Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dci 68 KM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-13, 19:27 Dni otwarte - Sandero
Odwiedziłem dziś salon Decar w Wawie. Chciałem obejrzeć sobie Sandero. Moje spostrzeżenia:
- jak zawsze zawiodłem się na obsłudze. Gdy zacząłem wypytywać o cenę Sandero usłyszałem, że "przecież cena jest na samochodzie". Zamurowało mnie. Poziom obsługi rewelacja.
- Sandero nie powala na kolana. Kolejny kompakt niewyróżniający się z grupy poza ceną. Osobiście kojarzy mi się z nową Corsą. Zmodernizowane wnętrze jest ładniejsze niż w Loganach pierwszej generacji.
- Logan sedan po face-liftingu jest moim zdaniem naprawdę ładny. Dużo ładniejszy niż Sandero i sedan w pierwotnej wersji. Gdybym miał wybierać pomiędzy nimi wybrałbym nowego sedana, ale to moje zdanie
- w Sandero nie oferują diesla. Dla mnie to nieporozumienie. Nie rozumiem, dlaczego dopiero od przyszłego roku ma być wersja z silnikiem wysokoprężnym.
- atrakcyjność wizualna nowego sedana sprawiła, że bardzo zaciekawiony jestem wyglądem nowego kombi.
- w nowych kombi, ale jeszcze przed face-liftingiem jest drobna różnica w logo LOGAN na tylnej klapie. Inna czcionka napisu Renault - taki detal.
Jedno co mi się nie spodobało w nowej stylistyce to ..........pseudo satynowy/chromowany plastik we wnętrzu i na zewnątrz który udaje droższy niż jest, a w rzeczywistości wygląda i jest w dotyku gorszy niż na fotkach. Poprzednie modele nie udawały
Kurczę, ja też oglądałem Sandero i mi się nie spodobało. Na zdjęciach wygląda super, a wrzeczywistości jakoś nie. Jest takie jakieś małe i ciasne zwłaszcza z tyłu mało miejsca na nogi.
No i oczywiście ten otwieracz do butelek zamiast logo...
...a myślałem, że może kiedyś będzie drugim autem w rodzinie...
Bo ty Andrzeju jesteś skrzywiony MCV-ką - teraz świat już nigdy nie będzie taki jak kiedyś... (((;
co racja to racja, jak sie prowadzi na co dzień autobus...
Nie! to przecież jest wóz grabarza...
A faktycznie to ja zawsze lubiłem duże auta. Dlatego najpierw miałem Mini, potem Malucha, potem Seicento...
Ach, jeszcze był Fort Taunus - wygodny jak sofa, niezawodny i miał rozkładane siedzienia i dłuuuuuugą maskę...
Jeżdżę Sandero ponad miesiąc. Na liczniku 3500 km.
Poprzednio jeździłem Loganem. Raczej bym już nie wrócił do poprzedniej Dacii. Za znaczkiem nie tęsknię, bo dostałem breloczek do kluczyków z "niebieską tarczką" (nie było jeszcze otwieraczy do butelek).
Z tyłu tyle samo miejsca jak w Loganie pomimo tego, że sufit ciut niżej. Auto prowadzi się nieco pewniej niz Logankę - nie mam już wrażenia, ża na zakrętach coś się stanie. Zdecydowanie żałuję tylko bagażnika w Loganie. To był bagażnik!
No cóż, Sandero jest obecnie najtańszym na rynku autkiem z gwarancją na 3 lata.
Ja tam zakupu nie żałuję i polecam innym, którzy nie maja kasy a chcą mieć nowe auto i spokój przez trzy lata.
A co do drzwi otwartych to moja żonka wybrała się do salonu w Poznaniu na ul. Kazimierza Wielkiego.
Weszła do środka i czeka, czeka, czeka ale nikt nie podchodzi.
Przyszedł jeszcze jakiś Klient i czekają razem i czekają i czekają i nic. Mimo, że miał byc salon otwarty do 21 zamknęli drzwi i niestety ani wyjść, ani się o coś zapytać. Były na stoliku kredki dla dzieci z napisem SANDERO, ale dzieci nie było
NORMALNIE KATASTROFA - MOŻE DLATEGO ŻADNE SANDERO ( OPRÓCZ MOJEGO) NIE JEŹDZI PO ULICACH POZNANIA???? BRAVO RENAULT
no nieźle
ja mam całkiem miłe doświadczenia z dni otwartych. Najpierw byliśmy z mężem w salonie renault w Kaliszu na ul. Łódzkiej, żeby pojeździć sobie Sandero :) . Miły pan chętnie o samochodzie opowiadał, pojechał na jazdę próbną, wszystko ok. Ale zamówić autko pojechaliśmy do pobliskiego miasta- Ostrowa wlkp. Tam jakoś bardziej nam się obsługa salonu podobała. :) Niestety nie mieli autka do jazdy próbnej :(
Pan poświęcił nam dużo czasu, przedstawił ofertę, nigdzie się nie śpieszył, był bardzo miły i przydatny. Dostaliśmy na koniec firmowe koszulki i kredki wraz z kolorowanką dla dzieci Tłumów nie było, ale obsługa w salonie na wysokim poziomie- mają czas dla klienta, są mili i pomocni. Duży plus mają u mnie za to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum