W poniedziałek będę w kontakcie z moim konsultantem z salonu to się dowiem jak to faktycznie jest , tym bardziej , że sam mam Prestige i myślałem o dokupieni tej listwy , gdyż już dość wytargałem od niego to mi na pewno tego już nie dołożą. Byłem w garażu salonu i stało parę Dusterków , ale żaden nie miał tego naklejonego, no chyba że dodają to dopiero po glancowaniu, ale jak dla mnie to raczej jest opcja do dokupienia jako akcesoria.
W poniedziałek będę w kontakcie z moim konsultantem z salonu to się dowiem jak to faktycznie jest , tym bardziej , że sam mam Prestige i myślałem o dokupieni tej listwy , gdyż już dość wytargałem od niego to mi na pewno tego już nie dołożą. Byłem w garażu salonu i stało parę Dusterków , ale żaden nie miał tego naklejonego, no chyba że dodają to dopiero po glancowaniu, ale jak dla mnie to raczej jest opcja do dokupienia jako akcesoria.
To daj znać bo mnie zapewniał gość o tym dwa razy, umowę już podpisałem i mam nadzieję, że mnie gość ie wykiwał bo nie mam z nim tego ustalonego na mailu.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-03-18, 09:17
gwidon napisał/a:
A niech ktoś napisze jak sprawują się światła w Dusterze? chodzi mi o strumień światła jak świecą? Bo do tej pory przyzwyczaiłem się do soczewkowych a Duster czy to I czy II ma zwykłe halogenówki w lampie. Jestem ciekawy jak rozprowadzają światło? Czy warto dokupić wzmocnione żarówki na mijania?
Poprzedni model bił Dustera na głowę wszystkie soczewkowce z halogenami które miałem okazję używać.
W ogóle nie trawię soczewek, jak to się trochę przybrudzi, to z miejsca drastycznie spada strumień światła.
Lampy w nowym modelu są podobne, więc zapewne będzie równie dobrze.
Marka: Renault/Kia
Model: Grand Scenic 2ph2/Ceed
Silnik: 1.9dci/1.6crdi
Wysłany: 2018-03-18, 11:00
Dar1962 napisał/a:
GRL napisał/a:
[ silniczki kaputt, bo... od lat nie używane?
Wolałbym mieć na linkach.
dokładnie to samo w rodzinnym polo. Silniczki to zło
mialem kilkanaście aut, w żadnym nie mialem linek, w żadnym nie miałem problemu z silniczkami, aha nie miałem ani jednego VAGa, może dlatego ;)
w ogole nie byłem w stanie przypuszczać, że jeszcze ktoś stosuje linki do tego, no ale spoko, zepsuc sie nie ma co za bardzo, choc czytalem ze cos tam przy lampie lubiło peknąć
Ostatnio zmieniony przez goorek 2018-03-18, 11:01, w całości zmieniany 1 raz
Bynajmniej - zdarzało się tylko, że przy wymianie żarówek lustro się wyczepiało z zaczepu. Jednakże przy regulacji silniczkiem byłoby zapewne tak samo, bo przecież konstrukcja owego zaczepu nie zależy od sposobu wytwarzania siły poruszającej odbłyśnikiem.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-18, 14:41
U mnie nie ma żadnej chromowanej listwy w standardzie do Prestige.
Jeśli chodzi o kamery, do zwykłej jazdy starczy tylna. Aczkolwiek dopłata do multi niewielka. Mi by pasowało multi z widokiem z góry, jak w QQ, ale tu takowej nie ma.
Co do nakładek plastikowych na błotniki, to chronią one błotniki przed drzwiami parkujących obok. W moim pierwszym Dusterze często obrywały, bo mocno wystają.
Ja na razie dokupiłem chlapacze, rzuciłem się na oryginały - tańsze są niż te od jedynki i mają napis DUSTER To mnie skusiło
Właśnie tak pisałem, że ta listwa to raczej opcja w akcesoriach do dokupienia. Chyba odnośnie kamer nic nie będę zmieniał na zamówieniu, ale te listwy na błotnikach spróbuje dokupić, ostatecznie 560 zł to nie majątek, jedynie co, to spróbuję wytargować gratisowy montaż. Te chlapacze też chyba kupię, w sumie to raptem 210 zł za kpl. przód + tył, ale dopiero jak auto już będzie w garażu, dołożę je sobie sam , bo to kwestia wkręcenia paru wkrętów
Poprzedni model bił Dustera na głowę wszystkie soczewkowce z halogenami które miałem okazję używać.
W ogóle nie trawię soczewek, jak to się trochę przybrudzi, to z miejsca drastycznie spada strumień światła.
Lampy w nowym modelu są podobne, więc zapewne będzie równie dobrze.
Cav jakbyś mógł doprecyzować rozumiem że chwalisz w takim razie te niesoczewkowe lampy jakie są w Dusterze tak ?
Ostatnio zmieniony przez gwidon 2018-03-18, 16:13, w całości zmieniany 1 raz
No to mnie ładnie sprzedawca wpuścił w bambuko. Nie mam tego w żadnym potwierdzeniu mailowym, jedynie mnie informował o tym przez telefon i na miejscu. No i poszedł na dwa tyg. urlopu... Nie wiem co teraz zrobić bo bardzo mi na tym zależało a nie chce dopłacać dodatkowo.
Mam chociaż nadzieję, że nie kłamał z tą płytą ochronna pod silnik w wersji 4x4, bo mój stary Duster miał ją w standardzie.
Ostatnio zmieniony przez alhaz 2018-03-18, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Właśnie tak pisałem, że ta listwa to raczej opcja w akcesoriach do dokupienia. Chyba odnośnie kamer nic nie będę zmieniał na zamówieniu, ale te listwy na błotnikach spróbuje dokupić, ostatecznie 560 zł to nie majątek, jedynie co, to spróbuję wytargować gratisowy montaż. Te chlapacze też chyba kupię, w sumie to raptem 210 zł za kpl. przód + tył, ale dopiero jak auto już będzie w garażu, dołożę je sobie sam , bo to kwestia wkręcenia paru wkrętów
A ja mam jeszcze pytanie odnośnie regulacji zagłówków bo z tego co zauważyłem na różnych prezentacjach w niektórych wersjach Prestige moją uwagę zwróciły ich mocowania,
i nie wiem od czego to zależy ale na niektórych filmach są chromowane a w innych przypadkach są czarne być może to zależy od wersji na który kraj są puszczane? tak samo za głównymi fotelami z tyłu nie zawsze na nich są kieszenie ...
A ktoś wie może do czego służy ten przycisk po lewej stronie od kierownicy, obok sterowania lusterkami? Nigdzie tego znaleźć nie mogę, a mnie intryguje :D
A ktoś wie może do czego służy ten przycisk po lewej stronie od kierownicy, obok sterowania lusterkami? Nigdzie tego znaleźć nie mogę, a mnie intryguje :D
No to mnie ładnie sprzedawca wpuścił w bambuko. Nie mam tego w żadnym potwierdzeniu mailowym, jedynie mnie informował o tym przez telefon i na miejscu. No i poszedł na dwa tyg. urlopu... Nie wiem co teraz zrobić bo bardzo mi na tym zależało a nie chce dopłacać dodatkowo.
Pytałem się u dealera o tą listwę chromowaną na tylni zderzak , i jest to opcja do dokupienia. Zostałeś wprowadzony w błąd przez sprzedawcę , bo listwa nie jest w standardzie wersji Prestige.
Pytałem się u dealera o tą listwę chromowaną na tylni zderzak , i jest to opcja do dokupienia. Zostałeś wprowadzony w błąd przez sprzedawcę , bo listwa nie jest w standardzie wersji Prestige.
Spoko, dziekuje, już dzis rozmawialem z handlowcem. Dorzuca mi tą listwe, także uff :D Wszystko co chciałem z dodatków stylistycznych będę miał :)
PS. czy ktoś wie czy w wersji 4x4 nadal jest stalowa płyta pod silnikiem? handlowiec mowił, że tak, ale lepiej zapytac :D
A ja z kolei rozmawiałem ze swoim handlowcem odnośnie tej listwy nad bagażnikiem i też chciałem aby w gratisie mi dorzucił to powiedział mi że albo dorzuci mi tę listę albo te dywaniki więc nie wiem co jest lepsze ? :P
Poza tym odbiór Dustera mam w tym tygodniu i tak się zastanawiam jak się sprawdzą fabryczne wielosezonowe opony w tym aucie bo u mnie jest paraliż dróg przez opady śniegu :P
Ostatnio zmieniony przez gwidon 2018-03-19, 17:06, w całości zmieniany 1 raz
A ja z kolei rozmawiałem ze swoim handlowcem odnośnie tej listwy nad bagażnikiem i też chciałem aby w gratisie mi dorzucił to powiedział mi że albo dorzuci mi tę listę albo te dywaniki więc nie wiem co jest lepsze ? :P
Poza tym odbiór Dustera mam w tym tygodniu i tak się zastanawiam jak się sprawdzą fabryczne wielosezonowe opony w tym aucie bo u mnie jest paraliż dróg przez opady śniegu :P
Dywaniki, bo katalogwo droższe chyba są. Mi tej listwy też by normalnie pewnie nie dali, gdyby nie fakt, że handlowiec się walnął i teraz chce wyjść "z twarzą".
Co do opon to nie wiem jakie teraz dają, ale w starym Dusterze mam jakieś Continentale M+S i bezproblemowo sobie radzą w sniegu i błocie, a mam takie warunki przez jesien i zimę. Fakt, że teraz będę już brał AT, ale te fabryczne nie były złe.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-03-19, 18:51
alhaz napisał/a:
Co do opon to nie wiem jakie teraz dają, ale w starym Dusterze mam jakieś Continentale M+S i bezproblemowo sobie radzą w sniegu i błocie, a mam takie warunki przez jesien i zimę. Fakt, że teraz będę już brał AT, ale te fabryczne nie były złe.
Potwierdzam.
Continental Cross Contact - w głęboki śnieg to się nie nada zbytnio, ale jak ktoś nie mieszka w górach, czy na wschodnim polskim biegunie zimna i śniegu, to w zupełności wystarczą na całoroczną eksploatację.
Za to gorsze były latem - piszczą na każdym rondzie i niezbyt dobrze radzą sobie na mokrym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum