Dobry.
Dziś odebrałem swojego Dustera II z MNE.
Czy jest jakiś nieinwazyjny sposób, żeby sprawdzić jaką dostałem wersję.
Na iPhone Siri przy pomocy klawisza mordki na kierownicy działa.
W kazdym razie super ze w koncu zwiekszyli ladowanie telefonu, bo teraz po przejechaniu prawie calej A2 ledwo mi sie iPhone byl w stanie naladowac :D
W moim przypadku w samsungu jak jest odpalona nawigacja w telefonie i bajka dla dziecka (na dzielonym ekranie), to traci 1% baterii na minutę jak jest wpięty w port usb MNE, więc muszę mieć inną ładowarkę, by coś ładował.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 20:00
tomeveris napisał/a:
nie no trzeba chyba będzie kupić przez serwis
Ale jak wiesz , to zawsze ma krótkie nogi. Miałbyś znów tylko pół roku na aktualizacje starych map. Jest już nowe Naviextras Dacia dla najnowszego systemu.
Ja nie mam problemu zeby kupic nowe MNE 3.0 przez serwis, w taki bajer mogę zainwestować te 1300pln. Najwyżej stare z DAB pojdzie do Dustera żony a to najstarsze MNE bez DAB sprzedam komuś kto potrzebuje tylko navi.
Ja nie mam problemu zeby kupic nowe MNE 3.0 przez serwis, w taki bajer mogę zainwestować te 1300pln. Najwyżej stare z DAB pojdzie do Dustera żony a to najstarsze MNE bez DAB sprzedam komuś kto potrzebuje tylko navi.
no właśnie... jestem za
Nie ma problemu, poczekam tylko aż ktokolwiek mi potwierdzi, że nowe MNE 3.0 będzie się dało bez problemu podpiąć pod auto ze starym MNE 2.0 i mogę zakupić. To, że wtyczki są takie same to za mało dla mnie :D
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-22, 10:42
Teoretycznie będzie się można podpiąć, kłopot z dodatkowymi klawiszami na kierownicy , które uruchamiają rozpoznawanie mowy. Na ekranie dotykowym można to na piechotę uruchomić.
W nowej Dacii wydawanej w 2019 mają być lepsze jakościowo mikrofony!!! zgodne ze standardem Android Auto i Car Play!
USB w starym , "konfliktowym" miejscu, ale o większym obciążeniu. Ekran pojemnościowy, pozwalający niektóre aplikacje "powiększać" dwoma! palcami. Niestety podają: pogorszenie kolorystyki i odcieni na tym ekranie. Czy to prawda , zobaczymy. Uważam, że największą wadą MN jest jej umieszczenie za nisko dla wzroku kierowcy. Może jakiś system HUD rozwiązał by sprawę?
Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-22, 10:45, w całości zmieniany 1 raz
Teoretycznie będzie się można podpiąć, kłopot z dodatkowymi klawiszami na kierownicy , które uruchamiają rozpoznawanie mowy. Na ekranie dotykowym można to na piechotę uruchomić.
W nowej Dacii wydawanej w 2019 mają być lepsze jakościowo mikrofony!!! zgodne ze standardem Android Auto i Car Play!
USB w starym , "konfliktowym" miejscu, ale o większym obciążeniu. Ekran pojemnościowy, pozwalający niektóre aplikacje "powiększać" dwoma! palcami. Niestety podają: pogorszenie kolorystyki i odcieni na tym ekranie. Czy to prawda , zobaczymy. Uważam, że największą wadą MN jest jej umieszczenie za nisko dla wzroku kierowcy. Może jakiś system HUD rozwiązał by sprawę?
Obrazek
A skad wiadomo, że mają być lepsze mikrofony? Bo to naprawdę świetna informacja, gdyż dużo korzystam z zestawu głośnomówiącego. Ekran pojemnościowy? W końcu :D
A co do tego przycisko to ja na kierownicy mam przycisk głośnomówiący, więc tutaj chyba nie będzie problemu?
Wysłany: 2018-12-22, 11:48
alhaz napisał/a:
A skąd wiadomo, że mają być lepsze mikrofony? Bo to naprawdę świetna informacja, gdyż dużo korzystam z zestawu głośnomówiącego. Ekran pojemnościowy? W końcu :D
A co do tego przycisku to ja na kierownicy mam przycisk głośnomówiący, więc tutaj chyba nie będzie problemu?
O mikrofonach mówią już podczas testów tego urządzenia. Z resztą, taki jest wymóg aplikacji, by można je było stosować w samochodzie. I Renault/Dacia podpisały do tego specjalny akces.
Ekran wiadomo rezystywny, zmieniają na nowoczesny pojemnościowy, takie czasy.
Jak masz przycisk , pewnie od SIRI , to w najnowszych instrukcjach podają go, tak że, powinien pasować. Kto go ma, to dobrze.
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-22, 21:28
paul7 napisał/a:
Coraz więcej aplikacji jest dostosowanych do Android Auto. WAZE, Goggle Map, będzie Coyote. Ciekawe czy nasz Yanosik da się podpiąć?
Tak , jeśli deweloper Yanosika spełni wymogi od Google. Czyli raczej nie bardzo. Zwłaszcza że Google wymaga żeby blokować grzebanie w nawigacjach podczas jazdy ze względów bezpieczeństwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum