Logan MCV 75SCE Laurete Biały-1000PLN rabatu+dywaniki+mata do bagażnika,+5 lat gwarancji i serwisu za 99PLN.
Niezle
masterczerwi napisał/a:
Nazaruk Lublin - dostałem rabat ok 3000,- i niestrawność. Sprzedawca obiecał dorzucić dywaniki. A przy odbiorze stwierdził że nie może ich dać bo na umowie nie ma takiego zapisu. Nie znoszę robienia z gęby cholewy. SERDECZNIE ODRADZAM !
A ja "sępie" dywaniki, podłokietnik, chlapacze, blokadę skrzyni biegów i komplet zimówek - tu mam obiecane że będą to klebery. Rabatora nie będzie, a auto w 1 tygodniu stycznia mam odebrać
A ja "sępie" dywaniki, podłokietnik, chlapacze, blokadę skrzyni biegów i komplet zimówek - tu mam obiecane że będą to klebery. Rabatora nie będzie, a auto w 1 tygodniu stycznia mam odebrać
rocznik 2017?
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Gratulacje!!!
Mnie też oferowali 2017 na przed świętami i też z oponami, ale w czasie negocjacji dodatkowych gratsów, ktoś łyknął auto z 2017 i stanęło na 2018. Ja byłem umiarkowanie zadowolony ze swoich negocjacji, w 2012 na swojego DD dostałem więcej, ale pracowałem na umową z handlowcem blisko 3 miasiące . Teraz zamawiałem auto nie dla siebie i presja żeby tu i teraz kupić wymusiła zgodę na mnie na to co otrzymaliśmy. Gdybym brał tylko dla siebie pewnie bym wyszedł z salonu, by powrócić do innego lub tego samego i jeszcze coś wyszarpać;-).
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ja wytargałem 2000zł rabatu + dywaniki gumowe + dywaniki welurowe comfort + gałka zmiany biegów w skórze ( kierownica tez , ale wszystko obszywane u nas , biała nić i 2 rodzaje skóry ) + akcesoryjne osłony na progi ( bez podświetlenia ) + mega rabat na osłonę zderzaka + mega rabat na wkład do bagażnika + mega rabat na felgi aluminiowe .
Ostatnio zmieniony przez SVENSON 2017-12-20, 11:17, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2017-12-24, 21:03
Kupował ktoś z forum na przestrzeni ostatnich kilku (ewentualnie kilkunastu) miesięcy Logana Laureate czy tam jakiś odpowiednik serii limitowanej, z wolnossącym benzyniakiem (obojętnie 1.2 czy 1.0)? Jeżeli tak - to można liczyć na jakikolwiek rabat lub coś w gratisie (poza dywanikami)?
Wiem, na wiele nie można liczyć, niska marża, niska cena itp.
Zamówiłem w kwietniu , odbierałem w lipcu Sandero Laureate 1.2 - udało się wynegocjować bonifikatę 1000 zł + dywaniki ( gdyby nie kupon Ambasadora czyli wydłużenie gwarancji i bezpłatne przeglądy) to nic więcej bym nie ugrał) ale pamiętaj nie pokazuj ani nie mów że masz kupon do momentu zakończenia negocjacji i zamawiania - wpłacania zaliczki . Bo jeśli o kuponie wcześniej poinformujesz to nie dostaniesz niczego poza dywanikami
Teraz zamawiam po świeach logana. Wstępna negocjacja to 1tyś pln plus dywaniki, w sumie szału nie ma. Ale dołożymy jeszcze podłokietnik w bonusie :) I kuponik na koniec, to przed ostatnim dniem w roku się załapię jeszcze :)
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 282 Skąd: LU
Wysłany: 2018-01-04, 16:00
Wcale nie uważam że dostałem świetny rabat, zwłaszcza że to auto z wyprzedaży rocznikowej. Na Clio w podstawowej wersji (katalogowo 42000)na dzień dobry dają 4000,- rabatu. Resztę narazie pozostawię bez komentarza.
Właśnie znalazłem Dustera z rabatem ponad 3500,-.
_________________ Dacie radę? Tak! Damy radę!
Ostatnio zmieniony przez masterczerwi 2018-01-04, 16:10, w całości zmieniany 1 raz
Witam kolegów, mam pytanie, czy ktoś z kolegów był, albo jest na etapie negocjowania cen, oraz jakichś gratisów w przypadku nowego Dustera? Jeżeli tak , to, czy można się zorientować , jaki jest obecnie realny upust do wynegocjowania przy podpisywaniu umowy? z góry dzięki.
Prestige 1.2 TCE + 4x4
Skora, grzane fotele, kolo zapasowe, wkladka do bagaznika, kamery, klima auto, gumowe dywaniki. W sumie wszystko co mozna wziac, oprocz keyless bo tego nie chce i mi dali tylko 900pn rabatu. Jeszcze ich troche pomecze, ale chyba warto poczekac az troche im spadnie zainteresowanie.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2018-03-15, 08:32
alhaz napisał/a:
Ja dzis bylem negocjowac:
Prestige 1.2 TCE + 4x4
Skora, grzane fotele, kolo zapasowe, wkladka do bagaznika, kamery, klima auto, gumowe dywaniki. W sumie wszystko co mozna wziac, oprocz keyless bo tego nie chce i mi dali tylko 900pn rabatu. Jeszcze ich troche pomecze, ale chyba warto poczekac az troche im spadnie zainteresowanie.
Tylko żeby nie okazało się ze będzie jak z poprzednim modelem - im dłużej był na rynku tym zainteresowanie wzrastało
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 282 Skąd: LU
Wysłany: 2018-03-15, 08:42
Ja na MCV tce Laureate (+tempo, media, koło, skóra na kierownicy, szyby z tyłu, lakier metalic) dostałem 2003,—. Do tego diler na zamówieniu dopisał dywaniki, a ja dodatkowo zrealizowałem voucher na akcesoria. Niespecjalnie się wysilałem, a negocjacje w sumie trwały że dwa dni. Uznałem że za dotykowe 500, - rabatu nie opłaca się jechać na drugi koniec Polski. Odbiór w czerwcu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum