Wysłany: 2014-05-23, 09:57 Re: owiewki duster - kto posiada ?
kris konin napisał/a:
lubie jeździć z uchylonymi oknami, do pracy jade 10-15 minut więc klimy nie po co włączać
Ja co prawda nie mam Dacii (tzn MLP ma ale rzadko daje mi pojeździć) ale w Sharanie spisują się znakomicie. Przede wszystkim można uchylić okna jak pada deszcz i szyby parują. To samo na postoju. Można sobie odpuścić tylne bo raz że rzadko się używa a dwa że wymagają mocowania spinkami zamiast luźnego "wsadu". Ogólnie - polecam (co do wyglądu "de gustibus non disputandum")
Ostatnio zmieniony przez RamoDuster 2014-05-23, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
Mam w Focusie i Sanderce też założyłem,
Można zostawić z lekko uchylonymi szybami, nie napada a będzie trochę chłodniej
W mieście jeżże z uchylonymi szybami,tak żę przez owiewki nie widać uchylenia
Jedna wada przy większych szybkosciach powyżej 120 trochę większy szum, zmieniają trochę aerodynamikę
Ja się pokusiłem o owiewki HEKO, przyszły i zamontowałem :) Wszystko poszło jak z płatka, mam tylko problem z drzwiami przednimi od strony pasażera. Przy zamykaniu szyby owiewka o nią haczy, uniemożliwiając zamknięcie okna bez odgięcia owiewki. Ale montowałem 30 min temu, gdzieś czytałem, że owiewka powinna się uleżeć, póki co nie mam potrzeby używania autka przez 48h, zobaczymy co z tego wyjdzie
PS. HEKO oferuje także do Sandero II osłonę chłodnicy (zimową), z wiadomych względów jeszcze nie montuję ;)
Pozdrawiam wszystkich :)
Ostatnio zmieniony przez ahhhreccek2710 2016-07-26, 10:40, w całości zmieniany 1 raz
U mnie pasowały tak sobie, ale nie zacinają się. Choć raz tylna wysunęła się przy otwieraniu okna hahaha. Dobrze, że często nie otwieram okien z tylu.
Natomiast podejrzewam samoczynne otwieranie się tego z lewej strony i wydawało mi się, że instalowanie owiewki uniemożliwi jego samoczynne opadanie.
A czy ktoś mający owiewki HEKO w Lodgy mógłby się podzielić wrażeniami z montażu i użytkowania? Niedługo odbieram samochód więc fajnie by było wiedzieć, czy warto to zamontować, czy lepiej odpuścić
A czy ktoś mający owiewki HEKO w Lodgy mógłby się podzielić wrażeniami z montażu i użytkowania? Niedługo odbieram samochód więc fajnie by było wiedzieć, czy warto to zamontować, czy lepiej odpuścić
Posiadam w Dokkerze, polecam, nic nie zasłaniają po nie całym roku wyglądają jak nowe.
Zamawiałem bezpośrednio u producenta, przyszły całe i zdrowe z przesyłka wyszły troszkę taniej niżeli na naszej giełdzie czy w innych sklepach stacjonarnych
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-01-23, 19:19
Heko dalej te owiewki ma montowane na takie blaszki i taśmę dwustronną? Szyba chodzi luźno czy raczej obciera? Kiedyś się zastanawiałem nad tym tak długo, że o tym zapomniałem poproszę jakieś foto w wolnej chwili jak wyglądają :))
Heko dalej te owiewki ma montowane na takie blaszki i taśmę dwustronną? Szyba chodzi luźno czy raczej obciera? Kiedyś się zastanawiałem nad tym tak długo, że o tym zapomniałem poproszę jakieś foto w wolnej chwili jak wyglądają :))
Tak, blaszki i taśma dwustronna. Szyba chodzi luźno.
Zdjęcia w wolnej chwili po umyciu auta
_________________ mam suv-a...
Ostatnio zmieniony przez maro_1955 2017-01-23, 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Dokładnie tak jak pisze maro , u mnie także bez problemu właśnie te blaszki robią robotę by nic nie obcierało, w Qubo miałem tylko taśmę i tam czasami potrafiło coś zaskrzypieć przy domykaniu
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-05-08, 17:59
W swoim MCV II posiadam owiewki na 4 szyby. Na pewno jest trochę głośniej przy uchylonych oknach niż podczas jazdy bez nich ale to normalne, w końcu wystają trochę za bryłę auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum