Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-01, 09:32
Tylko nie podawaj miejsca parkowania.
A ogłoszeń masz pełno z dojazdem 24h.
I masz wydatek, dorabiaj od razu 2 klucze!
Ciekawe jak ubezpieczałeś samochód? Przecież pytają ile masz kluczy!
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-01, 13:55
Do OC pytają o dwie pary ?
Myślę że wątpię....
Tak poza tym wystarczy "po włamaniu" pójść z wymontowanym bębenkiem i bez problemu dorobią...
Pozostanie jeszcze zakodowanie immobilizera.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2018-09-01, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-01, 14:12
DrOzda napisał/a:
Do OC pytają o dwie pary ?
Do AC ubezpieczyciel pyta, i ma rubrykę na to, OC to inne ubezpieczenie, można mieć skobel.
Kolega Lordi nie może się dostać do samochodu, bo nie ma kluczyków, to jak wyjmie bębenek? Pogotowie kluczykowe to potrafi.
Ubezpieczyłem normalnie nie pytają ile masz kluczy,samochód otworzony zadzwoniłem z pogotowia tego jak podał kolega BogdanK.Koszt 120 zł co prawda zajeło to 40 sekund ale musiałem przepakować graty.Dzisiaj rano odkręciłem obudowę kierownicy i chciałem się dostać do stacyjki no niestety u dołu wystaje jakiś bolec metalowy wciskałem wkrętakiem ale nie można wyjąć stacyjki.Jest oczywiście imobilajzer.
Byłem w ASO i pytałem o dorobienie kluczyka tera uwaga zaśpiewali mi 800 zł rozbój w biały dzień.Na razie nie zamawiałem. Znalazłem gościa na ul .Zawiszy Czarnego ale ma dzisiaj pozamykane więc nici z info jaka cena ponoć dobry fachowiec w tym temacie zadzwonię w poniedziałek .Jeszcze pozostaje kwestia zakupu na Allegro taki zestaw
https://allegro.pl/dacia-logan-stacyjka-wkladki-drzwi-korek-wlewu-i7208268067.html
Pytanie może ktoś będzie wiedział czy jakbym zakupił i założył taki zestaw to odpali samochód czy trzeba zaprogramować coś aby zagadał .
Wysłany: 2018-09-01, 16:44
Sprzedają na aledrogo klucze, można udać się do punktu gdzie programują i dorobią, mnie też ASO proponowało za 700 klucz z czekaniem bo z Paryża miało iść.
Co do tego zestawu, do z jakiegoś szrotu, ale są dwa klucze do zaprogramowania /zaleta/, wkładki też, cewka w stacyjce to nie wiem czy ma w środku elektronikę, ale chyba to jest tylko sama cewka. Zdaje się odbiornik jednak montują w bloku silnika. W każdym bądź razie została tylko robocizna.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-09-01, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
Sam sobie dorobilem .
To z aukcji nie odpali, potrzebny jest jeszcze ECU do odpalenia , czyli ECM.
Jak cos to szukaj sobie - "zestaw startowy" w aukcjach
Wysłany: 2018-09-02, 09:07
Ciekawe, ale by to zainstalować trzeba zrezygnować z Rfid w kluczyku. Tutaj kolega musi sobie odtworzyć kluczyk z chipem, potem chip pod maska przykleić, by silnik zawsze startował, dopiero później zainstalować immobiliser z chipami . Chyba na jedno wychodzi, no może przycisk dostajemy start/stop. Ja mam niezależny immobiliser , gdzie sterownik radiowy z kodem dynamicznym mam w portfelu lub na łańcuszku w kieszeni. Działa do 5m i dochodzi jeszcze funkcja antyporwaniowa. Montaż mojego urządzenia zleciłem od razu chłopakom z ASO przy odbiorze samochodu.Kluczyk w stacyjce to osobna sprawa.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-09-02, 09:09, w całości zmieniany 1 raz
No tak tylko że w salonie chcieli 800 zł plus moje holowanie. Zawsze wyszło trochę taniej i szybciej ale to i tak dziadostwo dla mnie takie ceny. Nauczą na całe życie i koszmar minionego lata 😁
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum