Wysłany: 2018-08-14, 23:25 Dacia Sandero II (rok produkcji 2017) - składanie kanapy
Witajcie.
Mam pytanie następujące:
Akurat się tak złożyło, że przyszedł w końcu ten moment, iż będę musiał przewieźć duży gabarytowo ładunek. Wiem, że w swojej Dacii Sandero II mogę powiększyć przestrzeń bagażową, ale o ile nie mam problemu ze złożeniem do (prawie) poziomu oparć tylnej kanapy, o tyle nie mam pojęcia, czy i jak złożyć można samo siedzenie. Według instrukcji, którą dostałem (załącznik), można je po prostu ustawić pionowo za fotelami przednimi. Próbowałem jednak znaleźć jakiś guzik, zaczep etc. zwalniający siedzenie z pozycji (podobnie jak guziki w oparciu umożliwiają ich złożenie) -lub po prostu pociągnąć siedzenie ku przodowi - lecz zupełnie bezskutecznie. Czy to oznacza, że w tym modelu i typie Dacii siedzenia nie da się złożyć, czy też robię coś nie tak?
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1963 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-08-15, 16:59
W MCV II na 100% da się złożyć siedzisko tylnej kanapy jak na załączonym zdjęciu z pierwszego posta tego tematu. Możliwe, ze w sandero II nie ma takiej opcji ale nie wieżę aby Dacia zrobiła takie dziadostwo ( miałem tak w lanosie z 2000r). Z ciekawości będę musiał przejść sie do auta Teściowej i zobaczyć ale moge zrobić to dopiero w niedzielę bo dzisiaj wyjechałem nad morze.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2018-08-15, 20:07
zwadaa napisał/a:
Nie da się tak złożyć. W Dusterze jest identyczny obrazek i na tym się kończy takie składanie.
W moim się da bez problemu. Trzeba zrobić tak jak na rysunku - włożyć rękę pomiędzy siedzisko a oparcie i pociągnąć łukiem do góry. Tylko najpierw trzeba otworzyć z obu stron tylne drzwi.
Ostatnio zmieniony przez PiotrWie 2018-08-15, 20:08, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum