Teraz u mnie sytuacja jest taka, że termin nadal jest na 13.12, ale Dokkera wciąż nie ma. Podobno nadal jest w Polsce, jak to powiedział dealer: "zakleszczył się w Kleszczewie". Tydzień temu narobił mi nadziei, ale już zwątpiłem, że w tym roku będzie.
Czy w przypadku twojego Dokkera coś ruszyło?
Moje Lodgy dalej gnije w Kleszczewie i mam już ponad miesiąc obsuwy, a ja pomału mam chęć rezygnacji z zakupu i zakup używki, bo bez auta jest ciężko (na stare znalazł się kupiec co potrzebował takiego "na jutro bez negocjacji", więc się pozbyłem, bo auto miało być w następnym tygodniu i na razie męczę się ponad miesiąc bez auta).
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 814 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2019-01-07, 14:10
Mój Duster w dniu dzisiejszym zostanie zmontowany. Może już powstał?. Sprzedawca wstępnie poinformował mnie, że odbiór może nastąpić po 20 stycznia - jeśli ie nastąpią żadne problemy związane z dostawą i papierologią na składzie celnym. Zamówienie złożone we wrześniu z warunkiem rocznika 2019.
Teraz u mnie sytuacja jest taka, że termin nadal jest na 13.12, ale Dokkera wciąż nie ma. Podobno nadal jest w Polsce, jak to powiedział dealer: "zakleszczył się w Kleszczewie". Tydzień temu narobił mi nadziei, ale już zwątpiłem, że w tym roku będzie.
Czy w przypadku twojego Dokkera coś ruszyło?
Moje Lodgy dalej gnije w Kleszczewie i mam już ponad miesiąc obsuwy, a ja pomału mam chęć rezygnacji z zakupu i zakup używki, bo bez auta jest ciężko (na stare znalazł się kupiec co potrzebował takiego "na jutro bez negocjacji", więc się pozbyłem, bo auto miało być w następnym tygodniu i na razie męczę się ponad miesiąc bez auta).
Dzisiaj nareszcie odebrałem swojego Dokkera.
Podsumowując:
- 2018.10.05 - podpisanie umowy w salonie (Dokker był już zamówiony wcześniej przez dealera),
- 2018.11.15 - przewidywana data odbioru pojazdu (zapisana w umowie),
- 2019.01.14 - odbiór auta,
czyli 2 miesiące obsuwy.
Na swoje lodgy się nie doczekam, bo opóźnienie wynikało z "uszkodzenia dachu" i miałem wybór: albo zrezygnować albo czekać kilka tygodni na nowy dach i naprawę i rabat.
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-01-18, 13:35
Jeśli przerabiałeś już kontakt z Renault Polska, to pozostaje Ci już tylko reklamacja do centrali Renault w Paryżu. Jednak prawie na 100% każą się kontaktować z dealerem i lokalnym importerem.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-01-18, 13:43
Ok, przyjmuję skargę. Z dostawami jest bardzo duży problem i niestety ze skrajności w skrajność. Albo nic nie przyjeżdża, albo wszystko naraz. Wczoraj dowaliło 8 lor naraz (każda z 8 samochodami), a plac już wcześniej był pełen. Po tym wszystkim straciłem kontakt z osobą, która przyjmuje dostawy. Chyba się przegrzał, bo przestał kontaktować. Dobrze, że chłodno było na dworze.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
taisio napisał/a:
Ja zamawiałem 19 listopada a odebrałem dziś 23 stycznia zgodnie z tym co dealer mowił przy składaniu zamówienia. U mnie wszystko było OK
Pozdrawiam
4x4 czy 4x2?
Gratulacje i bezawaryjnego korzystania z auta!
4x2.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez taisio 2019-01-23, 18:56, w całości zmieniany 2 razy
Ja zamawiałem 19 listopada a odebrałem dziś 23 stycznia zgodnie z tym co dealer mowił przy składaniu zamówienia. U mnie wszystko było OK
Pozdrawiam
Zachęcony tą informacją zadzwoniłem do swojego dealera. Mój Duster (1.6 SCe 2WD) zamówiony pod koniec listopada podobno już jest na składzie celnym. Czyli wygląda na to, że rzeczywiście na te wersje zamówione w listopadzie obecnie czeka się około 2 miesięcy.
@macminer - Oby, ja zamawiałem na początku grudnia, z tym, że 4x4 i sprzedawca mówił, że 2 miesiące, ale jednocześnie dodał, że z 4x4 więcej komplikacji bo inna skrzynia itd. więc nie wiem czy to nie wydłuża dodatkowo czasu produkcji.
Wczoraj złożone zamówienie z terminem na 30 kwietnia 2019. - Dacia Sandero Stepway z LPG. Z niepokojących informacji, podobno wstrzymali produkcję dla Polski tego modelu, aby ratować sprzedaż "starej" unii. Zobaczymy co będzie, z informacji dealera - średni czas oczekiwania 12-14 tygodni dla ostatnio odbieranych aut.
No ale w związku z tym, że leasing, jeszcze tydzień potrwa nim wyjadę nim z salonu.
No i jak, już wyjechałeś?
Mój stoi u dealera od 1 lutego. Odbiór przewidziany na 11 lutego. 10 dni na załatwienie papierkowej roboty i zamontowanie alarmu? Jak dla mnie to stanowczo za długo. Jednak Dacia to nie Mercedes...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum