Gniazdo USB jest tak jak napisał kolega powyżej za uchwytem. Bierzemy kabelek jaki chcemy i podpinamy do telefonu. Jedyny problem jaki występuje z tym wbudowanym gniazdem USB (przeczytałem w jakimś artykule o Dusterze), że ma mały prąd ładowania i przy nowoczesnych smartfonach przy włączonej nawigacji, może nie nadążać z ładowaniem.
Potwierdzam cenę, zapłaciłem 130zł
Po kilku dniach użytkowania jestem zadowolony. Ktoś, kto czyta komunikaty z radia może być niezadowolony. Sam uchwyt jest bardzo stabilny i estetyczny. Ja osobiście polecam.
Zamontowałem uchwyt na nawiew do Duster II, ten magnetyczny z akcesoriów. Uchwyt trzyma się mocno w "kratce nawiewu", chociaż sama kratka (okrągła) wiadomo, nie jest stabilna, ale można to ustawić tak żeby nie "latało". Magnes trzyma mocno, i to za mocno wręcz gdyż po odczepieniu tel. z uchwytu blaszka zostaje w uchwycie, odkleja się od tel./etui. Za słaby klej na blaszce. Rozwiązanie - klej epoksydowy, blaszka przyklejona "na stałe" do etui. Trzyma elegancko. Uchwyt jest zgrabny, elegancki, niewielkich rozmiarów, ładnie to wygląda. Polecam.
W zestawie są dwie blaszki, mała i duża :)) Mała wystarcza w zupełności do tel.
Ostatnio zmieniony przez Idar 2018-09-26, 11:03, w całości zmieniany 2 razy
Zamontowałem uchwyt na nawiew do Duster II, ten magnetyczny z akcesoriów. Uchwyt trzyma się mocno w "kratce nawiewu", chociaż sama kratka (okrągła) wiadomo, nie jest stabilna, ale można to ustawić tak żeby nie "latało". Magnes trzyma mocno, i to za mocno wręcz gdyż po odczepieniu tel. z uchwytu blaszka zostaje w uchwycie, odkleja się od tel./etui. Za słaby klej na blaszce. Rozwiązanie - klej epoksydowy, blaszka przyklejona "na stałe" do etui. Trzyma elegancko. Ogólnie jest git :) Polecam ten uchwyt.
ja mam kupiony na ALI przyklejony do panelu nawiewu nad radiem a do samego telefonu mam na taśme 2stronną w zestawie co była. Jako że mam etui to nie mam problemu z tym by się trzymało wszystko
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 282 Skąd: LU
Wysłany: 2018-10-08, 14:19
Mam akcesoryjny.
Wszystko co napisali przedmówcy się zgadza.
Moje rozwiązanie problemu:
w telefonie blaszka przyklejona trochę wyżej, więc środek cięzkości jest przesuniętu mocno do dołu względem kratki nawiewu.
W efekcie zjawisko przekręcania się telefonu z kratką jest marginalne.
Hmm ciekawe rozwiązanie... możesz napisać jak ci się sprawdza to mocowanie?
Który uchwyt wybrałeś ? Bo u mnie wchodzi w grę albo magnetyczny albo grawitacyjny, nie wiem czy magnetyczny utrzyma telefon
Też mam ten uchwyt. Wybrałem magnetyczny i dokupiłem kilka blaszek, bo w sumie mamy trzy telefony, które czasem tam montujemy.
Uchwyt bez problemu utrzymuje telefon, ale jeżeli masz model z zaokrąglonymi plecami (jak mój LG G3) to przy dotyku możesz czuć potrzebę przytrzymania telefonu, bo się delikatnie rusza na uchwycie. To raczej psychiczna potrzeba niż faktyczna niestabilność.
Wygląda estetycznie i działa dobrze.
Z grawitacyjnym jest ten problem, że nie da się ustawić telefonu poziomo.
W sumie masz racje przy grawitacyjnym odpada poziome ustawienie telefonu... chyba że ktoś nie ma potrzeby trzymania telefonu w poziomie.
A jeszcze pytanie odnośnie montażu tego uchwytu do telefonu, jest to takie proste jak pokazane jest na stronie RoundMount ?
Na ich filmie jest wszystko pokazane.
Ja jakoś go przeoczyłem i zainstalowałem samodzielnie bez żadnych instrukcji i też dało radę.
Najlepiej naszykuj sobie jakieś plastikowe cienkie elementy do podważania oprawy nawiewów, żeby śrubokrętem ich nie porysować. Ja używałem narzędzi do ściągania opon rowerowych.
Odebrałem swojego Dusterka i pojawił się problem montażu telefonu. Moją uwagę zwróciło dziwne gniazdo na seryjnym radiu. Okazało się że to system z Renault R&GO. Zamówiłem dedykowany uchwyt. Tak się to prezentuje.
Ja koniec końców skusiłem się na produkt Roundmount.pl, który zareklamował w innym wątku producent. Narazie jestem bardzo zadowolony
Chodzi mi o który masz uchwyt i czy z ładowaniem :
-Standardowy
-Magnetyczny
-Grawitacyjny
-Magnetyczny z ładowarką (Qi)
-Grawitacyjny z ładowarką (Qi)
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-12-18, 14:58
Nie zabijajcie od razu, bo ja tak tylko z ciekawości- co Was generalnie skłania do używania tych wszystkich uchwytów "innych niż przysysane do szyby"? Od lat mam taki na szybę i służy mi już w drugim z kolei samochodzie i... nie widzę wad...
Dzięki Dymek za wpis, bo już myślałem, że jestem jedynym dinozaurem w kwestii uchwytów na szybę. Uważam, że jest spoko, najwyżej za dychę wymienię na nowszy model.
Chodzi mi o który masz uchwyt i czy z ładowaniem :
-Standardowy
-Magnetyczny
-Grawitacyjny
-Magnetyczny z ładowarką (Qi)
-Grawitacyjny z ładowarką (Qi)
Mam magnetyczny bez ładowarki. Moje telefony nie wspierają ładowania indukcyjnego, więc nie zależało mi na tym.
Żeby taki uchwyt mógł działać, telefon musi być w jakimś pokrowcu lub etui, a między etui a plecki telefonu wkłada się (ew. wkleja) blaszkę.
Blaszka nie blokuje NFC, więc bez problemu można płacić telefonem itd.
Dymek napisał/a:
Nie zabijajcie od razu, bo ja tak tylko z ciekawości- co Was generalnie skłania do używania tych wszystkich uchwytów "innych niż przysysane do szyby"? Od lat mam taki na szybę i służy mi już w drugim z kolei samochodzie i... nie widzę wad...
Ja też nie widziałem, dopóki nie przesiadłem się do Lodgy. Tu podstawa szyby znajduje się bardzo daleko od kierownicy. Nie mogłem znaleźć żadnego miejsca na szybie takiego, żeby telefon był w zasięgu ręki bez odrywania pleców od oparcia fotela i jednocześnie nie zasłaniał widoczności.
Jedyne takie miejsce znalazłem po lewej stronie od kierownicy, przy słupku drzwi kierowcy, ale jestem praworęczny i nie wytrzymałem długo.
Jak się pojawiło rozwiązanie mocowane do deski postanowiłem spróbować i jestem bardzo zadowolony.
Ostatnio zmieniony przez SWilk 2019-12-18, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Ford/Dacia
Model: Fiesta/Duster
Silnik: 1,4i LPG/ Blue dCi 115 4WD
Rocznik: 2013 Trend, GoldX/2020 Ptestige Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 369 Skąd: KR
Wysłany: 2019-12-20, 21:05
Dymek napisał/a:
Np. częsty tranzyt przez Słowację.
GRL napisał/a:
A jak z jakością połączeń przez telefon "przyssany" mocnym magnesem?
Nie stwierdziłem pogorszenia jakości rozmów ( ale może mało gadam); jakości/siły sygnału, internetu, czy GPS a tu mapy googla i yanosik włączone prawie cały czas.
_________________ miała być Sandero Laureate tce, jest Fiesta mk7, no i Duster
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum