. Jak na razie była tylko wersja 1.6 SCe 4x2. Ciekawy byłem , bo zastanawiam się nad wyborem silnika , ale na razie nie będę miał porównania chyba że wyskaczę do Tarnowa , bo tam jest z silnikiem 1.2 TCe. Jako że obecnie sam jeżdżę wolnossącym, to chciałem porównać ten 114 konny w Dusterze. Ogólnie nawet to jechało, prawda jest taka , że jak spadnie na obrotach to trzeba więcej redukować , ale jak jest na obrotach to i na 4 biegu ciągnął dość ładnie. Trochę za mało było tej przejażdzki żeby coś więcej się przekonać. Układ kierowniczy bardzo dobry , skrzynia biegów też ładnie i lekko wchodzi no i wyciszenie też bez zarzutu . Wprawdzie starym modelem nie jeździłem więc nie za bardzo mam porównanie , ale w moim oplu silnik bardziej słyszalny, natomiast w Hyundai i30 silnik jest mniej słyszalny. Żonie się podoba , ale jak będzie zakup to raczej czarna perła, ten testowy orange atacama coś nie bardzo mi leży.
Wczoraj odbyłem dłuższą jazdę testową w wersji Prestige z najwyższym poziomem wyposażenia 4x2 i to co rzuciło mi się w oczy to fakt że mimo iż na kierownicy jest guzik do wybierania głosowego to za kija to nie działa, nawet jak sparuje się telefon z bluetoothem pobierze książkę telefoniczną wyskakuje komunikat że nie obsługuje wybierania głosowego. Nie wiem czy to kwestia jakiejś aktualizacji czy może już tak zostanie. Szkoda bo w moim Ceedzie takie wybieranie jest. Poza tym auto fajnie się prowadzi, na autostradzie przy 140 na godzine jakoś strasznie głośno nie jest powiedziałbym że jest akceptowalny poziom hałasu. Kolejnym wg. mnie minusem jest to że silnik trochę słychać w kabinie, poza tym jak na razie okej.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-03-04, 17:37
gwidon napisał/a:
Wczoraj odbyłem dłuższą jazdę testową w wersji Prestige z najwyższym poziomem wyposażenia 4x2 i to co rzuciło mi się w oczy to fakt że mimo iż na kierownicy jest guzik do wybierania głosowego to za kija to nie działa, nawet jak sparuje się telefon z bluetoothem pobierze książkę telefoniczną wyskakuje komunikat że nie obsługuje wybierania głosowego. Nie wiem czy to kwestia jakiejś aktualizacji czy może już tak zostanie. Szkoda bo w moim Ceedzie takie wybieranie jest. Poza tym auto fajnie się prowadzi, na autostradzie przy 140 na godzine jakoś strasznie głośno nie jest powiedziałbym że jest akceptowalny poziom hałasu. Kolejnym wg. mnie minusem jest to że silnik trochę słychać w kabinie, poza tym jak na razie okej.
Uuuu czuję kłopoty w przyszłości.
Sam też kiedyś przesiadałem się z ceeda na Dustera - to nie były dobre doświadczenia i dobra zmiana.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum