Przy eco drivingu na tym samym odcinku można urwać ok. 0.5 l/100km (wypróbowane). Stawia to eco driving pod znakiem zapytania. Czy warto się z tym szarpać dla oszczędności 2.2 zł na 100km?
Można więcej urwać :) Niedawno na trasie 2 x 200km miałem średnie spalanie 4,8l. W samochodzie były trzy dorosłe osoby, dwójka dzieci i trochę bagażu. Jechałem prawie cały czas z prędkością w okolicach 80 km/h, oczywiście wtedy gdy się dało, bo przejeżdżałem przez kilka miast i wsi :)
Zwykle aż tak ekonomicznie nie jeżdżę, bo faktycznie co niektórych wkur... Pusta droga a ja się wlokłem 80. Ale z obserwacji komputera wychodzi mi że to jest najbardziej ekonomiczna prędkość, więc chciałem przetestować jak to wyjdzie w dłuższej trasie.
Zwykle osiągam w trasie około 5,2-5,5 a w cyklu mieszanym około 6, jak na silnik 1,6 benzyna nie jest źle.
...
Podobnie zresztą jest z jazdą w korku - spływają po mnie jak woda po kaczce klaksony i miganie światłami osobników uwielbiających jechać zderzak w zderzak i przez to co chwilę zatrzymujących się, by po chwili startować jak rakieta do przejazdu następnych 20m - wolę toczyć się powoli, ale ciągle, na I. lub II. biegu, bez dotykania pedału gazu i hamulca....
J.w. często w korku stosuję taki zabieg, zostawiam sobie trochę miejsca, przepuszczę pieszych,... i nagle okazuje się że mam że, rozładowałem pokaźny kawałek korka
(hmm, teoria kolejek)
A co do pacanów stojących zderzak w zderzak to... powinni sobie np. pomyśleć o karetce....
albo jeśli brak empatii to o matce-staruszce jadacej tą karetką z domu starców (taka parafraza z "Misia")
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2008-10-04, 15:09
ma ktoś jakąś wiedzę jak ma się hamowanie silnikiem do zuzycia LPG, w przypadku dizla i benzyny wiem że paliwo nie jest pobierane przy pewnych wielkościach obrotów ale jak ma to się do LPG.??
Pierwsze testy spalania tzn trasa 280 km w tym z 40 po miescie, max predkosc to 120km/h srednie spalanie to 5l ropki calkiem niezle teraz zasowam po miescie i komputer pokazuje 5,6l srednie spalanie wiecej zobacze jak wyjezdze bak do konca ;)
Nadmieniam ze autko jest na dotarciu.
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: Renault
Model: Clio Grandtour
Silnik: 1.2 75 KM (D4F)
Rocznik: 2010 Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Paź 2008 Posty: 174 Skąd: Lubin
Wysłany: 2008-10-05, 18:00
Ja na razie nie wiele się najeździłem, jakieś 100 km. Komputer krzyczy że średnie spalanie 4.6l, ale ile w tym prawdy, to się okaże. W tygodniu zrobię pewnie z 1000 km, to będę miał jakiś mglisty pogląd jak toto spala na niedotartym silniku.
Marka: Renault
Model: Clio Grandtour
Silnik: 1.2 75 KM (D4F)
Rocznik: 2010 Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Paź 2008 Posty: 174 Skąd: Lubin
Wysłany: 2008-10-08, 10:50
Poprzednie auto , Ford Fusion 1.4 benz. w trasie paliło około 7 litrów przy niezbyt dynamicznej jeździe, w mieście łykał 9l bez ogródek, więc te spalania które podajecie dla 1.4 i 1.6MPi są jak najbardziej zadowalające. Reno zawsze miało oszczędne silniki.
Spalanie w mieście zależy w duzym stopniu od miasta w którym spalanie nastepuje.
W rozkopanej Łodzi mój buraczek łykał ostatnio ponad 10 na sto i przyznam że strasznie mnie tym stresował. Stresował aż do niedzieli kiedy to miałem okazję wyjechać nim z miasta i okazało się że autko jest całkiem oszczędne bo na trasie zadowalał sie lekko ponad szescioma litrami paliwa.
Witam dziusiaj zabawilem sie w ECO jazde moja MCV 1,5 -86
Tescik robilem 2 osoby dorosle + 2 dzieci +grajace radyjko+Gps+ ogrzewanie z nawiewem
Srednie spalanie wyszlo 4,2L /100
Calkiem niezly wynik. ale jak bede mial cierpliwosc to pociagne lepszy wynik :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-11-11, 17:32 Spalanie 15l. /100 km
Ostatnio jedna kreska na wskaźniku poziomu paliwa gaśnie mi po ok. 30-35 km przebiegu w mieście, a w trasie po ok. 50 km. O ile umiem liczyć (co nie jest znów takie pewne;), spalanie określone na podst. znikania kresek wynosi w mieście ok. 15l. /100km i 10 l./100km w trasie.
Na początku ekspolatacji spalanie w mieście wynosiło nominalne 10l./100km, a przy dyscyplinie i jeździe w stylu eco nawet 8.5-9 l./100km. W trasie wózek palił 6-6.5 l./100 km. Jedna kreska w mieście starczała na na ok. 50 km. a w trasie na ok. 80 km.
Co może być przyczyną tak drastycznego wzrostu zużycia paliwa?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2008-11-11, 17:55 Re: Spalanie 15l. /100 km
jan ostrzyca napisał/a:
Ostatnio jedna kreska na wskaźniku poziomu paliwa gaśnie mi po ok. 30-35 km przebiegu w mieście, a w trasie po ok. 50 km. O ile umiem liczyć (co nie jest znów takie pewne;), spalanie określone na podst. znikania kresek wynosi w mieście ok. 15l. /100km i 10 l./100km w trasie.
Na początku ekspolatacji spalanie w mieście wynosiło nominalne 10l./100km, a przy dyscyplinie i jeździe w stylu eco nawet 8.5-9 l./100km. W trasie wózek palił 6-6.5 l./100 km. Jedna kreska w mieście starczała na na ok. 50 km. a w trasie na ok. 80 km.
Co może być przyczyną tak drastycznego wzrostu zużycia paliwa?
Ja na Twoim miejscu pojechałbym z tym do serwisu w końcu samochód jest na gwaranji i nie ją sprawdzą
Sugerowałbym raczej nie sugerować się kreseczkami, tylko sprawdzić spalanie w sposób klasyczny - już zdaje się ustaliliśmy, że wskaźnika paliwa nie jest zbyt precyzyjny (rzecz jasna z wyjątkiem stanów skrajnych ;)
Na ogół tankuję na tej samej stacji i do pełna, mozna wtedy dość łatwo przeliczyć ile kosztuje mnie przejechanie określonej liczby kilometrów. Komputer świetna rzecz jeśli chodzi i dyscyplinowanie ale na ogół troszkę się myli. Co do jakości paliwa to mam swoich faworytów ale raczej ze średniej półki. Nie tankuję w łukoil-u (bo nie) i na stacjach mniej znanych sieci. Potwierdzam również 8.5-9,5 w miescie zwłaszcza gdy chłodniej i 6,5 na trasie.
Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 1108 Skąd: krakow
Wysłany: 2008-11-11, 18:31
a co Ci pokazuje komputer? nie licz spalania na kreski, bo jest zupełnie niemiarodajne. po kilku kolejnych tankowaniach do pełna, najlepiej przy tym samym dystrybutorze, można określić w miarę dokładne zużycie / np. zawsze do trzeciego odbicia/ pozdr
Ja też mam czasami takie wrażenie, że za szybk znikają kreski, ale komputer przelicza dobrze.
Zrób mały test, podjedź na stację, skasuj licznik przebiegu, nalej równą ilość powiedzmy 10 litrów i wyjeździj to paliwo do momentu zapalenia się rezerwy. Wtedy będziesz wiedział ile pali bo przeliczysz sobie to w prosty sposób i będziesz spokojny.
Moja na dziesięciu litrach przejeżdża 150 km, to wychodzi spalanie 6,7L i tak też mi pokazuje komputer, więc wiem że dobrze przelicza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum