Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe B4DB400
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 25 razy Dołączył: 26 Sty 2018 Posty: 944 Skąd: EL
Wysłany: 2018-12-06, 19:56 Powiększenie czcionki na forum
Powoli wzrok mi wysiada od tej drobnej czcionki czytanych postów na forum. Czy można ją jakoś powiększyć bez rozciągania tekstu poza marginesy ekranu? Nie chce mi się przesuwać każdej linijki z lewej do prawej.
Coś mi się wydaje, że eio próbuje czytać forum na komórce.
A tam faktycznie powiększenie czcionki wymaga przesuwania strony w poziomie. Mnie też to męczy, do tego stopnia, że przestałem zaglądać z komórki i wpadam już tylko w przerwie z pracy.
Jest "proteza" w postaci responsywnej skórki do phpbb by przemo, którą ktoś popełnił parę lat temu. Nie jest to może rozwiązanie tak dobre jak przejście na nowy silnik, ale jest proste i zajmuje 5 minut, a pozwala czytać forum w miarę wygodnie na urządzeniach mobilnych. Testowałem ją kiedyś na swoim forum, które już niestety nie istnieje (niech spoczywa w pokoju) i spisywała się całkiem nieźle jako unowocześnienie tego już leciwego skryptu.
http://przemo.org/phpBB2/...ic.php?p=811506
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-01-29, 16:00
montagros, ta skórka jest mocno dziadowska. Dla podstawowych funkcji się sprawdza.
Na jej podstawie robiłem skórkę dla Pentax.org.pl
W trakcie prac wyszło że praktycznie powstała od nowa plus modowanie silnika forum żeby nie wyświetlał obrazków (właściwie to lepiej byłoby zbudować skórkę na trybie tekstowym phpbb2przemo niż na graficznym)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum