Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Wysłany: 2018-01-30, 13:02 Test zegarów test mode
Cześć wszystkim czy ktoś może pomóc.
Chciałbym zrobić test wskaźników w Reno Clio IV z 2013 roku.
Mam głównie problem ze wskaźnikiem paliwa ostatnio strasznie szaleje.
Nie wiem czy jest jakaś kombinacja przy uruchamianiu samochodu czy może da się to zrobić przez Medianav
Może ktoś coś wie
Pozdrawiam
W Dacii test wskaźników włącza się : wciśnięcie i przytrzymanie przycisku kasowania licznika dziennego i włączenie zapłonu. Jak się przełączy przyciskiem sekwencyjnie przełączamy funkcje. Test licznika i obrotomierza trwa cały czas.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-11-10, 17:10
Nie bombowiec, ale tankuja na zalaczaym zaplonie. Wtedy komp nie widzi przybywajacego paliwa. Dopiero jak przekrecisz klucz w pozycje 0 i wlaczysz spowrotem to ecu zczytuje poziom paliwa z plywaka.
Tak niestety dziala reno. Po zaplonie czyta stan paliwa i wskazuje. Wskazuje tylko ubytek na podstawie swoich przeliczen. Nie jest przystosowany do tankowania w locie ( tak jak merc). Dopiero po wylaczeni zczytuje drugi raz i znow pokazuje prawidlowy stan. Sprobuj.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-11-10, 22:52
spróbuj odłączyć akumulator na jakiś czas. Podobnie miałem w poprzedniej dacii z tym, że ja wyjeździłem paliwo do rezerwy i po do tankowaniu 5l stan paliwa się nie podniósł i rezerwa dalej się świeciła. Po do tankowaniu kolejnych 15l sytuacja dalej się nie zmieniła. Dopiero po zatankowaniu auta do pełna wszystko wróciło do stanu pierwotnego. Ty zatankowałeś auto do pełna i dalej masz takie same wskazania więc uważam, że albo trzeba odłączyc akumulator albo przejechać 100-150km i znowu pojechać na stację zatankować ( tym razem na wyłączonym zapłonie) i moze wtedy problem zostanie rozwiązany. jak nie to ASO
Ostatnio zmieniony przez dudu$ 2018-11-10, 22:53, w całości zmieniany 1 raz
obstawiam na przywieszenie się pływaka albo mu przejdzie w wraz z ubywaniem paliwa(ale mało prawdopodobne) ale najszybciej podczas następnego tankowania mi sie też tak czasem zdarza jak leje pod korek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum