Wysłany: 2018-08-01, 11:22 Jak wymienić znaczek/emblemat z klapy tylnej Daci Duster?
Witam Koleżanki i Kolegów,
od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Dusterka rocznik 2010 - auto igła, jedyne co jest denerwujące to znaczek Dacia na tylnej klapie, który się przetarł. Schodzi z niego taka jakby folia. Widziałem na allegro czy olx są sprzedawane takie znaczki, jednak nie wiem jak się zabrać do zdjęcia/wypięcia starego znaczka.
Ktoś coś doradzi?
Najpierw kup nowy, zobaczysz, jak to wygląda od tyłu. Ta zasada prawie zawsze działa. Stary możesz przecież nawet połamać, blachy nie rozedrzesz.
W instrukcji widziałem, żeby po prostu podważyć nożem (łyżką specjalną) od dołu i odrywać poprzecznie, odciągać od blachy.
eplus - dzięki za odpowiedź. Są jakieś takie zatrzaski/bolce. Mi bardziej chodziło o demontaż starej, żebym przypadkiem czegoś nie odłamał :)
Masz oryginalną instrukcję czy gdzieś na necie znalazłeś?
No taka łyżka do butów, opon czy plastików, nie stołowa.
Widziałem chyba w fabrycznej serwisówce pdf, rozdział chyba MR45 czy jakoś.
Stary znaczek wywalasz, blachy chyba nie połamiesz.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-08-02, 13:08
w razie biedy zawsze można użyć piankowej taśmy dwustronnie klejącej, trzyma bardzo solidnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum