Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4
Rocznik: była 2011 - jest 2018
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 124 Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2018-05-17, 20:30
Dzisiaj mój DUSTER poszedł do nowego właściciela - w zeszły weekend (piątek) przekroczyłem 100.000 km - nie mam co narzekać poza drobnymi sprawami typu podświetlenie (żarówka), niedziałający klakson - mam same dobre wspomnienia - auto w sumie bardzo przypadkowo sprzedane (nigdzie nie ogłaszałem) i nowy właściciel na bank będzie zadowolony - w lutym wstawiłem nowy aku, tarcze i klocki - a wczoraj wymiana oleju i wszystkie filtry - miał śmigać do jesieni - ale niech inni tez się cieszą :) - prawie "łza" w oku się zakręciła - szkoda - ale nie na długo - jutro odbieram nowego (wczoraj zarezerwowany - dzisiaj zapłacony - jutro do odbioru) - żadne 5 miesięcy czekania trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno - oczywiście powtórka czyli 4x4 i dci 110
Dzisiaj mój DUSTER poszedł do nowego właściciela - w zeszły weekend (piątek) przekroczyłem 100.000 km - nie mam co narzekać poza drobnymi sprawami typu podświetlenie (żarówka), niedziałający klakson - mam same dobre wspomnienia - auto w sumie bardzo przypadkowo sprzedane (nigdzie nie ogłaszałem) i nowy właściciel na bank będzie zadowolony - w lutym wstawiłem nowy aku, tarcze i klocki - a wczoraj wymiana oleju i wszystkie filtry - miał śmigać do jesieni - ale niech inni tez się cieszą :) - prawie "łza" w oku się zakręciła - szkoda - ale nie na długo - jutro odbieram nowego (wczoraj zarezerwowany - dzisiaj zapłacony - jutro do odbioru) - żadne 5 miesięcy czekania trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno - oczywiście powtórka czyli 4x4 i dci 110
Dostępny bez czekania , tylko dlatego , że silnik diesla.
Hej, widzę, że na co niektórych kolegach CPN-y nieźle zarabiają , a co niektórzy, życie spędzają za kółkiem ha,ha. Mój Dusterek od wyjazdu z salonu 21 sierpnia 2018r, ma na liczniku całe 2880 km
Sandero 2017 - przez 1,5 roku 13k km - zero awarii. Dalej bez problemu.
Honda City 2009 - przebieg 130k km - wymieniłem tylko amortyzatory z przodu ( z mojej winy ) + małe problemy z klimatyzacją ( cieknące uszczelniacze). Dalej bez problemu.
Hyundai i10 2008 kupiony w 2014 z przebiegiem 70k km - aktualnie 113k km w tym czasie jedynie łącznik stabilizatorów + łożysko w skrzyni biegów. Dalej bez problemu.
PS. nie pisałem o podstawach jak płyny, klocki itp... to podstawa. Tylko to co padło ponadto.
Ostatnio zmieniony przez Killer King 2019-04-07, 19:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum