Wysłany: 2019-01-17, 12:23 folia ochronna duster II
cześć,
czy ktoś z Was spotkał się z wykrojami folii na Dustera?
czołgam się czasem przez jakieś chaszcze, nie chciałbym zedrzeć lakieru do "mięsa".
chciałbym okleić folią bezbarwną przód, ranty drzwi, tylne części nadkoli. mam możliwość kupienia wyciętej folii, co by ułatwiło sprawę -> ale nie mam szablonu, templatki, wykroju - jakkolwiek to nazwać :) a wymiarowanie samemu ze zdjęć jest czasochłonne i żmudne... wolałbym tego uniknąć.
_________________ =nie znam się, ale chętnie doradzę=
Skontaktuj się z OVERLIMIT. Oni oklejali i może maja albo dadzą ci namiar gdzie to robili.
Ja myślę o takich matach magnetycznych jak magnesy na lodówki. Są w kawałkach i na metry. Jedziesz w teren kleisz, a po zdejmujesz. a przy okazji możesz kolor zmienić na chwilę albo w panterkę np.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-01-17, 16:00
Jak oklejac auto to nie musisz miec zadnych wykroji/formatek. Kupujesz folie na metry i oklejasz na koncu przycinasz, bo jak bedziesz mial gotowy wykroj to na tak duzej i pofalowanej powierzchni nigdy tego dobrze nie zrobisz, bo zawsze ci gdzies braknie. Gdzies trzeba podgrzac zeby sie skurczylo, gdzies naciagnac.
Ja oklejalem seja i zanim go dobrze okleilem zmarnowalem 12m2 foli zeby sie nauczyc, woec jak nigdy tego nie robiles to zlec to komus, kto sie na tym zna.
@Marek a te folie magnetyczne nie sa za sztywne przy niskich temperaturach i np. jak otrzesz sie o cos to nie przesunie sie i tym samym sama porysuje lakier.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Robiłem :) szyby tylne oklejaliśmy w firmie. Pasy boczne... Faktycznie "z metra". Natomiast teraz chce nalepic gotowe formatki na fragmenty karoserii szczególnie narażone na zdewastowanie. Można kupić gotowe na nadkola tył DD1-ale sa drogie...
_________________ =nie znam się, ale chętnie doradzę=
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum