Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-02-10, 20:48
Ja bym tam na interwaly Reno nie patrzal.
Wymiana olejow, filtrow co 10-15 tys.
Rozrzad 90 tys max. Pasek akcesorii+ rolki/napinacz razem z rozrzadem lub jak potrzeba.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Bardziej mi chodzi o czas. Sandero jest z października 2015 i teraz ma nalatane jakoś 45 tys. Co ile rozrząd? 6 lat? Świece teraz sprawdzę bo nie były napewno wymieniane
Jak masz konto w Dropbox to postępuj według instrukcji.:
Folder publiczny umożliwia łatwe udostępnianie pojedynczych plików w Dropbox. Każdy plik, który umieścisz w tym folderze, ma własny link internetowy, który możesz udostępniać innym - nawet użytkownikom spoza sieci Dropbox!
Krok 1: Upuść plik do folderu publicznego.
Krok 2: Kliknij ten plik prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierz Dropbox> Kopiuj publiczny link. Spowoduje to skopiowanie łącza internetowego do pliku, które można wkleić w dowolnym miejscu: wiadomości e-mail, wiadomości błyskawiczne, blogi itp.
To jest to! Aby udostępnić swój plik, po prostu wyślij link do znajomego.
Konto można założyć bezpłatnie i dać link do pliku na forum.
Jeżeli nie chce Ci się tego zrobić, to ja mogę.
Ostatnio zmieniony przez AndrzejD 2019-02-15, 16:54, w całości zmieniany 3 razy
mistakos, Licz się z tą uwagą zamieszczoną w instrukcji na stronie 1:
"Tłumaczenie z języka francuskiego. Przedruk lub tłumaczenie, nawet częściowe, jest zabronione bez pisemnej zgody producenta pojazdu." Mam nadzieję, że udostępnianie nie jest rozumiane przez producenta jako przedruk. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez AndrzejD 2019-02-15, 17:45, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 814 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2019-02-15, 18:42
Instrukcję do każdego pojazdu w pdf (oczywiście z grupy Renault) można uzyskać kontaktując się z działem obsługi klienta Renault. Przysyłają na maila praktycznie po chwili.
Poszukuję instrukcji serwisowej do mojego LOGANA MCV II 0.9 TCE. Posiadacie może coś takiego lub ewentualnie dostęp do programu z możliwością wydruku/screena.
Skończyły mi się tarcze przy 65 kkm. Postanowiłem zabawić się w "zrób to sam", ale nie na czuja tylko zgodnie z zaleceniami.
Potrzebuję fragment instrukcji serwisowej dotyczącej wymiany tarcz hamulcowych. Konkretnie chodzi mi o informacje o momentach dokręcania poszczególnych śrub.
Do tej pory znalazłem tylko materiały dotyczące poprzedniej wersji MCV.
Witam.
jak w temacie, posiada ktoś pdf'a z instrukcją do Sandero ? albo służy pomocą i odpowie na kilka pytań?
kupiłem wczoraj i nie do końca wiem co do czego i jak działa ;)
Witam.
jak w temacie, posiada ktoś pdf'a z instrukcją do Sandero ? albo służy pomocą i odpowie na kilka pytań?
kupiłem wczoraj i nie do końca wiem co do czego i jak działa ;)
Najprościej - skontaktuj się z centralą Renault - Dacia (także mailowo) w krótkim czasie na maila dostaniesz instrukcję. Możesz także zalogować się na MyDacia tam też powinna być instrukcja.
Czy jest ktoś w stanie podrzucić instrukcję Dustera 2020 z silnikiem 100TCe a jeszcze lepiej 100 TCe LPG? Albo chociaż zdjęcia stron z rozpiską serwisów i dane techniczne auta z tym silnikiem (ciśnienia, oleje, itp)?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-24, 12:35
HWfreak napisał/a:
... zdjęcia stron z rozpiską serwisów i dane techniczne auta z tym silnikiem (ciśnienia, oleje, itp)?
Zapomnij. Instrukcje obsługi Dacii nie zawierają "rozpiski serwisów" ani szczegółowych danych silników, rodzajów i pojemności płynów.Jedyna tabelka pokazuje pojemności skokowe silników oraz rodzaj paliwa.
Poza tym instrukcje są uniwersalne- te same dla różnych silników a nawet dla kilku modeli Dacii.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-24, 12:52
HWfreak napisał/a:
kurcze liczyłem, że przejrzę co i kiedy ma być wymieniane... Tak żeby profilaktycznie przygotować się jak często będę wymieniał olej samodzielnie
Nie dają interwałów w instrukcjach, bo instrukcje drukują masowo a te interwały i normy płynów potrafią się zmieniać (choćby zmiana interwału wymiany oleju z 20 na 30 tys, km).
Jest "Moja książka przeglądów", ale takie coś to można sobie podejrzeć indywidualnie po założeniu konta na My.Dacia.pl
Ale najpierw musisz mieć samochód...
EDIT:
A figę... widzę, że to też już usunęli z systemu My.Dacia.pl. Przynajmniej u mnie linki są nieaktywne
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-07-24, 13:09, w całości zmieniany 5 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum