Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-12, 12:08
gfedorynski napisał/a:
Konstrukcja samochodu może wykluczać rozwiązania dozwolone prawem. W lodgy chodzi chyba o ewentualną kolizję bocznych poduszek z fotelikiem.
Padły pytania dotyczące Logana- stąd porównanie instrukcji. Do Lodgy aktualnej instrukcji nie mam. Ale w przypadku Sandero i Logana o ile mi wiadomo nic się w tym okresie w konstrukcji siedzeń czy poduszek nie zmieniło a instrukcje jak widać są różne. Nie wiem czy ktoś wyjaśni.
Marka: Ford
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: Warszawa
Wysłany: 2018-03-12, 16:39
pawel1313 napisał/a:
marqs01 napisał/a:
Cześć, czy coś w temacie odkrywczego zanotowaliscie? U mnie w drodze trzecie dziecko, do mondeo na.kanapę trzech fotelików nie zmieszcze i wydawało mi się że taka lodgy ogarnie temat bez problemu. Ten wątek trochę mnie zmartwil.... Jeśli są trzy isofixy to trzy foteliki nie wejdą? Wolę nowy samochód niż używany np s-max - tam wchodzą trzy bez problemu
Pewnym rozwiązaniem mogą być nowe, dzielone siedzenia w lodgy i wykorzystanie trzeciego rzędu siedzeń z zachowaniem jako takiego bagażnika.
Sam czekam jak będzie można na żywo to zobaczyć i się przymierzyć.
Ja z kolei chyba będę strzelał w uzywke galaxy mimo wszystko , coraz bliższy jestem tej decyzji
Jestem umówiony na piątek na jazdę próbną. Pojadę tam z fotelikami. Ale skoro masz lodgy i mimo to rozwazasz zmianę samochodu to już mi zapał do,kupna lodgy mija
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-03-12, 17:05
marqs01 napisał/a:
kolorowo nie jest
najlepiej oceń sam - jeden lubi ogórki, inny ogrodnika córki...
Tym bardziej się martwię, bo mając prawie nowe lodgy mimo to rozważa zakup używki . Czyli wcale tak kolorowo nie jest
Niestety szału nie ma ale nie ma co się martwić tylko sprawdzić jak koledzy sugerują
Ja przy zakupie nie miałem takiej możliwości i nie wiedziałem jeszcze co los przyniesie
Najbardziej mnie właśnie boli sprzedaż prawie nowego auta - gdyby lodgy miała już ze 4,5 lat pewnie łatwiej byłoby mi się z nią rozstać....
Samo upchanie jakiś fotelików z tyłu to jedno, a czy upchane foteliki prezentują sensowny poziom bezpieczeństwa oraz pasują do budowy/postury dziecka to drugie.
Zakup używki w moim przypadku może okazać się koniecznością. Wspomniane wcześniej galaxy ma np przesuwane fotele z tyłu co też daje pewne możliwości manewru i łatwiejszy dostęp do środkowego fotelika.
Niemniej czekam na relacje kolegi z pomiarów
To się okaże piątek - czy da się trzy foteliki z tylu na kanapie wsadzić .
Jechałem w góry 5 osób, z tyłu było w miarę wygodnie, więc myślę, że spokojnie upchasz 3 foteliki.... chyba że masz takie "pękate" foteliki. Innym kolegom udaje się usadowić te 3 foteliki.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Wysłany: 2018-03-17, 00:24
jestem po przymiarkach - niestety jazda próbna zupełnie się nie odbyła - przez 30 minut panowie w amoku szukali kluczyków, potem zostałem poinformowany, że samochód jest na letnich oponach a aura w Warszawie iście alpejska - dodatkowo za bramą dealera korek spowodowany wspomnianą aurą sprawił, że odpuściliśmy. Zapakowałem za to swoje foteliki na tylną kanapę i ku memu zdziwieniu wszystko się elegancko zmieściło. Jedyne co, to długo nie mogłem przestać się śmiać ze środkowego pasa bezpieczeństwa ale to już inna historia zupełnie.
Wysłany: 2018-03-26, 16:41
Udało się przejechać, trzy foteliki z tylu elegancko się mieszczą, mega bagażnik, cena dobra, funkcjonalnie idealna. Będę płakał wyprzedzając w trasie zapewne, ale nie często się wypuszcza gdzieś dalej
Potwierdzam. Trzy się mieszczą:
- Chicco Cosmos 0-18
- BRITAX RÖMER Fotelik samochodowy Kidfix SL 15-35
- Fotelik 15-35 z dacia akcesoria (z logo Renault)
Potwierdzam. Trzy się mieszczą:
- Chicco Cosmos 0-18
- BRITAX RÖMER Fotelik samochodowy Kidfix SL 15-35
- Fotelik 15-35 z dacia akcesoria (z logo Renault)
A jak oceniasz fotelik renault na tle pozostalych?
Rozwazam wlasnie zakup za voucher
fotelik z logo Renault wg mojej małżonki ma słabszą jakość materiału - tzn. nie jest taki fajny w dotyku jak w pozostałych, które mam w aucie, przez co jak stwierdziła, jedna córa może nie chcieć w nim siedzieć, bo ją będzie drapać (córa uczulona na materiały szorskie tzn. nie lubi chodzić w takich ciuchach twardych)
Ogólnie, z tego co widzę, fotelik ten jest starszą wersją modeli romera. Teraz są te XP, SL itd... Ogólnie jakością nie wybiega w ogóle od fotelika kidfix, wygląda na to, że nawet materiał jest taki sam, tylko inny nadruk, z tego co pamiętam, jak kiedyś w sklepie foteliki oglądałem.
Ogólnie dostaliśmy po kuzynie fotelik 9-25kg, więc ten na chwilę obecną idzie jeszcze do szafy na rok.
Myślę, że Renault mogło by spokojnie zmienić już na te "ładniejsze" foteliki. Jako ciekawostka słyszałem, że też takie foteliki za 1300zł możńa kupić z logo porshe w porshe jako akcesrorium
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum