Marka: dacian conected by orange
Model: duster
Silnik: 1.6sce
Rocznik: 2018
Wysłany: 2018-08-24, 10:23
Jeszcze nie zapłaciłem czy ktoś oby tylko w temacie mógł by mi powiedzieć czy dobrze robię bobrać sl connected by Orange limited??
Czy może lepiej coś skonignorować i poczekać.
Mi osobiście wydaje się że ta wersja ma wszystko co potrzeba ale może się mylę? ?
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-24, 10:57
Ja kupowałem. Z zakupu zadowolony jestem, ale.. poproś o niemontowanie ramki tablicy rejestracyjnej z tyłu. Po dziadowsku blachowkrętami w blachę wkręcają.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2018-08-24, 11:01
Kubuch napisał/a:
1,6 to muł bagienny. Jak jeździłeś tylko 1,2 to się mocno rozczarujesz swoim egzemplarzem :(
Polecałbym jednak się przejechać 1,6 SCe zanim go kupisz...
Zależy z czym porównywać - przy maluchu rakieta, przy ferrari muł. Jak dla mnie - zupełnie wystarczający na polskie drogi - no chyba że ktoś koniecznie musi wyprzedzać na trzeciego, kolumny kilku samochodów itp. I żeby uprzedzić wpisy - miałem BMW 2,5 R6, R25 z 2,9 V6 i oczywiście jeździły lepiej - ale było to jakiś czas temu - drogi były mniej zatłoczone.
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-24, 11:15
Belphegor napisał/a:
Ja mam na nity.
A też w alejach kupowałeś?
Może od pracownika zależy, który takie zadanie otrzymał. Mi blachowkrętami w blachę się władowali.
PiotrWie napisał/a:
no chyba że ktoś koniecznie musi wyprzedzać na trzeciego
Eeee tam. Człowiek kupę kasy płaci, to chce mieć trochę przyjemności z jazdy. Jeden woli 1.6 ciągnąć pod wysokie obroty, albo turlać się bezpłciowo z punktu A do punktu B, inny woli momentem pojeździć i czuć z tego jakąś przyjemność. O gustach się nie dyskutuje. Na pewno ktoś kto jechał 1.6 i wsiadł do 1.2 odczuł różnicę im-plus.
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2018-08-24, 11:51
Prezes napisał/a:
PiotrWie napisał/a:
no chyba że ktoś koniecznie musi wyprzedzać na trzeciego
Eeee tam. Człowiek kupę kasy płaci, to chce mieć trochę przyjemności z jazdy. Jeden woli 1.6 ciągnąć pod wysokie obroty, albo turlać się bezpłciowo z punktu A do punktu B, inny woli momentem pojeździć i czuć z tego jakąś przyjemność. O gustach się nie dyskutuje. Na pewno ktoś kto jechał 1.6 i wsiadł do 1.2 odczuł różnicę im-plus.
Tylko niestety codziennie pokazują po kilku w wiadomościach co chcieli poczuć przyjemność z jazdy. Oraz takich co jechali prawidłowo ale mieli nieszczęście jechać naprzeciw takiego. Ale każdy uważa ze jemu się przecież uda.
Jak ktoś chce poczuć przyjemność z jazdy - to są rajdy dla amatorów gdzie zamykają odcinki dróg.
Wysłany: 2018-08-24, 12:25
PiotrWie napisał/a:
Jak ktoś chce poczuć przyjemność z jazdy
Utożsamiasz przyjemność z jazdy z zapierniczaniem, a mi nie o to chodzi. I nie chodzi o moc. Po pierwszym dieslu z 85 KM na pokładzie (zresztą Duster) stałem się fanem momentu obrotowego. Jak jeździłeś to powinieneś wiedzieć o co mi chodzi i wcale nie o zapierdzielanie. Nawet 3-cylindrówka w Pugu 301, bez turbiny, jak dla mnie fajnie się zbierała, bo jej trochę moment obniżyli i lepiej niż mocniejsze 4-cylindrówki o wyższej nieco mocy. Na wyższych biegach spokojnie pod górkę się zbiera. Są momenty i to nie na prostej, gdzie niektórzy jak ja to doceniają.
Wysłany: 2018-08-24, 13:06
Prezes napisał/a:
PiotrWie napisał/a:
Jak ktoś chce poczuć przyjemność z jazdy
Utożsamiasz przyjemność z jazdy z zapierniczaniem, a mi nie o to chodzi. I nie chodzi o moc. Po pierwszym dieslu z 85 KM na pokładzie (zresztą Duster) stałem się fanem momentu obrotowego. Jak jeździłeś to powinieneś wiedzieć o co mi chodzi i wcale nie o zapierdzielanie. Nawet 3-cylindrówka w Pugu 301, bez turbiny, jak dla mnie fajnie się zbierała, bo jej trochę moment obniżyli i lepiej niż mocniejsze 4-cylindrówki o wyższej nieco mocy. Na wyższych biegach spokojnie pod górkę się zbiera. Są momenty i to nie na prostej, gdzie niektórzy jak ja to doceniają.
Osobiście odczuwam przyjemność z jazdy rowerem lub na nartach - samochodem jeżdżę bo muszę. Ale przedwczoraj gdyby nie to że jeżdżę spokojnie i Dusterem - to już bym nic dziś nie napisał - uciekłem praktycznie do rowu przed mistrzem co "ma audicę z dużą mocą" i wyprzedza dwa samochody przed samym zakrętem.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-24, 13:15
bromkalukasz napisał/a:
Decżyją zapadła jutro kupuje auto z salonu na Alejach Jerozolimskich .
Czy ktoś dokonywal
u nich zakupu i czy jesteście zadowoleni??
Z salonami RRG jest taki problem, że nie mają wypracowanego jednolitego standardu obsługi klienta i tak naprawdę najwięcej zależy od tego na którego sprzedawcę trafisz- czyli zależy od osoby a nie od salonu. Jedni utrzymują stały kontakt z klientem a innych nie jesteś w stanie znaleźć po złożeniu zamówienia (ani mail ani telefon). Ja na przykład kupowałem na Puławskiej (tego żałuję) na podstawie pisemnej oferty otrzymanej na maila z Jerozolimskich. I wbrew temu co na wstępie usłyszałem na Puławskiej (jesteśmy tą samą firmą i w każdym salonie RRG dostanie Pan takie same warunki zakupu), sprzedawca bardzo się zdziwił gdy pokazałem ofertę z Jerozolimskich, która była korzystniejsza niż jego. Koniec końców została zaakceptowana, ale jednak niekonsekwencja jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum